Business babes opgelet: zo investeer jij ook in cryptocurrency

a person holding a coin in front of a computer

Wanneer je het nieuws van de laatste jaren een beetje in de gaten hebt gehouden, heb je er ongetwijfeld iets van meegekregen: de stijgende populariteit van cryptocurrency. Het aantal huishoudens dat belegt, is enorm gestegen in de afgelopen tijd. Dat betekent dat crypto niet alleen meer bedoeld is voor ondernemers, rijke mensen en nerds, maar ook voor jou.

Heb je er al eens over nagedacht om geld te investeren in cryptocurrency omdat je constant positief crypto nieuws voorbij zag komen? Misschien is dit wel het moment om te beginnen met cryptocurrency als een echte business babe. Maar: niet voordat je de tips en tricks in dit artikel gelezen hebt, want in dit artikel vertellen we je meer over de ins en outs van crypto.

Hoe begin je met beleggen in cryptocurrency?

Het is niet heel moeilijk om te beginnen met investeren in cryptocurrency zoals Bitcoin of een andere altcoin. Sterker nog: wanneer je 18 jaar of ouder bent, kun je je aanmelden bij een exchange waar je vervolgens crypto aan kunt schaffen. Zo simpel is het. Je hebt hierbij de keuze uit verschillende cryptomunten waarvan je de huidige waarde ziet. Bij een exchange krijg je je eigen digitale wallet waarin de cryptomunten worden bewaard. Na aankoop zijn deze van jou. Toch is het aan te raden om niet zomaar te beginnen met het kopen van crypto.

Het is veel fijner om een beetje te weten waarin je investeert en hoe die munt precies werkt. Achter iedere cryptomunt zit namelijk een totaal ander systeem. De Bitcoin staat bijvoorbeeld bekend om de inmiddels wereldwijd bekende blockchain. Wil je uiteindelijk geld verdienen met Bitcoin dan raden we je aan om je goed in te lezen over deze munt. Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar is het uiteindelijk echt niet. Via de zoekmachine vind je alle informatie die je nodig hebt. Inmiddels zijn er ook heel wat vrouwen gespecialiseerd in crypto, dus wie weet kun je ook nog eens advies inwinnen van een professional wanneer je dat prettig vindt.

Zorg voor een diverse beleggingsportefeuille voor succes

Weet je eenmaal meer over beleggen in crypto, dan heb je een goede start te pakken. Wat ook goed is om te weten, is dat je altijd moet zorgen voor een diverse beleggingsportefeuille. Dat betekent dat je het beste niet op één paard kunt wedden, maar op meerdere om zo je kansen te spreiden. Stel, je hebt al je spaargeld ingezet op de Bitcoin en die daalt drastisch, dan ben je in één keer een groot deel van je inleg kwijt. Spreid je echter je kansen en zet je in op meerdere munten en/of andere soorten beleggingen, dan is de kans groter dat je beleggingsportefeuille gezond blijft. Dus ja, dat betekent dat je naast investeren in crypto je ook maar eens moet verdiepen in beleggen!

Bedenk vooraf wat je doel is met beleggen in cryptocurrency

Daarnaast is het verstandig om vooraf altijd een bepaald doel te bepalen. Wil je uiteindelijk tot een bepaald bedrag komen met je inleg in cryptocurrency, omdat je dat geld bijvoorbeeld wil gebruiken voor het kopen van een huis of voor het maken van die wereldreis waar je altijd al van droomt? Onthoud dat doel dan en stop ermee wanneer je het bereikt hebt. Toen de Bitcoin ten tijde van de pandemie een bizarre recordhoogte haalde, besloten veel mensen om hun inzet toch te laten staan. Zij werden als het ware blind door de snelle groei en snakten naar nóg meer. Zonder succes, want de koersen stortten even later gewoon weer in. Na vrijwel iedere snelle stijging komt een crash blijkt uit de praktijk, dus laat je daar niet door leiden en houd je aan je doelen.

Investeren in cryptocurrency is altijd voor de langere termijn

Vergeet ook zeker niet dat je niet zomaar voor een paar dagen of een paar weken investeert in crypto. Althans; niet wanneer je er uiteindelijk een aantrekkelijk bedrag uit wil halen. Wanneer het mogelijk is op financieel gebied is het aan te raden om je investering jarenlang te laten staan voor de meeste winst. Kijken we namelijk naar hoe het door de jaren heen is gegaan met crypto, dan is het digitale geld alleen maar meer waard geworden. Dat gebeurde weliswaar met pieken en dalen, maar dat is wel gebeurd. Laat daarom je inzet altijd staan en gebruik alleen geld dat je kunt missen, zoals spaargeld. Houd hierbij het crypto nieuws in de gaten om te weten wanneer je wel of geen slimme investeringen kunt doen.