De vijf beste vrouwelijke pokerspelers aller tijden

Poker is een spel dat zich kenmerkt door zijn hoge mate van competitie en strategisch denken. Hoewel het traditioneel een door mannen gedomineerde sport was, hebben enkele vrouwen de afgelopen decennia een sterke aanwezigheid in de pokerwereld opgebouwd.

Deze vijf vrouwen hebben de wereld van poker getrotseerd en laten zien dat het niet uitmaakt welk geslacht je hebt als het gaat om succes aan de pokertafel.

5. Barbara Enright

In 1995 vestigde Barbara Enright zich als een pokerspeelster van formaat toen ze de finale tafel van het World Series of Poker Main Event bereikte en eindigde op de 5e plaats met een prijs van $114.180. Dit was in de tijd voor online poker bij goksites zonder CRUKS. Maar ze blijft een inspiratie voor pokervrouwen over heel de wereld.

Ze was de eerste vrouw die deze prestatie leverde in het meest prestigieuze jaarlijkse pokertoernooi. Voorafgaand aan haar deelname aan de Main Event had Enright al WSOP Ladies Event armbanden gewonnen in 1986 en 1994.

In 1996 werd ze de eerste vrouw die een open WSOP-evenement won, namelijk het $2.500 Pot-Limit Omaha-toernooi, goed voor $180.000. Deze overwinning plaatste haar in de Poker Hall of Fame in 2007, naast de legendarische Phil Hellmuth. Barbara Enright blijft een ambassadeur van het pokerspel, en heeft al meer dan $1,75 miljoen aan live toernooiwinsten.

4. Annie Duke

Annie Duke was tijdens de pokerboom een van de meest prominente vrouwelijke pokerspelers. Ze behaalde aanzienlijke successen in live toernooien en verdiende meer dan $4,2 miljoen. Ze won een WSOP-armband in 2004 en behaalde haar grootste overwinning door de 2004 WSOP Tournament of Champions te winnen.

Helaas werd Duke betrokken bij de Epic Poker League-affaire in 2012, wat haar reputatie ernstig beschadigde. Ze nam een aanzienlijke uitbetaling aan terwijl de liga failliet ging. Hoewel dit schandaal haar veel fans kostte, blijft ze een opvallende figuur in de pokerwereld.

3. Jennifer Harman

Jennifer Harman staat bekend als een van de beste vrouwelijke pokerspelers ooit, hoewel ze minder opvallend scoorde in toernooipoker. Ondanks dat ze meer dan $2,7 miljoen in live pokertoernooien gewonnen heeft, behaalde ze haar grootste successen in cash games.

Harman, afkomstig uit Reno, Nevada, was namelijk een vaste klant in “Bobby’s Room” in Bellagio, waar ze jarenlang de hoogste inzetten speelde. Legendarische pokerspeler en goede vriend Daniel Negreanu noemde haar zelfs de beste vrouwelijke pokerspeler aller tijden.

2. Kristen Foxen-Bicknell

Kristen Foxen-Bicknell wordt algemeen beschouwd als de beste vrouwelijke pokerspeler die nog steeds actief is. Ze heeft drie opeenvolgende Global Poker Index Female Player of the Year-prijzen gewonnen en heeft meer dan $5,5 miljoen aan live toernooiwinsten op haar naam staan. Dit is natuurlijk aanzienlijk, maar is niet te vergelijken met de rijkste vrouwen in de VS.

Ze heeft drie WSOP-armbanden gewonnen en blijft zich onderscheiden in zowel live als online pokertoernooien. Haar prestaties en vastberadenheid maken haar een opvallende speler in de moderne pokerscene.

1.  Vanessa Selbst

Vanessa Selbst wordt vaak beschouwd als de beste vrouwelijke pokerspeler aller tijden. Ze heeft bijna $12 miljoen aan livetoernooiwinsten op haar naam staan, waarmee ze de leiding heeft in de ranglijst van vrouwelijke pokerspelers. Haar grootste overwinning was in 2010, toen ze $1.823.430 won in het Partouche Poker Tour Main Event.

Wat Vanessa Selbst echt onderscheidt, is dat ze de enige vrouw is die ooit drie World Series of Poker-armbanden heeft gewonnen in open evenementen. Haar indrukwekkende juridische en academische achtergrond, naast haar pokerkwaliteiten, maken haar een inspiratie voor veel pokerspelers over de hele wereld. Tegenwoordig is ze gestopt met pokeren, en werkt ze als trader voor hefboomfondsen voor het bedrijf Jane Street.