Het uitproberen van een nieuwe look

Merk jij dat je niet meer enthousiast bent over jouw kleding, of wil jij weer eens iets nieuws? Een nieuwe look uitproberen is een spannende en verfrissende stap in de ontwikkeling van je stijl. Niet alleen is het een leuke manier om jezelf opnieuw uit te vinden, het kan ook invloed hebben op je zelfvertrouwen en hoe anderen je zien. 

In dit artikel bespreken we een paar handige tips en tricks voor het vinden van een nieuwe look.

Het begrijpen van jouw eigen stijl

Voordat je nieuwe looks kunt uitproberen is het belangrijk om een goed begrip te hebben van je huidige stijl. Dit helpt je om te bepalen welke aspecten je wilt behouden en welke je wilt veranderen. Kijk eerst naar je huidige kledingcollectie. Welke items draag jij het meest en waarom? Voel jij je aangetrokken tot bepaalde kleuren of patronen? Zijn er bepaalde kleidingstukken waarin je je bijzonder zelfverzekerd voelt? Dit zijn allemaal aanwijzingen die je kunnen helpen bij het definiëren van je stijl!

Daarnaast kan het zo zijn dat je op zoek bent naar een meer gedurfde uitstraling. Of misschien wil je een stijl die beter past bij een nieuwe levensfase of carrièrestap. Het is ook mogelijk dat je gewoon toe bent aan verandering om je algehele look op te frissen. 

Schrijf jouw eigen gids
Schrijf specifiek op wat je wilt veranderen en waarom je die verandering wilt. Dit zal dienen als je gids bij het selecteren van nieuwe kleding en accessoires. Zo maak je een rode draad voor jezelf die je kunt blijven aanhouden.

Wat is jouw inspiratie?

Inspiratie is de sleutel tot het vernieuwen van je stijl. Gelukkig zijn er talloze bronnen waaruit je inspiratie kunt putten! Sociale media platforms zoals Instagram en Pinterest zijn bijvoorbeeld fantastische hulpmiddelen voor stijlinspiratie. Je kunt collecties aanmaken van looks die je aanspreken en deze gebruiken als referentie. Modebladen en online fashion blogs bieden ook een schat aan informatie. Die gaan vaak over de laatste trends en hoe je deze kunt gebruiken in je eigen stijl.

Publieke figuren en mode-iconen
Ook heb je nog altijd publieke figuren en mode-iconen die een grote invloed kunnen hebben op onze stijlkeuzes. Identificeer een paar beroemdheden of mode-iconen wiens stijl je bewondert. Onderzoek elementen van hun look die jou aanspreken. Overweeg daarna hoe je deze kunt aanpassen aan je eigen persoonlijke smaak.

Het plan van aanpak

Een goed plan is onmisbaar voor het succesvol transformeren van je stijl. Zonder een plan kun je eindigen met impulsieve aankopen die niet echt bijdragen aan je gewenste look. Een moodboard is zo bijvoorbeeld een geweldig hulpmiddel om je visuele inspiratie te organiseren en je stijlvisie te verfijnen. Je kunt een fysiek bord maken met uitgeknipte afbeeldingen of een digitaal bord op platforms zoals Pinterest. Dit board zal je richtlijn zijn bij het shoppen voor nieuwe items.

Ook is het belangrijk om een duidelijk budget vast te stellen voor je nieuwe garderobe. Bepaal hoeveel je bereid bent te spenderen en houd je hieraan. Dit helpt om overbesteding te voorkomen en zorgt ervoor dat je gerichter kunt shoppen. Zodat je kledingstukken vindt die echt bijdragen aan je nieuwe look.

Kleding en accessoires

De juiste kleding en accessoires combineren (zoals een gouden armband dames en een nette trui) is belangrijk voor het samenstellen van je nieuwe look. Zorg ervoor dat je items kiest die niet alleen stijlvol zijn, maar ook comfortabel en veelzijdig zijn om in verschillende settings te dragen. Begin met het selecteren van basisstukken die als fundament dienen voor je garderobe. Denk hierbij aan items zoals goede jeans, een klassieke blazer of een eenvoudige witte blouse. Deze stukken kunnen veelzijdig worden gestyled en passen bij verschillende gelegenheden.

Opvallend met een grote persoonlijkheid
Daarbij kunnen accessoires een outfit echt compleet maken. Kies voor opvallende accessoires die je persoonlijkheid uitstralen. Denk aan een unieke tas, opvallende sieraden of stijlvolle schoenen die je outfit net dat beetje extra geven. Dat kan ook de rest van je outfit accentueren.

Haar en make-up

Je haar en make-up zijn ook belangrijke onderdelen van je look en bieden fantastische mogelijkheden om echt een statement te maken. Misschien is het tijd voor een radicaal andere haarkleur of een nieuwe snit. Bezoek een stylist met goede beoordelingen en bespreek de mogelijkheden die passen bij je gezichtsvorm en levensstijl.

Toevoegend daaraan kan make-up je look aanzienlijk transformeren. Als je gewend bent aan een bepaalde make-up routine, overweeg dan om nieuwe technieken te leren. Die kunnen je uiterlijk opfrissen. YouTube en Instagram zijn geweldige bronnen voor tutorials.

Je nieuwe look uitproberen

Nu je je kleding, accessoires, haar en make-up hebt gekozen is het tijd voor het combineren. Om deze nieuwe look in je dagelijks leven te introduceren moet je alle voorafgaande onderdelen combineren. Het allerbelangrijkste is dat je je nieuwe look met vertrouwen draagt. Wees niet bang om je te onderscheiden en trots te zijn op je nieuwe uitstraling. Na je eerste uitstapjes met je nieuwe look is het mogelijk dat je kleine aanpassingen wilt maken. Misschien ontdek je dat bepaalde elementen niet helemaal werken zoals verwacht. Sta open voor deze aanpassingen en pas je look aan totdat je je er helemaal comfortabel bij voelt.

De nieuwe jij

Ook wil je ervoor zorgen dat je nieuwe look echt de beste versie van jezelf vertegenwoordigt. Het is daarom belangrijk om feedback te verzamelen en te luisteren naar de meningen van anderen. Vraag vrienden, familie of zelfs collega’s om hun eerlijke mening over je nieuwe look. Kies mensen wiens stijlopinies je respecteert en vertrouwt.

Mode en stijl zijn altijd in ontwikkeling. Blijf openstaan voor het verder ontwikkelen van je look en wees niet bang om nieuwe trends of stijlen uit te proberen als ze passen bij je persoonlijkheid en levensstijl. Nu weet jij hoe je een nieuwe look uitproberen kan.