Gebruik deze apps voor interieur inspiratie

person holding space gray iPhone X

Een interieur inspiratie-app kan je echt helpen. Met je smartphone kun je eenvoudig allerlei ontwerpideeën bekijken. Je bladert door foto’s van mooie interieurs, probeert verschillende kleuren uit en plaatst zelfs virtuele meubels in je kamer om te zien hoe het eruit zou zien. Wat fijn dat een app ontwikkelaar deze applicaties heeft gemaakt om jouw ideeën tot leven te brengen, voordat je zelfs maar één meubel verplaatst hebt. Laten we er eens een aantal bekijken!

Pinterest

Pinterest is een bekende bron voor creatieve inspiratie, waaronder interieurontwerp. Het is eigenlijk een visueel platform waar je foto’s en ideeën kunt verzamelen op digitale prikborden. Je kunt eindeloos door foto’s van mooie interieurs bladeren en ze bewaren voor later gebruik. Of je nu bezig bent met een keukenrenovatie, het inrichten van je slaapkamer, of het plannen van je tuin, op Pinterest vind je allerlei ideeën. En als je iets specifieks zoekt, kun je gewoon de zoekfunctie gebruiken om stijlen, kleuren of meubels te vinden die bij jouw smaak passen. Het is een handige tool om creatief te worden.

Houzz

Houzz is een app die zich helemaal toespitst op interieurontwerp en architectuur. Hier doe je niet alleen inspiratie op, maar er zijn ook professionals die je kunnen helpen bij het verwezenlijken van je droominterieur. Met duizenden foto’s en artikels kun je onuitputtelijk rondneuzen voor ideeën voor elke kamer in je huis. Het is een handige alles-in-één tool voor je interieurplannen.

Room planner

Room Planner is een handige app waarmee je de inrichting van je kamers kunt plannen. Je voert simpelweg de afmetingen van je ruimte in en voegt dan meubels en decoraties toe om te zien hoe alles past. Dit is vooral handig als je niet zeker weet hoe je je meubels het beste kunt neerzetten voordat je ze koopt. Op die manier voorkom je dure vergissingen en zorg je ervoor dat je ruimte optimaal wordt benut. 

Home design 3D

Als je graag zelf de controle wilt hebben over het ontwerpen van je interieur, dan is Home Design 3D dé app voor jou. Met deze app kun je je eigen plattegronden maken en kamers in 3D ontwerpen. Je kunt meubels, kleuren en texturen toevoegen om een realistisch beeld te krijgen van hoe je ruimte eruit gaat zien. Het is een handige manier om te spelen met verschillende ontwerpen voordat je begint met renoveren of inrichten. Met deze apps heb je geen excuus meer om je interieur niet te perf continueren. Probeer het eens uit!