Een stralende glimlach voor een goed humeur

long black haired woman smiling close-up photography

Een twee-jaarlijks bezoekje aan de tandarts? Oef, voor velen is dat absoluut niet iets dat op het verlanglijstje staat. Een stralend gebit zoals je die in de reclames van tandpasta’s ziet, is namelijk niet voor iedereen weggelegd. Een stralende glimlach is daarmee ook niet voor iedereen weggelegd. Maar wist je dat lachen een ontzettend positieve invloed heeft op je humeur? In deze blog leggen we je alles erover uit!

Ik heb een heel zwaar leven…

Ik heb een heel zwaar leven
Echt heel zwaar
Alles is voor mij ontzettend moeilijk
(…)’

Het zijn de eerste drie regels van het bekende liedje van cabaretière Brigitte Kaandorp. Hoewel het in haar show vooral een lied was om mensen juist te laten lachen, legt het natuurlijk ook wel de vinger op de zere plek. Want, veel mensen zeggen inderdaad dat ze een zwaar leven hebben.

In ons drukke leven, worden we vaak geconfronteerd met uitdagingen, stress en obstakels die ons humeur kunnen beïnvloeden. Het maakt ons scherp, vaak chagrijnig, soms verdrietig, geregeld geïrriteerd en nog veel meer. Wat het ons niet maakt, is blij, optimistisch en enthousiast. Laat staan de mensen die dan ook nog eens kampen met een slecht gebit. Afgebroken tanden, een verkleurd gebit of veel gaatjes, het is niet niks om mee te leven.

Een gezond en stralend gebit

Gelukkig zijn er tegenwoordig veel mensen die zich bezighouden met anderen en in dit geval zich met name bezighouden met het verlichten van de lasten. We beginnen maar even bij het gebit, want tandartsen over de hele wereld staan klaar om je weer die stralende glimlach van vroeger te geven. Ze bieden behandelingen aan die jou je weer het zelfvertrouwen geven om te lachen. Denk aan:

  • Kroon tanden: dit zijn beschermende hulzen die over beschadigde of verzwakte tanden worden geplaatst. Ze herstellen de vorm, functie en esthetiek van de tand (of kies).
  • Tanden bleken: een cosmetische tandheelkundige procedure waarbij verkleuringen en vlekken op de tanden worden verwijderd. Je creëert op den duur een wittere en vooral meer stralende glimlach.

En zo zijn er nog veel meer manieren waarop je tanden een mooie kans krijgen om weer te stralen. Je gebit is je meer waard dan je denkt. Een gezond en stralend gebit is de basis voor die glimlach waar jij van droomt.

Geluksstofjes opwekken

Lachen is een universele taal die ons verbindt, ongeacht onze achtergrond, cultuur of taal. Het is een uitdrukking van vreugde en plezier, die diep in onze menselijke aard verankerd is. Wanneer we lachen, creëren we niet alleen een warme en positieve sfeer om ons heen, maar bevorderen we ook een gevoel van verbondenheid met anderen. Het delen van een lach doet wonderen voor ons humeur! Ook niet zo gek, als je je beseft dat lachen letterlijk de productie van geluksstofjes in ons lichaam bevordert. Een voorbeeld van zo’n stofje is endorfine, maar ook serotine zal een positieve invloed hebben.

Wij wisten het dus wel! Om je leven een wat positievere insteek te geven, moet je zorgen dat je meer gaat lachen. Sta op met een glimlach en probeer situaties altijd vanaf een optimistische manier te benaderen. Ben je bang voor de reacties op een eventueel minder gebit? Pleeg dan een bezoekje aan de tandkliniek. Elke cent die je investeert in jezelf is er eentje die het waard is!