Hiking in stijl: modetrends in wandelschoenen van 2023

Ben je een groot liefhebber van het maken van wandelingen en daardoor maar al te graag in de buitenlucht te vinden? Om net even wat makkelijker de nodige kilometers te maken, is het erg belangrijk dat je start met de nodige voorbereidingen. Het kopen van het juiste materieel is daar een goed voorbeeld van. Heb je daarom al een keer gekeken naar het kopen van een goed paar wandelschoenen? Wat de grootste trends op het gebied van wandelschoenen in 2023 zijn, lees je hier.

Investeer in een paar wandelschoenen met een opvallende zool en een kleurrijk bovenwerk

Vandaag de dag mogen wandelschoenen zeker gezien worden. Hierdoor is er op het gebied van het ontwerp veel meer mogelijk dan enkel de klassieke kleurstellingen in het zwrat, bruin en groen. Kies bijvoorbeeld voor een paar wandelschoenen met een opvallende zool, afgewerkt met een kleurrijk bovenwerk. Ideaal voor het trotseren van de uitdagende paden, wat je moeiteloos doet met een paar wandelschoenen categorie B. Het is daardoor keer op keer weer een feestje om het paar schoenen aan te trekken.

Wandelschoenen met extra demping voor nog meer comfort in de buitenlucht 

En heb je eenmaal het perfecte ontwerp voor de wandelschoenen gevonden? Dan is het minstens zo belangrijk dat je ook kritisch kijkt naar de technische specificaties ervan. Een goed paar wandelschoenen met erg veel demping mag eigenlijk niet ontbreken. Waarom? Je geniet daardoor van erg veel loopcomfort en je voeten krijgen het minder te verduren. Ideaal als je maar al te graag de langere afstanden wilt lopen. De demping is op strategische plekken aangebracht in de schoenen, zoals bij de hiel en de tenen. Hierdoor lijkt het bijna alsof je op wolkjes loopt. En dat maakt iedere wandeling vele malen aangenamer.

Investeer in een paar dat erg licht van gewicht is

Een ander belangrijk punt van aandacht, is het controleren van het gewicht van de schoenen. Hoe lichter het paar is, des te makkelijker je kunt wandelen. De nieuwste modellen voldoen daar uiteraard aan. In veel gevallen wordt (een deel van) het rubber van de zool vervangen door foam. Hierdoor kan er aanzienlijk in het gewicht worden bespaard, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van een paar schoenen. En door een keer meerdere varianten uit te proberen in een schoenenwinkel, krijg je meteen een goed beeld van wat voor soort gewicht het beste bij je voorkeur past.