Veilig wonen met beveiligingscamera’s rond je woning

Stap met een veilig gevoel je bed in aan het eind van de avond, zonder bang te hoeven zijn een onnodig groot risico op een inbraak in huis te lopen. Het klinkt zo vanzelfsprekend, maar is dat allerminst! Zeker in de zomermaanden is het risico op een inbraak groot, in augustus werd er maar liefst 1838 keer ingebroken in Nederland. De maand ervoor lag dat aantal op 1729 keer. Ook de donkere dagen in december en januari zijn geliefd bij inbrekers; ze vallen minder snel op dan in het voorjaar. Kijk eens naar de producten die bij een spyshop worden aangeboden om de kans op een inbraak in jouw woning te kunnen verkleinen. Het gebruik van beveiligingscamera’s is er een voorbeeld van. 

Verschillende soorten camera’s om inbrekers af te schrikken 
Bij het verbeteren van de inbraakbeveiliging in huis, heb je de keuze uit verschillende soorten camera’s. Denk bijvoorbeeld aan een klassieke beveiligingscamera, welke je buiten aan de gevel of binnen in de hoek van de hal monteert. De zichtbaarheid van deze camera’s schrikt inbrekers vaak nog voor hun inbraakpoging af. Ze willen niet op beeld worden vastgelegd. 

Minder nadrukkelijk aanwezig is een slimme deurbel met camera of bijvoorbeeld een spy camera van Sitcon. Een spy camera is feitelijk een compacte camera, verwerkt in alledaagse apparaten. Denk bijvoorbeeld aan een bluetooth speaker voorzien van een camera, of denk aan een WiFi adapter met aan de binnenzijde hiervan een kleine camera. Deze camera’s doen niet af aan de sfeervolle uitstraling van je woonkamer of hal, maar nemen inbrekers bij een inbraak wel op. 

Beelden van camera’s tegenwoordig te bekijken via je telefoon 
Een groot voordeel van de camera’s die tegenwoordig worden aangeboden, zowel de WiFi camera’s, als de spy camera’s en slimme deurbellen, zijn te verbinden met een app op je telefoon. Daarnaast worden beelden tegenwoordig vaak opgeslagen in de cloud. Dit maakt het mogelijk om de situatie thuis ook op afstand in de gaten te houden en op een later moment beelden terug te kijken. Hebben omwonenden opvallende figuren in de wijk gezien? Kijk vanaf je kantoor of vakantieadres of het thuis rustig is. Heb je de verdachte figuren op beeld vastgelegd? Deel de beelden met anderen in de wijk, of schakel direct de hulpdiensten in om polshoogte te nemen. 

Het gebruik van beveiligingscamera’s geeft je een fijn gevoel. Je hoeft je niet langer zorgen te maken over je eigen veiligheid, of die van gezinsleden.