5 manieren om je huis een ‘eigen’ sfeer te geven

red and yellow flowers in clear glass vase

Je herinnert je misschien nog wel de tijd dat je voor het eerst op jezelf ging wonen. Je leerde dat inderdaad rommel zich niet vanzelf opruimt, maar ook dat het nog best wat is om een huis(je) in te richten. Omdat je jezelf liever niet identificeert met een 13-in-een-dozijn interieur, wil je graag een meer inspirerende, originele en frisse touch toevoegen. Maar hoe doe je dat eigenlijk? In deze blog geven we je vijf manieren om je huis een eigen sfeer te geven!

#1 Persoonlijke accessoires

Niets maakt je huis meer ‘jou’ dan de toevoeging van persoonlijke accessoires. Deze items vertellen namelijk jouw verhaal en voegen een uniek karakter toe aan je huis. Denk aan:

  • foto’s,
  • kunstwerken,
  • souvenirs van reizen,
  • erfstukken,
  • mijlpalen (zoals diploma’s en dergelijken) en
  • nog veel meer.

Dus, plaats een foto van een dierbare in een mooie lijst of exposeer een verzameling van je favoriete kunstwerken, waar je dan af en toe in afwisselt.

#2 Bloemen en planten

Bloemen zijn een van de meest klassieke en effectieve manieren om je huis een frisse en eigen sfeer te geven. Een vaas met kleurrijke rozen zal al meteen een gevoel van vreugde en vitaliteit toevoegen. Zet zo’n vaas bij voorkeur op een plek waar de meeste mensen zich op een dag zullen begeven, zoals de keuken of woonkamer. Combineer de bloemen met een aantal kamerplanten en je bent klaar voor de komende tijd!

#3 Geur

Geur zegt ontzettend veel over iemands persoonlijkheid. Natuurlijk niet alleen wat voor geur die persoon lekker vindt, maar ook op wat voor manier iemand in het leven. Bijvoorbeeld, iemand die van bloemige parfums houdt, zal een wat romantische en zachtaardige persoonlijkheid hebben. Daarentegen zie je een avontuurlijk en gedurfde persoonlijkheid eerder terug bij iemand die een voorkeur geeft aan kruidige geuren.

Een geur in huis voeg je toe door geurkaarsen of een diffuser. Met het ook op brandveiligheid kan je misschien beter voor een diffuser kiezen. Deze werkt met etherische oliën en je zit dus niet met een brandende lont.

#4 Spiegels

Je zou er waarschijnlijk niet snel aan denken, maar spiegels zijn wel degelijk een toevoeging op je huishouden! Kijk maar eens naar de volgende voordelen:

  1. Je kan op meerdere plekken even in de spiegel kijken om jezelf te bekijken. Een korte check-up of een langere sessie om je outfit te perfectioneren, wat wil je nog meer?
  2. Een spiegel creëert een illusie van ruimte en licht. Plaats een grote spiegel tegenover een raam om natuurlijk licht te weerkaatsen, et voilà, de ruimte lijkt optisch groter en die mooie rode rozen zie je op nóg meer plekken in het huis terug.
  3. Kies voor een spiegel met een decoratieve lijst en je zorgt er ook nog eens voor dat een vleugje elegantie aan je interieur wordt toegevoegd.

#5 Leesvoer

Boeken en tijdschriften zijn niet alleen geweldig om te lezen, maar ze kunnen ook dienen als decoratieve elementen. Een boekenplank, gevuld met je favoriete boeken, laat zien waar je van houdt en de stapel tijdschriften op de salontafel geeft een trendy en eigentijdse uitstraling.

Zo zie je maar weer dat je met slechts vijf tips je huis al een stuk meer ‘eigen’ kan maken. Het is toch de plek waar je het grootste gedeelte van de tijd bent, dus zorg er dan ook voor dat het een plek is waar je gelukkig van wordt.