RC auto’s voor kinderen: veilig en plezierig spelen 

yellow and black truck toy on green grass

Veel speelgoed dat je aan je kinderen geeft is natuurlijk bovenal voor henzelf leuk om mee te spelen. Zeker als ze nog erg jong zijn is het waarschijnlijk speelgoed waar je zelf niet heel erg in geïnteresseerd bent. Maar wanneer je kinderen wat ouder worden, zijn er meer speelgoed opties die ook voor volwassenen leuk zijn. Dit geeft natuurlijk veel mogelijkheden om samen met je kinderen te spelen, wat ook voor een betere band zorgt. Een super gave optie zijn radiografische auto’s. In dit artikel bespreken we radiografische auto’s voor kinderen en hoe je samen met je kind er veilig plezier van kunt hebben. Ook gaan we in op de verschillende auto’s die je kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een xrt traxxas als je snelheid wilt maar ook off road wilt kunnen gaan.  

Beginner auto kiezen

Een radiografische auto is meer dan alleen speelgoed. Het is een hobby en passie en zelfs een sport waar er behoorlijk dure ‘custom made’ auto’s bij komen kijken die ontzettend snel rijden. Heel leuk natuurlijk wanneer het een vergevorderde passie is, maar niet ideaal voor je eerste auto samen met je kind. Kies in plaats daarvan voor een beginner- en kindvriendelijke optie. Ook moet je de keuze maken tussen een ‘ready to go’ of een bouwpakket. Het is goed mogelijk en ook heel leuk om samen met je kind een bouwpakket te nemen aangezien er een duidelijke handleiding bijgeleverd wordt. 

Welk terrein?

Welke auto je kiest hangt natuurlijk ook af van op welk terrein je ermee wilt rijden. Als je op straat gaat rijden kun je een RC drift auto of een andere onroad auto kiezen. Maar mocht je veel meer in het bos, op het strand of in de duinen willen gaan rijden, dan kun je beter kiezen voor een truck of een andere off road RC auto. Deze auto’s hebben vaak ook vierwielaandrijving. Een goed voorbeeld is de traxxas rustler.   

Wat voor motor?

Bij het kiezen van een RC auto kun je kiezen voor verschillende soorten motoren. Veel mensen denken dat alle RC auto’s elektrische aandrijving hebben. Maar dit is niet het geval. Er zijn ook auto’s met benzine. Dit geeft natuurlijk een fantastisch authentiek ronkend geluid. Deze auto’s zijn wel gemiddeld duurder en vragen meer tijd en energie in onderhoud. RC auto’s die op benzine rijden zijn ideaal voor buiten. Ook zijn er nitro auto’s. Deze zijn niet zo geschikt voor beginners omdat ze heel exact moeten worden afgesteld. Voor de meeste beginners die bijvoorbeeld een goedkopere RC auto ook binnen willen gebruiken is elektronisch de juiste keuze.