10 x Wat vinden mannen aantrekkelijk?

Poeh, sta je dan. Alweer. Je mooi te maken voor de zoveelste date. Een lichte twijfel komt omhoog of je er nou wel écht leuk uit ziet. In een klein moment van paniek bel je voor de 5e keer deze avond een vriend op om te vragen of het aan jou ligt. Nee? Oké goed dan, daar gaan we weer.

Wellicht brengt deze gedachtegang enige herinneringen bij je op, of sta je meer op de volgende manier in het leven.

Yes, daar gaat ze!’, denk je al kijkend in de spiegel. Jezelf in mooie kleren gehezen, een laagje make-up (maar dan wel zo natuurlijk mogelijk); je bent klaar voor de derde date met die leuke man. In een klein moment van, niet paniek, maar euforie, bel je voor de 5e keer deze avond een vriend. Ja hé, je ziet er gewoon heel leuk uit. En je hebt bovendien een net zo mooi innerlijk, heb je besloten.

Mannen staan gelijk aan mysterie

In welke twee van de situaties je je nou wel of niet herkend, we kunnen het erover eens worden dat de gedachtegang van mannen soms niet te volgen is. Ze staan gelijk aan mysterie. Vinden ze je nou wel of niet leuk? Of wat vinden ze überhaupt leuk of aantrekkelijk? In deze blog vertellen we 10 dingen die mannen aantrekkelijk vinden.

#1 HUMOR

Ja dames, het is tijd voor actie. Menig man kan een staaltje humor zeker waarderen, al helemaal als het niet te correct is. Dat betekent overigens niet dat jij, alles wat hij grappig vindt, moet waarderen. Te grof is te grof. Mannen kunnen namelijk met hun grapjes nog weleens grenzen overschrijden.

#2 OOGCONTACT

Je moet maar denken dat het vermijden van oogcontact net zo ongemakkelijk is als het hebben van oogcontact. Nu is het zo dat het maken van oogcontact een signaal van interesse afgeeft. Probeer de man eens wat meer aan te kijken. Niet aanstaren. Aankijken.

https://nl.pinterest.com/pin/643874077957612750/

#3 ZELFVERZEKERD

Mannen zouden het aantrekkelijk vinden wanneer je zelfverzekerd overkomt. Hoewel ze van nature ook een soort beschermingsdrang met zich mee dragen, is een vrouw die haar mannetje staat een erg aantrekkelijk idee.

#4 VERZORGEND

De meeste personen met een X en Y chromosoom in hun DNA, willen graag verzorgd worden. Als jij deze eigenschap met je mee draagt, is de kans groter dat je kan scoren bij de mannen. Maar, als je jezelf niet ziet als de doorsnee huisvrouw of zelf lekker in de watten wil worden gelegd, wees daar dan ook eerlijk in. Iets met zelfverzekerdheid…

#5 GLIMLACH

Een glimlach straalt positiviteit uit. Het laat zien dat je je op je gemak bij iemand voel. De ander kan beter anticiperen op reacties, omdat jij laat zien wat jij ervan vindt. Je bent niet bang om je emoties te laten zien en duidelijkheid is nu net iets waar mannen veel baad bij hebben.

#6 INTELLIGENTIE

Je mag best laten zien aan een man dat je kennis (van de wereld) hebt. Over het algemeen geldt dat mannen je interessant vinden, wanneer je niet te oppervlakkig bent. Stel vragen, vertel, wees enthousiast (maar wees geen betweter).

#7 AANRAKING

Een hand op zijn arm als je om hem lacht of een been die zijn been aanraakt tijdens het kijken van een film: het zijn dingen die een man zeker opvalt. Wanneer je dit voornamelijk doet bij positieve dingen, zal hij ook merken wat jij leuk vindt. Misschien probeert hij met nog meer van dat soort opmerkingen of acties wel jouw hart te veroveren (in plaats van andersom)

https://nl.pinterest.com/pin/289356344830809351/

#8 LUISTEREN

Liever een goede luisteraar, dan het geven van goedbedoeld advies. Mannen houden ervan wanneer je goed kan luisteren en hier op een genuanceerde manier mee omgaat. A=A, ofwel advies = aanval. Dat wil je liever vermijden. Anders komt wellicht dat, naar zijn mening, betweterige in je omhoog.

#9 AMBITIEUS

Het schijnt dat een dame met veel ambities en vooral gedrevenheid goed scoort bij de heren. In de meest ideale situatie vult hij je in je dromen aan en helpt je om jouw doelen te bereiken. Zorg er wel voor dat je plannen realistisch zijn, anders zal hij niet snel overtuigd raken.

#10 LOYALITEIT

Natuurlijk hoop je dit ook van hem te verwachten, maar loyaliteit wordt zeker door een man gewaardeerd. Je zal zien dat hij je ook gaat behandelen als zijn eigen prinses. Mocht je je in een situatie verkeren waarin je je veel met mannen omgeeft, dan is vertrouwen key. Niets is belangrijker dan dat, toch?

Er zijn dus meerdere manieren waarop jij je kans vergroot om het hart van een man te veroveren. Houdt er altijd rekening mee dat de meeste mannen ook voor een deel functioneren door oerinstincten. Misschien niet waar je naar zoekt, maar mannen zullen van nature

  • hun eigen terrein streng bewaren: je zou best een tijdje op afstand kunnen worden gehouden, of
  • al sneller ervan uitgaan dat jij hún leuk vindt: hij kan hierdoor erg gekwetst reageren als het voor jou niet meer dan een platonische relatie is.

Conclusie

Het is niet mogelijk om wat alle mannen aantrekkelijk vinden, over een kam te scheren. Dit is natuurlijk afhankelijk van individuele voorkeuren en persoonlijkheden. Echter zijn er bepaalde eigenschappen die vaak als aantrekkelijk worden beschouwd, zoals zelfvertrouwen, humor, aanraking, loyaliteit en intelligentie.

Onthoud, als meest belangrijke advies, dat niet alle mannen dezelfde voorkeuren hebben. Ga liever naar iemand opzoek die bij jou past op basis van wederzijdse waardering en respect. Het is altijd het beste om jezelf te zijn en iemand te vinden die je waardeert om wie je bent.

Dus hoe je je ook opstelt op de eerste date, zorg er vooral lekker voor dat in ieder geval jij jezelf wel leuk genoeg vindt om mee op date te gaan. Wees niet bang om een date vroegtijdig te beëindigen als jij je niet op je gemak voelt. Een publieke plek voor de eerste dates is daarom aan te raden. Zo zijn er altijd (vreemde) mensen in de buurt die je uit een ongewenste situatie kunnen helpen.