Rijkste vrouwen VS

De verenigde staten, het land waar dromen werkelijkheid kunnen worden. Het land waar je van krantenjongen miljonair kan worden. Dit zijn de verhalen die je vaak te horen krijgt als je Amerikanen spreekt. Maar wat is hier precies van waar? Wij vonden dit een erg interessant onderwerp en zijn daarom opzoek gegaan naar de rijkste vrouwen in de Verenigde Staten. We kunnen je nu alvast vertellen dat er toch een aantal bekende namen in staan. 

Dit zijn de rijkste vrouwen uit de VS: 

#1 Christy Walton, 38,9 Miljard dollar

Christy Walton is op dit moment de rijkste vrouw uit Amerika. Ze heeft haar vermogen verkregen na de dood van haar man. Ze is de weduwe van John T. Walton. Zoals de naam al doet vermoeden de oprichter van Wal-Mart Stores. In 2005 overleed John T. Walton en droeg zijn vermogen over aan zijn vrouw. Zij probeert het werk van haar man verder voort te zetten, als is zij vooral degene die op de achtergrond aan de touwtjes trekt. Andere familie leden zijn naar voren geschoven als bestuurders. 

#2 Alice Walton, 36,5 Miljard dollar 

De schoonzus van Christy Walton is Alice. Zij is 6 jaar jonger dan Christy, en neemt de tweede plek in! Haar vermogen wordt geschat op zo’n 36,5 miljard dollar. Ze studeerde aan de Tinity University en haarde hier ook haar Bachelor in Economie en Financiën. Natuurlijk ging ze gelijk werken voor Wal-Mart Stores. 

#3 Jacqueline Mars, 25,8 Miljard dollar

Nog steeds met enorm veel geld, maar toch een drop van ongeveer 30% staat Jacqueline Mars. Zij is in 1939 geboren en is de kleindochter van Frans Mars, de oprichter van Mars inc. Het is niet gek dat zij zo hoog staat in deze lijst, want dit miljarden bedrijf is in haar handen. Al is ze nog steeds groot aandeelhouder, het bestuur ligt niet meer in handen van de familie Mars. Ze zijn echter nog wel betrokken in de raad van bestuur. 

#4 Laurene Powell – Jobs, 20,3 miljard dollar

Laurene is de weduwe van de wereldbekende Steve Jobs. Hij is bekend als oprichter en voormalig CEO van Apple inc. Het bedrijf werd enorm groot na de start van de smartphone: i-Phone. Na het overlijden van Steve Jobs heeft Laurene Powel – Jobs zijn vermogen geërfd. Zij is inmiddels zo’n 20,3 miljard dollar waard. 

#5 Anne Cox Chambers, 16,9 miljard 

Anne Cox Chambers is waarschijnlijk ook de oudste in deze lijst. Ze heeft een geschat vermogen van 16,9 miljard. Ze is de dochter van de oprichter van Cox Enterprices. Dit is een mediabedrijf dat enorm veel media in handen heeft in de Verenigde Staten. Zo hebben ze kranten, televisies, radio en kabeltelevisie stations in handen. Cox Chambers zit in de naar van bestuur van dit bedrijf. 

#6 Abigail Johnson, 13,4 miljard 

De grootvader van Abigail Jonhson startte in 1946 het bedrijf: Fidelity Investments. Dit is een bedrijf dat in de financiële dienstverlening actief is. Abigail studeerde aan Harvard en na haar studie te hebben afgerond werd ze actief binnen het bedrijf. Na het overleiden van haar vader heeft ze het bedrijf overgenomen en is ze nog steeds de CEO van dit bedrijf. 

#7 Dannine Avara, 6 miljard 

Als dochter de dochter van de in Amerika bekende: Dan Duncan, kan het niet anders dan dat je een flinke bankrekening hebt. En dat kan je wel stellen, want met 6 miljard als geschat vermogen met je toch niet spelen over peanuts. Haar vader heeft Enterprise Products Partners opgestart. Een bedrijf in de aardgas- en aardoliepijpleidingen over de hele wereld. Het geschatte vermogen van dit bedrijf komt uit op zo’n 43 miljard dollar. 

Veroordeeld: Elizabeth Holmes, 4 miljard 

De laatste jaren was daar ineens Elizabeth Holmes die flink furore maakte als CEO van een Amerikaans bloedtestbedrijf. Theranos heette het bedrijf en het werd in korte tijd 9 miljard waard. Daarmee werd ze binnen de kortste keren 1 van de eerste vrouwelijke miljardairs in Amerika. Maar dit bleek allemaal berust op bedrog. Zo pretendeerde ze uit een druppelbloed extreem veel testen te kunnen doen, maar dit kon achteraf niet. Toen dit uitkwam werd ze vervolgd voor fraude. Hiermee is ze haar titel kwijt en moet ze ruim 11 jaar zitten in een gevangenis in Amerika. 

Rijke vrouwen bekend van televisie

Dit zijn misschien niet de meest rijke vrouwen van Amerika, maar zeker wel bekende vrouwen in Amerika en over de hele wereld. Zo hebben we twee tv-persoonlijkheden, een zangeres en een inversteerder. 

Rihanna 

We kennen Rihanna allemaal wel. Over de hele wereld is zij bekend geworden door haar liedjes. Umberella is misschien wel de bekendste hit die ze heeft gescoord. Maar ook in de beauty-industrie heeft ze enorm veel geld verdient. In totaal heeft de zangeres een vermogen van 600 miljoen dollar. Dat maakt haar de rijkste zangeres uit Amerika. 

Ellen Degeners 

Deze actrice is bekend vaan haar eigen talkshow. Die vanaf 2017 al op televisie is. Inmiddels wordt haar vermogen geschat op zo’n 800 miljoen. Dat heeft ze verdient door vooral heel grappig te zijn. In haar talkshow steekt ze de draak aan met allerlei gasten. Daarnaast is ze enorm populair onder de lesbische bevolking in Amerika. Ze is degene die er vrij voor uitkomt in Amerika. 

Oprah Winfrey

De rijkste vrouw die wij hier in deze lijst met bekendheden hebben staan is toch wel: Oprah Winfrey. Haar vermogen wordt in 2023 geschat op 2,5 miljard. Oprah is lange tijd bekend geweest van haar talkshow en vooral dat ze enorm veel spullen weggaf. Oprah behoorde in 2018 zelfs tot de lijst met de 500 rijkste mensen ter wereld. Die is ze inmiddels kwijt, maar dat ze rijk is kunnen we niet ontkennen. 

Lori Greiner 

Misschien ken je Lori nog niet, maar dan ga je haar nu leren kennen. Ze is een investeerder en is standaard gast bij de Shark Tank. In Nederland hebben wij Dragons Den, dit is een soortgelijk programma waarbij ondernemers hun ideen pitchen en opzoek zijn naar een investeerder. Lori heeft in Amerika een aantal grote deals gesloten via dit programma. Haar vermogen wordt geschat op 400 miljoen euro.