Ontspannen in stijl: de meest luxueuze coffeeshops van Amsterdam

shallow focus photography of coffee late in mug on table

We snappen dat coffeeshops er soms een beetje intimiderend uitzien. Vooral degenen die overvol zijn met van die schemerige neonlichten. Maar wist je dat naast de bekende coffeeshops er onlangs steeds meer luxe coffeeshops zijn opgedoken? Je kunt hier in stijl chillen met premiumproducten. Elke zaak straalt zijn eigen unieke sfeer uit. Maar hoe herken je de meest luxueuze coffeeshops van Amsterdam? Je leest het hier. 

  1. Een eigentijds design 

Wat vooral opvalt aan een luxe coffeeshop in Amsterdam, is hun eigentijdse inrichting. Hier komt strakke, moderne esthetiek veel in terug. De lounges lijken tegenwoordig wel kunstgalerijen waarin je kunt chillen en roken met klasse. Ze zijn meer dan een plek om cannabis te kopen, want je krijgt hier een hele experience. 

  1. Comfort first 

In luxe coffeeshops is comfort geen bijzaak, nee het is een prioriteit! Geen ongemakkelijke stoelen of harde banken meer. Hier word je verwelkomd met zachte bekleding en pluche stoffen die allemaal zorgen voor de ultieme ontspanning. 

  1. Sfeerverlichting 

Licht bepaald de sfeer in een ruimte, en luxe coffeeshops maken hier goed gebruik van. Coffeeshops die gedimd licht gebruiken, creëren daarmee een gevoel van intimiteit. Terwijl strakke designlampen meer een eigentijdse stijl toevoegen. Verlichting speelt nog altijd een belangrijke rol, ook in coffeeshops. 

  1. Next level materialen 

Waar traditionele coffeeshops tevreden zijn met bekende materialen, gaan luxe coffeeshops toch een stapje verder. Hier zien we veel marmeren accenten, glazen details, en houten elementen die een gevoel van exclusiviteit opwekken. Je zult bijna vergeten dat je in een gewone coffeeshop zit.

  1. Groen is het nieuwe luxe 

Luxe coffeeshops onderscheiden zich ook door hun liefde voor buiten. Het valt op dat ze steeds meer natuurlijke elementen naar binnen brengen, net zoals vroeger. Planten en houten accenten zijn allebei erg geliefd. En de harmonie tussen moderne luxe en de ontspanning van de natuur komen hier daarom mooi samen. 

  1. Een lokaal tintje 

Luxe coffeeshops in de stad zouden niet Amsterdams zijn als ze geen lokaal tintje aan de inrichting zouden toevoegen. Details zoals handgeweven decoraties of lokale kunst vertellen het verhaal van de Amsterdamse cultuur. Dit draagt bij aan de volledige ervaring. Ja, er wordt echt aan elk detail gedacht! 

De volgende keer in Amsterdam, weet je dat deze stad niet alleen een rijke geschiedenis heeft met prachtige grachten, maar ook een groeiende scène van luxe coffeeshops die meer zijn dan alleen een plek om cannabis te kopen!