Kies voor comfort in huis met een sta op stoel 

man lying on black couch

Geniet van het gemak en comfort van een sta op stoel van een partij als Meubelzorg. Een sta op stoel is niet alleen bedoeld voor senioren; al eerder kun je er profijt van hebben. Met de benen omhoog genietend van een mooie film of je favoriete serie, een hapje en drankje in de hand. Meer heb je niet nodig op de zaterdagavond! Heb jij de aanschaf van een sta op stoel al eens overwogen? 

Je vindt online een breed scala aan modellen van dit type stoel. Het maakt dat je altijd tot een keuze komt, die past bij de rest van het interieur in huis. Kies je voor een stijlvolle dieprode sta op stoel, of ga je voor een model met een lichtgroene kleur? In dit artikel lees je meer over de voordelen die deze stoelen je bieden in huis. 

Een sta op stoel op maat samenstellen 

Een van de voordelen van sta op stoelen is de mogelijkheid om deze op maat samen te stellen. Je hebt hierbij niet alleen keuze uit verschillende functies, zoals de mogelijkheid om de rugleuning te laten zakken, maar ook uit tal van modellen. Neem je een vaste sta op stoel, of juist een sta op stoel op een draaiplateau? De keuze die je hierin maakt zal afhankelijk zijn van de plek in de woonkamer waar je de stoel plaatst. Er zijn ook modellen stoelen op zwenkwielen. Zo verplaats je deze eenvoudig door je woon- of bijvoorbeeld slaapkamer. 

Kies je daarnaast voor een model met open zijkanten, of juist voor een robuust gesloten model? Een open zijkant laat je door de stoel heen kijken, wat een kamer ruimtelijk laag ogen. Een model met gesloten zijkanten kan juist interessant zijn, wanneer je een kamer sfeervol en knus probeert in te richten. 

Voordelen van een sta op stoel voor senioren 

Naast het comfort wat een sta op stoel biedt, profiteren senioren van verschillende aanvullende voordelen. Opstaan vanuit de stoel wordt aanmerkelijk makkelijker, doordat deze naar voren te kantelen is. Je hoeft op deze manier niet naar voren te schuiven, voordat je op kunt staan; je voeten staan met het kantelen van de stoel al snel op de grond. Daarnaast helpt een goede ondersteuning van onder meer de billen en rug lichamelijke klachten te voorkomen of te verminderen. Voldoende reden om de aanschaf van dit model stoel te overwegen!