Besparen maar! Deze dingen schelen serieus geld! 

Geld uitgeven vinden de meeste mensen geen enkel probleem, maar geld besparen is een ander verhaal. Vaak gaat dit namelijk gepaard met minder luxe en comfort, en inleveren op een stukje plezier is ook vaak een gevolg van een besparing. Maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Er zijn ook manieren van besparen die zeer effectief zijn, maar waar je in de praktijk eigenlijk heel weinig van merkt. Je moet alleen wel even weten welke manieren dat zijn. Nu de regenachtige dagen zich weer aandienen heb je ongetwijfeld wel eens een momentje over om een rondje besparingen te doen. Welke zaken hierbij niet vergeten moeten worden? Lees snel verder. 

Altijd bereikbaar 

Een vaste kostenpost tegenwoordig waar we niet omheen kunnen is die van een telefoonabonnement. Van enkele euro’s tot een paar tientjes in de maand, de kosten ervan variëren nogal. Wat veel mensen zich niet realiseren is dat deze kostenpost vaak door een paar eenvoudige aanpassingen behoorlijk naar beneden geschroefd kan worden. Zeker wanneer je verplichte contractperiode voorbij is, is het een aanrader om eens verder te kijken dan je huidige abonnement. Wanneer je telefoon nog prima functioneert is een sim only abonnement bijvoorbeeld veel goedkoper. Deze zijn tevens veel flexibeler, en in sommige gevallen zelfs per maand opzegbaar. Dezelfde kwaliteit data en belbundel, maar tegen soms wel de helft van de prijs!

Goed verzekerd 

Nog een noodzakelijke kostenpost waar je (als het goed is!) weinig van merkt; verzekeringen. Wanneer je gezond en fit bent, is het een aanrader in december eens te kijken naar je zorgverzekering. Je hoeft soms niet eens over te stappen naar een andere verzekeraar om voor een flinke besparing te kunnen zorgen. Denk eens aan het verhogen van het eigen risico, dit kan zo €17 per maand schelen. Toch een leuk en eenvoudig verdiend bedrag per jaar. Een ander voorbeeld is het in één keer betalen van je premie. Hierdoor krijg je vaak een korting van een aantal procent. Tel deze twee besparingen bij elkaar op en je kunt een leuk bedrag jaarlijks bij op je spaarrekening zetten.  

Bewust boodschappen 

Ben jij ook zo dol op boodschappen doen? De meeste mensen niet. Maar hier valt ook serieus geld te verdienen wanneer je er een beetje bewust mee omgaat. Zo zijn er apps als Too Good to Go waar je goedkope boxen kunt kopen met de meest uiteenlopende producten. Ook kent iedere supermarktketen tegenwoordig wel een koopjeshoek of uitverkoopbox. Niet alleen erg goed om flink wat geld mee te besparen, maar ook maakt het je creatief. Met die specifieke ingrediënten moet jij immers een leuk gerecht maken! 

Kortom; geld besparen was misschien niet je favoriete bezigheid, totdat je zag wat je er daadwerkelijk mee kunt bereiken. Kijk op een gestolen momentje eens scherp naar je uitgaven en bezoek ook eens de koopjeshoek in de supermarkt. Dan zul je uiteindelijk tot een behoorlijke besparing komen, geld waar jij ongetwijfeld wel iets leuks mee weet te doen. Veel plezier met besparen!