Emma Wortelboer: familie, bevallen, leeftijd en meer

woman wearing pair of black leather chunky-heeled shoes

Emma Wortelboer. Na haar, tja, flamboyante optreden bij de puntentelling van het Eurovisie Songfestival in 2019 is ze bij ongeveer heel Nederland bekend. De een vond het fantastisch, de ander vond het vreselijk, maar hoe dan ook zorgde het er wel voor dat ze veel bekendheid verwierf.

Tegenwoordig maakt ze ontzettend veel leuke programma’s, daarover later meer, en is ze in 2024 zelfs moeder geworden. In deze blog ligt de volledige focus op deze geweldige verschijning. We hopen dat je net zo geïnspireerd raakt als wij zijn geworden na ons onderzoek naar deze jonge vrouw. Ze is namelijk écht veel meer dan dat haar optreden voor het Songfestival je misschien doet vermoeden.

Familie en leeftijd

Emma Wortelboer werd op 26 oktober 1996 geboren, dat zorgt ervoor dat ze in 2024 alweer haar 28e verjaardag zal vieren. Ze komt uit een gezin van vier: zij en haar zusje zijn de enige kinderen van haar ouders. Vader Edo is een kunstenaar en beheerder van een wijkcentrum in Hengelo, haar moeder is ggz-verpleegkundige en van zusje Sofie is workwise niet heel veel bekend.

Maar goed, Wortelboer zelf groeit op en lijkt al gauw bezig te zijn met de spotlight. De Almelose zou in 2015 worden toegelaten aan de BNN University, waarna ze al gauw kon beginnen met presenteren. Dit was allereerst Spuiten en Slikken, waar later de Emma’s Peepshow op volgde. Dat Emma niet bang is om zich over taboe’s uit te spreken, blijkt wel uit die programma’s.

Overstap naar het grotere publiek

Waar Wortelboer zich eerst heel erg richtte op één niche, is dat nu wel anders. Zo kreeg ze in 2023 de mogelijkheid een programma met Maarten van Rossum te maken. Het ultiem populaire duo spreekt in hun programma’s over de verschillen van nu en vroeger. Het programma blijkt een schot in de roos. Verder heeft ze het stokje van Tim Hofman in het programma Je Zal Het Maar Hebben overgenomen. We zijn nieuwsgierig naar haar volgende activiteiten. Waarschijnlijk zal dat nog wel in het straatje van BNN VARA blijven, maar goed, je weet natuurlijk nooit wat er zich allemaal achter de schermen afspeelt, do you.

Bevallen

Wortelboer had in het verleden jarenlang een relatie met Tomer Azulay. Toen het nieuws de wereld in kwam dat Wortelboer zwanger was, werd er meteen vanuit gegaan dat Azulay de vader was. Niks bleek minder waar want Emma bracht al gauw naar buiten dat ze een nieuwe vriend had. Een nieuwe vriend, genaamd Lars, van wie ze zwanger was en dus al een geruime tijd samen was.

In principe houd Wortelboer de relatie met haar ‘nieuwe geliefde’ niet geheim, maar wel privé. Dat komt erop neer dat hij eigenlijk niet in de media verschijnt en dat bijna niemand weet wie het nu echt is. Af en toe deelt wortelboer wel een kiekje met haar geliefde, zoals op de foto hierboven te zien is. Over wie ze overigens nog meer weinig tot niets deelt, is dochter Mia, wie op 6 maart 2024 is geboren. We snappen maar al te goed dat je, in de wereld van nu, zo’n kind in mogelijke anonimiteit wil laten opgroeien.

De opvallende Emma

Dat Emma niet op haar mondje is gevallen, weten we nu natuurlijk al wel. Echter is er nóg iets waardoor Wortelboer meer opvalt bij het publiek dan anderen dat wellicht doen. Wat het is? Nou, wat dacht je van haar excentrieke kledingstijl. Niet alleen op de rode loper, maar ook in het ‘dagelijks’ leven heeft ze een uitgesproken smaak.

Het is zeer bewonderenswaardig dat ze haar eigen kledingstijl volledig omarmt en uitstraalt. Daarbij gaat het niet zo zeer om het volgen van trends, maar ook om het vinden van kledingstukken die echt bij je passen en je persoonlijkheid weerspiegelen. En, doordat ze deze stijl “ownt”, straalt ze veel zelfvertrouwen en authenticiteit uit. Het betekent durven te experimenteren, je comfortabel voelen in wat je draagt en trouw blijven aan je eigen smaak, ongeacht wat anderen denken. Het is een uiting van zelfexpressie en individualiteit die anderen inspireert en bewondert. We hebben een aantal voorbeelden in onderstaand overzicht voor je verzamelt.

Kijk dan wat voor prachtige verschijning zij is. Betekent trouwens niet dat je niet mooi kan zien als je liever gewoon de trends volgt en je ietwat minder uitgesproken kleedt, hoor!

Conclusie

In haar opvallende carrière heeft Emma Wortelboer bewezen dat ze meer is dan alleen een mediapersoonlijkheid. Haar authenticiteit en onbevreesde benadering hebben haar een rolmodel gemaakt voor velen, vooral jongeren. Door haar openheid over persoonlijke uitdagingen heeft ze een positieve invloed gehad op het gesprek over mentale gezondheid. Bovendien heeft ze laten zien dat je je eigen pad kunt bewandelen in de entertainmentindustrie zonder jezelf te verliezen. Emma’s verhaal herinnert ons eraan dat echte kracht schuilt in het omarmen van wie we zijn, met al onze eigenaardigheden en imperfecties. Haar impact zal nog lang voelbaar zijn, zowel binnen als buiten de schijnwerpers.