Haarstukjes: pruiken van echt haar

woman in bathtub

Haaruitval kan zorgen voor verlies in zelfvertrouwen. Voor veel mannen en vrouwen is het haar een belangrijk onderdeel van hun uiterlijke verschijning. Wanneer dit uitvalt of dunner wordt, doet dit veel voor een gevoel van identiteit. Afhankelijk van de mate waarin haaruitval voorkomt, worden kalende plekken vaak eerst met bestaand haar verhuld. Naarmate de plekken groter worden en de hoofdhuid steeds zichtbaarder, kan hulp worden gevonden in haarstukjes. Deze zijn in verschillende maten en vormen beschikbaar, waardoor er vaak heel eenvoudig een oplossing kan worden gevonden wanneer haaruitval optreedt. Het is daardoor niet nodig om je onzeker te voelen over dunnend wordend haar. Er zijn diverse haarstukken beschikbaar die een passende oplossing bieden, waardoor zelfvertrouwen opnieuw kan toenemen.

Pruik van echt haar

Met haarstukken verkrijg je een geheel nieuw kapsel. Veel mannen en vrouwen die haaruitval ervaren, kiezen voor haarstukjes die overeenkomen met hun eigen haarstijl. Met een pruik van echt haar kan het kapsel in elke haarstijl worden geknipt en kan voor een haarkleur worden gekozen die gelijk is aan de eigen haarkleur. Daarnaast is het mogelijk om de pruik van echt haar in een geheel nieuw model te kiezen en kan het haar bovendien worden gewassen, gedroogd en gestyled naar wens. Een pruik van echt haar kan daarnaast zelfs worden geverfd. Dit is soms nodig doordat een pruik van 100% echt menselijk haar kan verkleuren door de zon. Het heeft veel voordelen om een pruik van echt haar te kiezen. De prijs loopt hierdoor echter wel meer op, maar het kan een passende overweging zijn wanneer je eigen haar voor een groot deel of geheel is uitgevallen.

Haarstukjes bij dunner wordend haar

Wanneer je enkel dunner worden haar ervaart, maar alsnog over voldoende haar beschikt, kun je kiezen voor het toevoegen van haarstukjes. Denk hierbij aan een toupet voor mannen. Ook vrouwen kunnen echter baat hebben bij haarstukjes. Naarmate vrouwen ouder worden, kan ook bij hen immers haaruitval optreden als gevolg van de menopauze en een afname van aanmaak aan oestrogeen in het lichaam. Haarstukjes kunnen in het huidige haar worden toegevoegd, waardoor opnieuw een volle haardos is te realiseren. Hierdoor zijn kalende plekken of een opengelegde hoofdhuid minder tot niet meer zichtbaar. Ook deze haarstukjes zijn in echt menselijk haar verkrijgbaar, al kan ook gekozen worden voor synthetisch haar.

Keuze uit modellen kapsels

De keuze voor een pruik van echt haar of haarstukjes is uiterst persoonlijk. Afhankelijk van de uitstraling die je wenst te realiseren, kun je kiezen uit diverse bestaande modellen. Deze confectiemodellen zijn reeds voorgevormd en gestyled en geven een duidelijk beeld van jouw nieuwe look. Doordat ze als model reeds beschikbaar zijn, kun je rekenen op een snelle levering. Het is daarnaast uiteraard ook mogelijk om een pruik van echt haar op maat te laten maken. Zo kun je nog beter je voorkeuren aangeven en profiteren van een pruik die geheel past bij de uitstraling die je voor ogen hebt. Een passende oplossing voor een kwetsbaar probleem wanneer je haaruitval ervaart.