How to: voor altijd jong blijven

three woman holding each other and smiling while taking a photo

Een eeuwige jeugd, wat zou dat toch fantastisch zijn. Tenminste, die jeugdige energie, vitaliteit, mooie huid en levensvreugde behouden, dát is pas geweldig. Maar, hoe doe je dat eigenlijk?

In deze blog gaan we kijken naar enkele positieve manieren waarop je die jeugdige aspecten kunt behouden. Hoe je van zoveel gram groente per dag veel energieker raakt dan die zak patat. En hoe je misschien wel middels een facelift eindelijk weer met een glimlach op je gezicht naar buiten stapt.

Een zittend beroep en toch fit blijven

Veel mensen hebben nu eenmaal een baan waarbij ze veel zitten. Is het niet omdat ze de hele dag achter een bureau zitten geplakt, dan is het wel omdat ze de hele dag in de auto zitten om van afspraak naar afspraak te hoppen. Daar kunnen we helaas niet veel aan doen, maar actief blijven is wel een van de belangrijkste manieren om je jeugdige energie te behouden.

Zorg daarom toch voor regelmatige lichaamsbeweging. Dit is namelijk essentieel voor het behouden van spiermassa, flexibiliteit en kracht. Het kan eveneens helpen om je stemming te verbeteren en stress te verminderen. En nee, je hoeft niet de elke avond in de sportschool te staan. Kies daarentegen voor iets dat je leuk vindt en waar je makkelijk een gewoonte van kan maken! Denk aan:

  • Elke dag minimaal 5000 – 10.000 stappen lopen
  • Twee keer in de week naar het zwembad
  • Elke dag beginnen met een kwartiertje yoga
  • Een avond per week naar de sportschool voor die leuke zumba les
  • Enzovoort…

Liever een goede buur, dan een verre vriend

Het onderhouden van sociale relaties is van vitaal belang voor een jeugdige geest. Blijf in contact met vrienden en familie en zoek nieuwe manieren om sociale interacties aan te gaan. Samen lachen, praten en herinneringen maken, zal je geest jong houden. Waarom zou je in een negatieve spiraal blijven zitten, als het veel leuker is om te genieten van het leven? Een mens is en blijft een sociaal dier, dus deel dat plezier dan ook gewoon met mensen om je heen!

Zorg voor je huid

Eerlijk? Een baby-huidje ga je waarschijnlijk nooit meer krijgen. Echter betekent dat niet dat je er niks aan kan doen. Je huid is een weerspiegeling van je algehele gezondheid en welzijn en deze wil je dan ook goed verzorgen. Bescherm je huid daarom tegen de zon, drink voldoende water op een dag en volg dagelijks een huidverzorgingsroutine. Je wil daarbij je huid hydrateren en blootstelling aan schadelijke elementen vermijden.

Helaas zijn niet alle problemen onvermijdelijk. Het kan heel goed zijn dat je last krijg van hangende oogleden. Je hoeft je er zeker niet voor te schamen dat je hiervoor iets ‘niet natuurlijks’ voor inschakelt. Hangende oogleden wekken bijvoorbeeld doorgaans hoofdpijn op. Als je dat allemaal met een ooglidcorrectie kan tegengaan, wat geeft iemand dan het recht om dat tegen te spreken? Lekker doen, dus.

Een gezond dieet is het halve werk

Een evenwichtige voeding is van cruciaal belang om je lichaam van de juiste voedingsstoffen te voorzien. Eet veel groenten, fruit, volle granen, magere eiwitten en gezonde vetten. Drink voldoende water om zo gehydrateerd te blijven. Het vermijden van overtollige suikers en bewerkte voedingsmiddelen kan ook bijdragen aan een jeugdige uitstraling en een gezond lichaamsgewicht.

Zo zie je maar weer dat je met een paar tips, waarvan je waarschijnlijk stiekem al wel van op de hoogte was, een positieve draai aan je leven kan geven!