Floortje Dessing: zwanger, zussen, getrouwd en meer relevante informatie

blue and brown desk globe

Velen dromen ervan om de hele wereld te zien. Ze verlangen naar het opsnuiven van andere culturen, van het vluchten van de dagelijkse sleur en het vinden van geluk. Helaas is reizen niet gratis en krijgt bijna niemand het voor elkaar om dus letterlijk de hele wereld te zien.

Een Nederlandse vrouw die wel hard op weg is haar slag te slaan, is Floortje Dessing. Zij is bekend van de grootste reisprogramma’s van de publieke omroep. Het begon daar eens met het programma 3 op Reis, van waar het balletje ging rollen. In deze blog zullen we je alles vertellen overdeze reislustige vrouw. Lees je mee?

Een prachtige carrière

Ja, je weet het. Floortje Dessing heeft een carrière waar menigeen van droomt. Echter is het niet zonder slag of stoot gelopen en was ze niet zomaar de ‘reisvrouw’ van Nederland. We leggen je uit hoe dat precies zit.

Dessing werd geboren op 31 augustus 1970. Ze groeide op, ging naar school, ging studeren, stopte met een studie en zou vervolgens de opleiding audiovisuele media aan de HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) afronden. Na haar opleiding zouden een aantal jaren in de radio-wereld volgen, die uiteindelijk zullen leidden tot het programma op televisie. Allereerst waren het programma’s welke op de commerciële omroepen werden uitgezonden, maar na een vervelend voorval, koos Dessing (en haar crew) voor een andere weg.

Het werd… De publieke omroep. Hier werd allereerst het programma 3 op Reis gepresenteerd. Toen dat programma in 2014 stopte, begon Dessing het programma Floortje naar het einde van de wereld, waar ze de meest afgelegen woonplekken van mensen zou bezoeken.

Het einde van Floortje?

Hoewel de programma’s die Dessing maakt mateloos populair zijn geweest, ging lang niet alles zonder slag of stoot. Sterker nog, er zijn in Dessing’s carrière meerdere dingen voorgevallen waar Dessing op z’n zachtst gezegd niet heel tevreden mee was. Maar goed, zo relativerend als ze blijkbaar is, is het toch allemaal goedgekomen en doet ze nog steeds het liefste wat ze nu doet. Dit bestaat medio 2024 uit:

  • produceren en presenteren bij BNN VARA
  • deels eigenaar van Nukuhiva fashion
  • deels eigenaar van Keff & Dessing publishing
  • deels eigenaar van Camping BuitenLand

Privéleven

Zoals dat vaak gaat met BN’ers, je privéleven is niet veilig voor de buitenwereld. De media is maar wat nieuwsgierig naar eventuele partners, drama rondom familiezaken en nog veel meer van wat hun eigenlijk niks aan gaat. Een goed voorbeeld bij Floortje is haar liefdesleven.

Zwanger en getrouwd

Iemand die altijd weg is, heeft het wellicht wat lastiger om zich te settelen met iemand. Toch kwam een aantal jaar geleden in het nieuws dat Floortje weer verliefd zou zijn. Hartstikke leuk natuurlijk, totdat er even geen nieuws meer komt. We weten dan ook niet of ze nog een relatie heeft met de persoon waar ze toen op doelde.

En oh ja, dat ze zwanger of getrouwd zou zijn, is ook allemaal niet relevant. Het zijn begrippen die aan een naam worden gekoppeld wanneer er weer bepaalde juice online komt. Zo scheen het ooit eens te zijn dat Dessing een relatie zou hebben met een man van wiens huidige partner zwanger bleek te zijn. Terwijl beide vrouwen niet van elkaars bestaan afwisten, of zoiets. Maar ook daarbij denken we, het is zoals het is. Laat haar lekker leven, joh.

Floortje Dessing met haar moeder

Zussen en broers

Want, wat veel mensen vaak vergeten, is dat Dessing zelf ook gewoon nog een familie heeft. ze heeft twee zussen en een broer en zij lezen ook alle berichten die over hun zus online komen. Met ander woorden, hoe zou jij het vinden als zij er via de media achter moeten komen dat je weer aan het daten bent. Dat is toch iets wat je liever zelf zou willen vertellen, denken wij dan?

Een reislustige toekomst

Floortje Dessing heeft weleens in een interview aangegeven dat ze tamelijk moe is van het reizen. Echter geldt dat dan vooral voor het fysieke, mentaal wil ze nog wel. En zo is ze en blijft ze voorlopig nog steeds programma’s blijven. Zo was ze in maart 2024 nog in Masig island, Torres Strait. Een moeilijk, maar prachtig te bereiken plek. We kunnen niet achten op de beelden die zullen volgen.

Conclusie

Floortje Dessing pleit voor het omarmen van avontuur, het overwinnen van angsten en het verwelkomen van nieuwe ervaringen. Haar verhalen getuigen van de kracht van reizen om onze horizon te verbreden en onze geest te verrijken. Door de wereld te verkennen, ontdekken we niet alleen nieuwe plaatsen, maar ook nieuwe delen van onszelf. Dessing moedigt aan tot nieuwsgierigheid, openheid en respect voor diversiteit, waardoor reizen een transformerende kracht krijgt in ons leven. We hopen dan ook dat ze nog lang programma’s zal blijven maken.