Adele: Het vermogen, relaties en huizen van Adele

an open book sitting on top of a bed next to a laptop computer

We raken nooit over Adele uitgepraat. Is het niet een nieuw album, is het wel haar geheime optreden bij The Voice, een knaller voor een James Bond-film, haar gewichtsverlies of een slimme suggestie voor Spotify. Adele duikt altijd wel weer ergens op. Maar hoe zit het met haar vermogen? Een kijken of jij kan raden hoeveel de zangeres bij elkaar gezongen heeft.

Discografie

Behalve een live-album bracht Adele drie studioalbums op de markt, telkens verwijzend naar de leeftijd die ze toen had: ’19’ (2008), ’21’ (2010) en ’25’ (2015). 30 was het bestverkochte album van 2021 wereldwijd, met meer dan 5,5 miljoen exemplaren in minder dan twee maanden na de release. Een plaat van het album 30 kost in Nederland zo’n €45 euro. Voor een cd betaal je een tientje.

Ze blies met haar nummers Make You Feel My LoveHello en Someone Like You haar fans al omver en sleepte maar liefst 15 Grammy Awards in de wacht. En opnieuw, na een pauze van zes jaar, bereikt ze met haar album 30 weer een toppositie in de hitlijsten. Ze verdient haar geld gewoon ouderwets door ervoor te werken. En werken doet ze.

Optredens

Adele verdient de kost met het verkopen van haar singles en albums en met haar optredens. Dat ze grote pauzes neemt tussen haar albums door is niet alleen om te touren. Adele wil dat haar werk het beste van het beste is en gaat niet akkoord met zomaar wat singeltjes. Ze is kieskeurig in de nummer side het album halen, maar ook in welke optredens ze geeft. Zo krijgt ze regelmatig de vraag of ze een privéoptreden wil verzorgen. Hier staat soms wel een half miljoen tegenover, maar op dit soort verzoeken gaat ze lang niet altijd in. Ze heeft natuurlijk ook een zoontje om tijd mee te spenderen.

Geld is voor Adele niet het allerbelangrijkste, zo stelde ze in het verleden. Haar shows in Las Vegas leverden dan ook wat kritiek op. In plaats van te touren verblijft de zangeres aan The Strip, in Ceasars Palace om precies te zijn. Voor haar reeks Weekends with Adele moeten fans een behoorlijk bedrag neertellen dat meerdere duizenden euro’s per kaartje kost en ze moeten uiteraard allemaal naar de gokstad afreizen. Geen heel goedkoop weekendje met Adele, dus. Maar voor de zangeres wel kassa.

Gewichtsverlies

“Ik weet dat ik er héél erg anders uitzie dan de laatste keer dat jullie me zagen”, begon Adele haar openingsmonoloog bij Saturday Night Live in 2020. “Maar vanwege al die Covid-maatregelen en het verbod op reizen mocht ik niet veel bagage meenemen. Ik kon slechts de helft van mezelf meenemen, en dit is de helft die ik gekozen heb.” Daarmee verwees de zangeres natuurlijk naar haar gewichtsverlies, dat al maanden onderwerp van gesprek is. De zangeres zou zo’n 45 kilo kwijt zijn geraakt en inderdaad. De zangeres ziet er heel anders en nog steeds prachtig uit.

Door het onderwerp zelf maar aan te snijden, is ze er ook in een keer vanaf. Toen er bij eerdere optredens en albums van de zangeres door producenten kritiek kwam op haar gewicht, liet de zangeres weten dat mensen naar haar luisteren om haar stem en niet om hoe ze eruitziet. Groot gelijk had ze. Nu is de zangeres toch behoorlijk wat afgevallen, maar om de juiste redenen; omdat ze het zelf wil.

Scheiding

Adele en Simon Konecki zijn na lange tijd toch echt gescheiden. Ze gingen in 2019 al uit elkaar, maar het koppel is, na meer dan twee jaar, pas officieel gescheiden. Samen hebben ze de afgelopen jaren de details van hun scheiding op punt gezet. De details van de scheiding blijft geheim en is tot nu toe nog steeds niet uitgelekt. Adele, wiens fortuin vrij hoog is, trouwde namelijk zonder huwelijkscontract. Haar ex-man heeft in principe dus recht op de helft van haar vermogen. Of hij dat ook echt gekregen heeft of om gevraagd heeft, is nooit duidelijk geworden.

