Tv-kasten voor kleine woonkamers: ruimtebesparende ideeën

De woonkamer is de plek waar het hele gezin samenkomt. Dit kan zijn om bij te kletsen, om een competitief potje Monopoly te spelen of om gezellig samen te genieten van een goede film of serie. Dan heb je natuurlijk wel een tv nodig en deze komt niet zomaar uit de lucht vallen (gelukkig maar), deze moet goed geplaatst worden in die prachtige woonkamer van jou. Maar hoe doe je dat als je geen ruimte hebt voor een gigantische tv-kast? Gewoon door slim na te denken en deze blog te lezen over ruimtebesparende ideeën voor tv kasten

Wat dacht je van een zwevende tv kast? 

Eerder werd gezegd dat een tv niet zomaar uit de lucht komt vallen, maar het kan er wel uitzien alsof dat zo is. Een zwevende tv kast is niet alleen super modern. Het ziet er ook nog eens prachtig uit en is perfect om ruimte te besparen als je misschien niet al te veel ruimte hebt in de woonkamer. De tv kast wordt aan de muur gemonteerd en neemt geen plek in beslag op de vloer. Deze tv kasten hebben wel genoeg ruimte voor al je media-apparatuur. Perfect voor een opgeruimde look zonder te veel ruimte te verspillen.  

Of toch liever een ingebouwde tv kast

Een ingebouwde tv kast wordt volledig afgestemd op de ruimte in je woonkamer. Zo maak je optimaal gebruik van de ruimte die je hebt. Deze tv kasten worden vaak gemaakt met handige extra opslagruimtes of ruimte voor decoratie. Een ingebouwde tv kast kun je afstemmen op je persoonlijke stijl. Super leuk en ook dit zorgt voor een super nette look waarbij je tv mooi verwerkt wordt in de woonkamer, zonder de hele ruimte over te nemen. Ga even wat inspiratie op doen zodat je goed weet wat er allemaal mogelijk is.  

Monteer je tv aan de muur

Kom je echt ruimte te kort dan kun je er altijd voor kiezen om de tv aan de muur te monteren. Je kunt je tv dan verstellen naar de plek waar je zit en het neemt eigenlijk geen plek in beslag. Een nadeel hieraan is wel dat je geen mogelijkheid hebt qua opslagruimte en dat je ook even goed moet kijken hoe je alle kabels gaat wegwerken. Een tv meubel is dan wel een stuk leuker en geeft je de kans om ook een stukje stijl en ontwerp terug te laten komen en de hele woonkamer samen te brengen.