De 3 leukste wellness opleidingen

Houd je ervan om mensen te helpen en op te vrolijken? Ben je een groot fan van dagjes naar de spa en wil je je hobby en karaktereigenschappen met elkaar combineren? Kies dan voor een wellness opleiding of cursus. Je bent dan niet enkel bezig met wat je leuk vindt, maar je zorgt er ook voor dat je andere mensen helpt! In dit artikel vertellen we meer over de drie leukste wellness opleidingen? Zien we jou binnenkort in je eigen salon?

Schoonheidsspecialiste

Ben jij er klaar voor om opgeleid te worden tot een cosmetische duizendpoot? Begin dan aan de opleiding tot schoonheidsspecialiste. Op deze opleiding komen veel verschillende behandelingen en lessen aan bod. Zo zul je kennis en ervaring opdoen over massagetechnieken, huid- en lichaamsbehandelingen, make-up technieken en ontharingstechnieken. Je kunt zelf kiezen hoe snel je de informatie in je opneemt. Kies je voor summer school? Dan ben je achttien volle dagen bezig. Je kunt er ook voor kiezen om 26 weken een avond per week aan je opleiding te zitten. Na het afronden van je opleiding kun je aan de slag. Help mensen hun schoonheid te behouden en biedt de ultieme ontspanning.  

Nagelspecialist

Word je helemaal blij van het verzorgen van nagels? Start dan aan een manicure of pedicure cursus. Deze cursussen leren je de ins and outs van de nagelverzorging. Je leert niet enkel over het verzorgen en mooi maken van de nagels, maar ook over aandoeningen en bijkomende behandelingen. Naast dat je specifieke kennis opdoet over handen en voeten leer je tijdens deze opleiding ook het een en ander over klantomgang. Dit ga je zeker nodig hebben! Enthousiast? De cursus rond je al af in tien tot zestien dagen! Je kunt dus al snel aan het werk in een salon. 

Opleiding massagetherapeut

Een massage biedt voor veel mensen enorm veel ontspanning en verlichting. Heerlijk! Wil jij de persoon zijn die dit gevoel bij mensen weet op te brengen? Begin dan aan een opleiding tot massagetherapeut. Hier zul je enorm veel leren over het menselijk lichaam en de spieren. Daarnaast oefen je met een groot aantal massagetechnieken. Na het afronden van je opleiding kun je direct aan de slag in een salon of als zzp’er. 

Met alle kennis die je tijdens je opleiding hebt opgedaan, zul je binnen de kortste keren praktijkervaring kunnen opdoen. Solliciteer bij een salon of richt die lege kamer in je huis in tot salon! Laat zien wat je kunt en bied je klanten een heerlijke dag.