De huidige trends in bruidsmode

grayscale photography of woman in backless wedding gown

Bij het plannen van je huwelijk is de selectie van je bruidsjurk een hele bijzondere en persoonlijke keuze. De voortdurend evoluerende modewereld maakt het vinden van de ideale bruidsjurk tot een lastige zoektocht. In dit artikel duiken we in de toonaangevende trends op het gebied van bruidsjurken voor het aankomende jaar.

De jaren ’80 herleven

In de collectie van Honeymoon Shop zien we een opvallende invloed van de jaren ’80. Typische kenmerken zoals uitbundige rokken, ballonmouwen en grote strikken zijn opnieuw in de mode, maar nu met een hedendaagse en elegante twist. Deze jurken combineren klassieke schoonheid met een vleugje speelsheid, verrijkt met details zoals veren en ruches voor een extra luxueuze of geraffineerde touch.

Mouwen en decolletés

Een populaire trend zijn de afneembare ‘off the shoulder’ mouwen, waardoor bruiden de mogelijkheid hebben om hun outfit door de dag heen te transformeren. Lange handschoenen keren terug voor een romantische, tijdloze look. Qua halslijnen zijn de uitsnede, asymmetrische en hooggesloten halslijnen in trek, elk met hun eigen charme en romantische flair.

De kracht van details

In 2024 ligt de nadruk ook op de details. Grote opvallende strikken, uitvergrote bloemen en parelversieringen worden gebruikt om een unieke en in het oog springende touch te geven. Deze accenten variëren van subtiele toevoegingen tot dramatische elementen die een standaard bruidsjurk transformeren in iets uitzonderlijks.

Kleuren en materialen

De trend van gekleurde bruidsjurken is in opkomst. Zachte tinten zoals lichtblauw en lavendel, alsook bloemenmotieven, zijn populaire keuzes. Deze kleuren zijn ook ideaal voor bruidsmeisjesjurken. Het gebruik van doorzichtige en transparante materialen is eveneens trending, zowel voor verleidelijke jurken als voor bepaalde delen van de jurk, zoals de mouwen of een cape.

Capes, minimalisme en tweedelige sets

Capes vormen een geliefd alternatief voor sluiers en zijn er zowel in doorschijnende als in dezelfde stof als de jurk. Minimalistische jurken en tweedelige sets zoals een top met rok of broek blijven populair voor bruiden die een strakke uitstraling prefereren. Deze opties bieden een speelse, innovatieve en comfortabele stijl.

Mini-jurken en high-low ontwerpen

Mini-jurken zijn trendy, bieden bruiden de kans om hun schoeisel en benen te laten zien, en zorgen voor optimale bewegingsvrijheid. De ‘high-low’ stijl, waarbij een korte rok uitloopt in een lange sleep, biedt een unieke mix voor bruiden die twijfelen tussen lang en kort.

Persoonlijke keus

Elke bruid verdient een jurk die haar unieke persoonlijkheid benadrukt en haar doet stralen op haar grote dag. Met deze trends in je achterhoofd, vind je vast en zeker een jurk die niet alleen modieus en trendy is, maar ook perfect aansluit bij jouw stijl.