Op reis naar Canada? Dit mag niet ontbreken!

person holding maple leaf

Een mooie rondreis door Canada, wie wil dat nu niet? Het maakt niet uit welk seizoen je gaat, want het land is altijd prachtig. Uitgestrekte landschappen, bruisende steden, helderblauwe meren; Canada heeft het allemaal. Omdat het land zo groot is, is het lastig te bepalen waar je wel of niet heen wilt. Maar als je die kant op gaat, zijn er een paar must-visits die je niet mag missen. Je leest ze hier! 

  1. Banff National Park 

Een bezoekje aan Canada is niet compleet zonder de Rockies te bewonderen. Banff National Park is een van de mooiste parken in Canada. De turquoise meren en weelderige bossen zijn indrukwekkend. Maar Lake Louise blijft toch wel het hoogtepunt. En wie weet kom je wel een beer tegen in dit natuurparadijs! 

  1. Vancouver 

Vancouver is een indrukwekkende stad met een prachtige skyline. Als je fan bent van Central Park in New York, dan ken je Stanley Park nog niet. En in de stad zelf vind je gezellige buurtjes of kun je zelfs naar het strand! Wil je nog iets onvergetelijks meemaken? Overweeg dan een excursie walvissen spotten, te boeken met LittleAmerica.nl

  1. Niagara Falls 

Het iconische natuurgeweld is natuurlijk niets anders dan de Niagara Falls. Het is een spectaculair uitzicht en staat voor veel mensen ook op de bucketlist. Je kunt deelnemen aan een boottocht die naar de voet van de watervallen vaart terwijl je de kracht van het water bewondert. Deze ervaring zal je sprakeloos achterlaten. 

  1. Oud-Quebec 

Reis terug in de tijd in Oud-Quebec (Quebec City). Met zijn Franse sferen zijn de straten omhuld met historische architectuur en gezellige boetiekjes. De koloniale stad staat immers op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Bewonder hier het iconische Château Frontenac en beëindig je dag bij een van de schilderachtige restaurants. 

  1. Whitehorse 

Richting het westen van Canada ligt Whitehorse. Tussen half augustus en half oktober kun je hier het prachtige noorderlicht zien! Tijdens de winter is het hier schitterend en zijn er allerlei leuke activiteiten te doen: ice fishing, dog sledding of snowmobiling. Een beetje het Lapland van Noord-Amerika dus. 

  1. Jasper National Park 

Dit is een ander bekend natuurgebied, maar wel de grootste van de “Rockies”. Dit plaatsje is een van weinige waar je grizzlyberen kunt spotten! Daarnaast maak je hier ook kennis met andere diersoorten, omringd door natuur. 

Deze Canadese ervaringen vormen slechts het topje van de ijsberg, maar zullen zeker bijdragen aan een onvergetelijke reis naar het noorden!