4x je kledingstijl een nieuw leven geven

brown and white coat hanged on rack

Een ontzettend herkenbare situatie is wanneer je voor je kledingkast staat en simpelweg niet weet wat je aan moet. Ja, je hebt laatst ook wel van je man begrepen dat een extra kledingstuk dit probleem echt niet gaat verhelpen, maar je zal toch iets aan moeten? In deze blog geven we je om die reden maar liefst 5 tips waarop je je kledingstijl een nieuwe boost kan geven. Benieuwd naar hoe we dat doen? We vertellen het je graag, dus lees gauw verder!

#1 Personaliseer je stijl

Je kleding moet een weerspiegeling zijn van je persoonlijkheid. Personalieer daarom je stijl door opvallende details toe te voegen, zoals op maat gemaakte kledingstukken. Je kan er ook voor kiezen met name kleding van één merk te dragen. De kleding van Summum leent zich hier bijvoorbeeld perfect voor. Zo sta je bekend als de vrouw die altijd die kleding draagt en maak je het bijna ‘eigen’. Misschien inspireer je wel anderen om ook zo’n kledingstijl aan te nemen.

#2 Mix en match

Een van de beste manieren om je kledingstijl een nieuwe wending te geven, is door te experimenteren met verschillende kledingcombinaties. Soms ontstaan door alleen al het proberen, de meest unieke en stijlvolle looks uit onverwachte combinaties. Kijk maar eens naar de volgende voorbeelden:

  • Contrasterende kleuren
    Contrast zal je outfit echt laten opvallen. Ga voor een mooie groene top met een beige broek, of een rode blouse met een knalblauw rokje. Misschien vind je het wat heftig, maar je weet zo zeker dat het de aandacht trekt. Feel confident en ‘rock’ de outfit!
  • Laagjes
    Een blouse onder een leuke sweater of een spencer over een leuke blouse: gebruik laagjes! Twee kledingstukken die je al had hangen, combineer je zo gemakkelijk tot een nieuwe outfit.

Er bestaat zeker nog een aantal andere mix en match voorbeelden, dus overweeg serieus deze optie.

#3 Duurzaamheid is trendy

Duurzaamheid is niet alleen goed voor het milieu, het kan ook je kledingstijl verbeteren. Investeer in tijdloze stukken van hoge kwaliteit, die jaren meegaan en nooit uit de mode raken (mocht je hierom geven). Kleding van duurzame materialen gaan namelijk lang mee. Je houdt je kledingkast overzichtelijk en nu je weet hoe je moet mixen en matchen zal je ook nooit op de kledingstukken uitgekeken zijn. Sterker nog, een duurzame en minimalistische garderobe zal je kledingstijl juist een boost geven. We weten het zeker!

#4 Shop slim

Wanneer je toch wel echt bent uitgekeken op je huidige kleding en je ongeveer de helft op het internet hebt gezet om te verkopen, is het wellicht tijd om je gaan shoppen. Als je dan gaat shoppen, raden we je aan om dat om een slimme manier te doen. Koop niet impulsief bij grote winkelketens, maar denk na over wat je echt nodig hebt en wat bij je bestaande kleding past.

Een voorbeeld van een mooie merk om kleding van aan te schaffen, is Studio Anneloes kleding. Deze kledingstukken zijn van hoogwaardige kwaliteit en zijn ook nog eens stijlvol én comfortabel. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, nietwaar?

Conclusie

En zo heb je met een aantal tips alweer een goede basis gelegd om je kledingstijl een nieuwe boost te geven of een nieuw leven in te blazen. Nieuwe kleding kopen, oude kleren op een andere manier combineren of inzetten op duurzaamheid, het zal je allemaal helpen om te bereiken wat je wilt.