Welk sieraad geef je cadeau aan je geliefde?

Een sieraad cadeau geven aan je geliefde doe je vaak omdat er iets bijzonders is. Een relatie- of huwelijksjubileum, of een ander bijzonder moment. Maar juist de ander op een onverwacht moment verrassen is leuk om te doen. Als je partner het niet verwacht en je verrast hem of haar met een mooie ring, armband of halsketting dan wordt dat vaak nog meer gewaardeerd dan wanneer het wordt gegeven voor een speciale gelegenheid.

Welk sieraad past bij de persoon?

Er zijn mensen die dol zijn op sieraden. Ze hebben een hele verzameling en kiezen bij elke bijzondere gelegenheid iets moois uit dat past bij hun outfit en bij de aard van de gelegenheid. Vrouwen die van sieraden houden hebben vaak meerdere sets oorbellen, kettingen, armbanden en ringen. Bij vooral oudere dames is ook de broche vaak nog populair. Als je iets moois wilt kopen dan is het allereerst belangrijk om te weten of de ontvanger van goud of van zilver houdt. Met een zilveren ketting of armband zit je eigenlijk altijd wel goed. Veel mensen vinden goud vaak net iets te opzichtig, vaak dragen ze alleen een trouwring van goud. Zilver schittert prachtig in het licht, zeker als het wordt gecombineerd met mooie edelstenen. Een ander voordeel is dat het minder kwetsbaar is dan goud. Ook is zilver goedkoper, mocht dat een argument zijn.

Zelf laten kiezen

Als je niet zo goed weet wat je partner mooi vindt, dan kun je hem of haar natuurlijk ook zelf laten kiezen. Je geliefde zal het zeker leuk vinden om te worden meegenomen naar een juwelier om daar iets moois uit te zoeken. Je kunt eventueel vooraf met de juwelier overleggen in welke prijsklasse het cadeau mag vallen. Hij of zij kan dan subtiel de sieraden laten zien die in deze range vallen zonder aan de ontvanger prijzen te tonen. Als je iets uitzoekt zonder dat de ontvanger erbij is, dan is er vaak wel een afspraak te maken dat het sieraad eventueel geruild mag worden, mocht het echt niet in de smaak vallen. Als je pas kort een nieuwe relatie hebt, overdrijf dan niet met cadeaus. Natuurlijk is het lief als je je nieuwe vriendin iets moois wilt geven, maar als jullie pas een paar maanden samen zijn dan voelt zij zich daardoor wellicht wat ongemakkelijk. Bewaar een mooi en duur sieraad daarom liever nog even tot jullie relatie stabieler is geworden.

Online sieraden bestellen

Ook sieraden kun je vandaag de dag online kopen, zoals bij My Unique Style. Je kunt op je gemak alle sieraden bekijken en een weloverwogen keuze maken zonder dat je het idee hebt dat je moet opschieten omdat er meer klanten staan te wachten. De verzending van dure sieraden gebeurt meestal per verzekerd vervoer. Soms moet je naar de juwelier toe om het sieraad op te halen omdat deze niet het risico wil lopen dat het sieraad zoekraakt of wordt gestolen. Meestal kun je onopvallend de juwelierszaak binnengaan en ook weer vertrekken, zodat mensen met eventueel verkeerde bedoelingen niet weten dat je iets kostbaars bij je hebt.