Familieplezier down under: tips voor een geslaagde vakantie in Nieuw-Zeeland

landscape photography of river between hills

Natuurlijk kun je ook deze winter met de familie op wintersport gaan en genieten van de pistes, hete chocolademelk en glühwein. Maar als je liever een zonvakantie doet is dat ook heel goed mogelijk, maar je moet er wel een stukje voor vliegen. Tijdens de wintermaanden van Nederland zijn het namelijk zomermaanden in Australië en Nieuw-Zeeland. Met kinderen naar Nieuw-Zeeland reizen is heel goed mogelijk en het land heeft ook voor families heel veel te bieden, voor jong en oud. In dit artikel bespreken we een aantal tips voor Nieuw-Zeeland met de familie. Zo kun je met de hele familie genieten van de zomer, deze winter. 

Activiteiten in Nieuw-Zeeland

Er is ontzettend veel leuks te doen in Nieuw-Zeeland, het is een land met prachtige bergen maar ook fantastisch mooie kusten. Dit betekent dat het een topland is voor avontuurlijke activiteiten. Ga bijvoorbeeld surfen bij een van de vele surfspots aan de kustlijn. Er zijn surfspots voor beginners en gevorderden. Ook zijn er voor families veel plekken waar je surflessen kunt nemen. Op deze manier heb je samen met de kinderen een leuke en veilige ervaring. Zelfs de meest onervaren surfer kan met goede instructies al na een paar uur de eerste golven pakken. Mocht je wel graag het water in gaan maar surfen niet zo zien zitten, dan is kajakken of raften ook een goede optie.  

Hobbiton

Als je kinderen ouder zijn dan 12 jaar dan zullen ze vast en zeker al een van de Hobbit of Lord of the Rings films gezien hebben. Nieuw-Zeeland is onder andere beroemd omdat Peter Jackson daar deze films gemaakt heeft. Hobbiton is de locatie van ‘the shire’ en een hele leuke dagtrip voor de hele familie. Je kunt er een tour boeken waar alles wordt verteld over de productie van de films. 

Verblijf

Er zijn vele opties voor verblijf in Nieuw-Zeeland. Maar wij raden aan om een gezellig huisje te huren voor de familie waar je alles hebt. Denk aan een eigen keukentje en misschien zelfs een tuin. Dit is natuurlijk makkelijker in de natuurgebieden van Nieuw-Zeeland dan in de grote steden. Maar Nieuw-Zeeland is beroemd om zijn natuur, dus we raden zeker aan daar ook met de familie te verblijven. Wanneer je een iets groter budget hebt dan is een luxe lodge ook een goede optie. Sommige verblijven hebben zelfs een privé zwembad en/of een hottub. Dan wordt jouw familievakantie naar Nieuw-Zeeland zeker een magische ervaring!