Adele en Simon vormden een koppel sinds 2011 en een jaar later verwelkomden ze al hun zoontje Angelo Adkins. Het is pas later, in 2016, dat het koppel in het geheim trouwt. In 2017 werd pas beklend dat de twee getrouwd waren. Adele noemde Simon toen haar echtgenoot in een speech op de Grammy Awards. De bekendmaking leek een beetje per ongeluk, maar het kan ook best zo zijn dat ze er eindelijk klaar voor waren om het te vertellen aan de buitenwereld. Later, in april 2019, kwam het nieuws dat het koppel uit elkaar was.

Vijf maanden later vroeg Adele officieel de scheiding aan. Bronnen dichtbij het koppel lieten weten dat ze uit elkaar gingen omdat niet ze langer geliefden, maar eerder vrienden waren. Geen ruzies of gemene acties dus. Maar twee volwassenen die op een rustige manier d scheiding doorspraken en het beste voorhebben met hun zoontje. En dat gaat ook wel een anders in celebritywereld.

Alles eerlijk delen

De voorbije jaren werd er wel al druk gespeculeerd over de scheiding van het koppel. Wat namelijk wél bekend was, is dat haar ex in principe heeft recht op de helft van haar vermogen. Het gaat om een flink bedrag, want de zangeres was toentertijd zo’n 140 miljoen euro waard. De scheiding zou haar dus zo’n 70 miljoen euro kunnen kosten. Volgens insiders ging Adele akkoord met die regeling, omdat ze geen vechtscheiding wilde. Of Simon ook daadwerkelijk de helft van haar vermogen gekregen heeft, is dus niet bekend. Al zei een bekende van het koppen wel tegen de krant Mail On Sunday: “Zo is Simon niet. Hij heeft zijn eigen geld. Zijn enige zorg is dat ze samen als liefdevolle ouders hun zoontje kunnen opvoeden.”

Hun fortuin en bezittingen zouden ze door middel van bemiddeling verdeeld hebben. Wel zou Adele haar huis in Los Angeles aan Simon geschonken hebben in februari 2019, twee maanden voordat ze uit elkaar gingen. Hun landgoed in West Sussex zouden ze gedurende de periode van hun scheiding te koop gezet hebben om een deel van de kosten te betalen. Zelf kochten ze de afgelegen villa in Engeland voor 4,5 miljoen euro. Deze zouden ze uiteindelijk met een verlies van 1,1 miljoen euro verkocht hebben.

Alle huizen

Afgelopen augustus werd bekend dat de zanger twee huizen in Kensington, chique wijk in Londen, ombouwt tot één riant herenhuis. Hier is een bedrag van € 2,3 miljoen mee gemoeid. Ze heeft ook een geschiedenis met onroerend goed in de Verenigde Staten.

Ze telde € 8,3 miljoen neer voor een woning in het altijd zonnige Californië, in een exclusief gebied waar onder meer ook  actrices Nicole Kidman, Penelope Cruz, Cameron Diaz en zangeres Katy Perry wonen. In 2019, na de scheiding met haar ex Simon Konecki, verhuisde Adele en kocht ze een ander huis naast de deur voor € 9,2 miljoen.

Dit jaar kocht ze een derde huis van haar oude vriend en buurvrouw Nicole Richie voor € 8,6 miljoen. Dit is de derde aankoop van de zanger in Hidden Valley binnen vijf jaar.

Vermogen Adele

Celebrity Networth houdt bij hoeveel beroemdheden waard zijn in termen van net worth. Aldele’s net worth is op dit moment maar liefst $220 miljoen dollar, omgerekend zo’n 205.718.700 euro. Naar verluidt verdient ze zo’n 56.000 euro per dag op basis van haar royalties. Niet een verkeerd vermogen en zeker niet een verkeerd salaris. Of de gemiste miljoenen van de scheiding nog steeds tot het vermogen van Adele horen, zullen we nooit weten. Mocht dat wel zo zijn, dan heeft deze absolute topzangeres heel snel haar vermogen weer rijkelijk aangevuld. Voor nu is het weer wachten op het volgende album (met bijbehorende miljoenen).