5 tips voor het uitkiezen van een kerstpakket

bauble balls hang on christmas tree

All I want for Christmas is…

… een kerstpakket waar mijn werknemers ontzettend blij van worden! Tegenwoordig worden op sociale media platforms als TikTok en Instagram kerstpakketten door werknemers uitvoerig besproken. Je wil dan natuurlijk wel dat je werknemer daar iets positiefs over zegt, omdat dat indirect ook iets zegt over jouw bedrijf.

Hoe dan ook ben je dus op zoek naar de perfecte kerstpakket en wij vertellen je hoe je die vindt. Lees daarom gauw verder en laat je inspireren door hetgeen nu écht belangrijk is bij het selecteren van de juiste kerstpakketten. Een kerstpakket kopen doe je immers niet zomaar!

Tip 1: Kwaliteit boven kwantiteit

Het is verleidelijk om te streven naar een gigantisch kerstpakket, omdat je de werknemer dan het idee geeft dat het ‘veel’ en ‘groots’ is wat ze krijgen. Echter is het toch beter om te kiezen voor kwaliteit en dus misschien wel voor een wat ‘kleiner’ cadeau. Vraag een willekeurige werknemer en hij of zij zal waarschijnlijk blijer zijn met iets dat de kerstdagen opfleurt dan iets waar hij net niks aan heeft. Kwaliteit boven kwantiteit, dus.

Tip 2: Originaliteit

Denk bij een kerstpakket voortaan aan unieke items of ervaringen die je werknemers zeker zullen verrassen en enthousiasmeren. Schaf bijvoorbeeld een familiepakket aan voor degene van wie je weet dat ze een gezin hebben. Voor een single woman wil je een echt kerstpakket vrouwen aanschaffen. Met andere woorden, maak je kerstpakket dit jaar wat minder ‘dertien in een dozijn’ en zet in op originaliteit!

Tip 3: Inclusiviteit

Houd rekening met de verschillende culturele achtergronden en religies van je werknemers. Lang niet iedereen viert kerst en lang niet iedereen die kerst wel viert, gelooft in het christelijke verhaal dat kerst voor velen nog wel is. Je wil daarom een kerstpakket dat inclusief is voor iedereen en daarmee ook respectvol is. Dat je bedenkt om je multiculturele werknemers een kerststal te geven, is not done, kan je wel begrijpen.

Tip 4: Ruimte voor keuze

Sommige werknemers geven de voorkeur aan keuze in hun kerstpakket. Overweeg daarom om een deel van het budget toe te wijzen aan cadeaubonnen of vouchers. Want ja, het is leuk dat je iets tastbaars geeft, maar misschien nog wel veel leuker als je dat combineert met de ruimte om de werknemer zélf te laten kiezen. Dan combineer je iets van het bedrijf met iets waar de werknemer misschien al een langere tijd naar verlangde en nu eindelijk kan aanschaffen. Sounds perfect, right?

Tip 5: Timing, budget en logistiek

Dan als laatste tip een tip die gaat over de timing, budget en logistiek. Zo kan je niet vroeg genoeg beginnen met het bestellen van je kerstpakketten. Het zou zonde zijn als je overal ‘uitverkocht’ ziet staan en dus niet kan kopen wat je eigenlijk wilde kopen. Verder is het handig om voorafgaand aan het zoeken een budget in te stellen. Hiermee voorkom je dat je te veel uitgeeft en bovendien kan je zo gerichter zoeken naar opties. Tot slot zal je moeten nadenken over de logistiek. Laat je de pakketten bij mensen thuisbezorgen óf nemen ze het mee vanaf het werk? Relevante aspecten om over na te denken, dachten wij zo!

Alvast veel succes met uitzoeken en we hopen dat je jouw werknemers het kerstpakket van hun dromen kan geven!