Slim en stijlvol: het kiezen van de juiste elektrische rolstoel voor jouw levensstijl

Ben je in het dagelijks leven net even wat minder goed ter been? En heb je daardoor meer de behoefte aan het gebruik van de nodige hulpmiddelen om het dagelijks leven wat makkelijker te maken? Dan kan het in jouw geval erg aantrekkelijk zijn om gebruik te maken van een elektrische rolstoel. Want of het nu gaat om een chronische ziekte, een revalidatie na een ongeluk of vanwege ouderdom. Dit hulpmiddel kan dagelijkse taken vele malen makkelijker maken. Meer weten? Hoe je het beste een erg fijne elektrische rolstoel voor jouw levensstijl uit kunt zoeken, lees je hier. 

Investeer altijd in een elektrische rolstoel waar je erg makkelijk mee kunt manoeuvreren 

Het belangrijkste van alles is dat de elektrische rolstoel natuurlijk perfect aansluit op je eigen wensen. Ga bijvoorbeeld altijd op zoek naar een model waar je je erg makkelijk in kunt manoeuvreren. Dit vergroot het comfort namelijk al vanaf het eerste moment. Zo kun je bijvoorbeeld specifiek op zoek gaan naar een rolstoel met een korte draaicirkel. Of kijk ook eens kritisch naar het bedieningsgemak van het model dat je uitzoekt, zodat je er zeker van bent dat je hier geen hinder van ervaart in het dagelijks leven. 

Check of de elektrische rolstoel wordt vergoed in jouw persoonlijke situatie 

Ga je je wat verder verdiepen in het aanbod aan elektrische rolstoelen? Dan kom je er erg snel achter dat er tal van modellen zijn om uit te kiezen. Maar deze modellen vallen ook weer in verschillende soorten prijsklassen. In veel situaties kan het zo zijn dat het door jou uitgezochte model deels of volledig kan worden vergoed door de zorgverzekeraar. Doe daar dus zeker het nodige onderzoek naar, zodat je geniet van een financiële meevaller. Wel zo handig om te weten, toch? 

Hulp of advies op maat nodig? Schakel een specialist op het gebied van hulpmiddelen in 

Het uitzoeken van een gloednieuwe elektrische rolstoel bij Totale Zorgwinkel doe je misschien maar een enkele keer in je leven. En daarom is het ook meer dan begrijpelijk dat je hier het nodige advies over wenst te ontvangen. Schakel daarom altijd een keer een specialist in voor dit proces. Zo krijg je meteen een goed beeld van alle beschikbare elektrische rolstoelen en wat de beste modellen van dit moment zijn. Dat maakt het uitzoeken van het beste model meteen weer wat makkelijker om te doen.