Zorgeloos een auto kopen: Alles over kenteken overschrijven

Het maakt niet uit of je recentelijk een motor, scooter of een auto hebt gekocht. Of juist een succesvolle verkoop gaat doen of hebt gedaan. In alle gevallen is het enorm belangrijk dat het voertuig meteen wordt gezet op de naam van de nieuwe eigenaar. En dat gebeurt in verschillende soorten fases. Een kenteken auto overschrijven is daar een erg belangrijke stap in, die je dus ook niet over mag slaan. Gelukkig kun je dit erg makkelijk bij jou in de buurt doen, in samenspraak met de koper of de verkoper. Er is namelijk altijd wel een loket in de regio gevestigd waar je dat uit kunt voeren. Zo weet je dus altijd zeker dat de overdracht van de wagen snel en goed geregeld wordt.

Zorg ervoor dat het kentekenbewijs altijd helemaal compleet is

Op het moment dat je de keuze maakt voor een kenteken op naam zetten, is het belangrijk dat je goed controleert of het kentekenbewijs helemaal compleet is. Als koper is het ook belangrijk dat je een geldig Nederlands identiteitsbewijs op zak hebt. Je kunt daarbij denken aan een paspoort, een rijbewijs of een identiteitskaart. Breng vervolgens een bezoek aan een loket bij jou in de buurt en laat vervolgens de wagen overschrijven. De kosten die hieraan verbonden zijn, kunnen worden gedeeld met de andere partij of zelf worden betaald.

Let erop dat je het het vrijwaringsbewijs aan de verkopende partij geeft

En heb je ook al nagedacht over het vrijwaringsbewijs? Als koper is het belangrijk om dit aan de verkoper te geven. Het eerste deel van de nieuwe tenaamstellingscode dien je zelf goed te bewaren. Leg dit stukje papier dus altijd op een herkenbare en veilige plek bij jou in huis. Binnen vijf werkdagen ontvang je van het RDW het tweede deel van deze code via de post. Daarnaast ontvang je dan ook meteen het kentekenbewijs en is de hele transactie dus afgerond.

Een aankoopkeuring uitvoeren voor een veilig en fijn gevoel op de weg

Het is zeker geen overbodige luxe om meteen een aankoopkeuring uit te laten voeren. Door dit te doen, weet je zeker dat de wagen helemaal in orde is. En hierdoor ga je met een veel fijner en veiliger gevoel de weg op. Ook een aankoopkeuring is altijd erg makkelijk bij jou in de regio uit te voeren. En dat is natuurlijk wel zo prettig.