Zo werk je verantwoord aan een betere conditie

Veel mensen willen graag iets aan hun conditie doen. Ze willen meer uithoudingsvermogen of meer spiermassa. Dat kun je doen door naar de sportschool te gaan. Wel is het dan aan te raden om onder begeleiding te gaan trainen. Door een programma te volgen dat is afgestemd op je doelstellingen zal je die ook sneller bereiken. Er zijn nog steeds mensen die volledig naar eigen inzicht trainen en dus ‘maar wat doen’. Dit kan niet alleen tot gevolg hebben dat resultaten uitblijven, maar ook dat je blessures oploopt aan spieren en gewrichten. Als je daar vervolgens niet goed van herstelt kan dit uiteindelijk tot nog meer schade leiden.

Neem een blessure serieus

Het verwaarlozen van blessures kan verstrekkende gevolgen hebben. Als je pijn hebt aan je nek, je schouders, knieën, polsen of andere spieren of gewrichten, raadpleeg dan altijd een fysiotherapeut. Die kan je behandelen en oefeningen meegeven die ervoor zorgen dat je spieren herstellen. Soms zijn daarvoor hulpmiddelen nodig van Probrace.nl. Door spieren tijdelijk minder te belasten kunnen deze herstellen Wees altijd voorzichtig met pijnstillers of spierverslappers. Doordat je geen pijn voelt is het risico op overbelasting groot. Pijn is een natuurlijke reactie van het lichaam om ervoor te zorgen dat je een gekwetst lichaamsdeel ontziet tijdens het herstel.

Loop niet te hard van stapel

Het is hopelijk een open deur, maar te hard van stapel lopen bij het werken aan een betere conditie loopt meestal niet goed af. Als je tot nu nooit naar een sportschool ging dan heeft het echt geen zin om bij je eerste bezoek te trainen of je leven ervan af hangt. Het zal hoe dan ook enige tijd duren voordat je resultaat behaalt. Houd er ook rekening mee dat spieren moeten herstellen na inspanning. Daarom raden trainers ook altijd aan om niet iedere dag dezelfde spieren te trainen. Heb je gisteren op de loopband gestaan? Dan doe je vandaag krachttraining voor je armspieren. Als je drie keer in de week de sportschool bezoekt en dan een uur traint dan bereik je vaak al heel goede resultaten. Door de conditie stap voor stap op te bouwen zal je merken dat je na enkele weken of maanden een duidelijk betere conditie hebt dan aan het begin van je training.

Conditietraining in het dagelijks leven

Fanatiek trainen zodat je uiteindelijk met een nekbrace moet lopen omdat je je spieren te veel hebt belast is dus niet de bedoeling. Maar je kunt ook in het dagelijks leven al veel doen om aan je conditie te werken. Zo kun je op kantoor standaard de trap nemen in plaats van de lift. Op de fiets naar je werk gaan als dat realistisch is, is natuurlijk ook een optie. Veel mensen gebruiken vandaag de dag een stappenteller op hun telefoon. Tienduizend stappen per dag lijkt veel, maar een half uurtje wandelen per dag doet al heel veel. Je hoeft echt niet altijd fanatiek te trainen. Gewoon gezond bewegen zet ook zeker zoden aan de dijk voor een betere conditie.