Fervente motorrijder? Check deze helmen!

a man riding a motorcycle down a curvy road

Naast dat opwindende gevoel van motorrijden moeten we ook denken aan onze veiligheid. En de keuze van de helm die je draagt kan het verschil maken tussen een leuke rit en een gevaarlijke situatie. Stel je voor dat je op een warme zomerdag over een bergweg rijdt en opeens begint het te regenen. Dan merk je pas echt hoe belangrijk de juiste helm kan zijn. Laten we eens kijken naar drie soorten helmen van chromeBurner.nl – de integraalhelm, de systeemhelm en de jethelm. In welke situaties zijn deze handig?

De integraalhelm

De integraalhelm is een motorhelm die je hele gezicht en hoofd bedekt, wat zorgt voor de beste bescherming als je op hoge snelheden rijdt. Deze helm heeft een gestroomlijnd ontwerp dat de luchtweerstand vermindert, waardoor je minder moe wordt en soepeler kunt rijden. Hij houdt je ook droog bij regen, beschermt tegen wind en houdt vervelende insecten uit je gezicht. De meeste integraalhelmen hebben een duidelijk vizier met een goed zicht en sommige hebben zelfs een zonnevizier dat je kunt neerklappen om je te beschermen tegen fel zonlicht. Deze helm moet goed passen, want als hij te los of te strak zit, kan dat invloed hebben op de bescherming en erg ongemakkelijk worden. Controleer ook altijd of de helm voldoet aan de veiligheidsnormen en regelgeving.

De systeemhelm

De systeemhelm is een handige keuze als je zoekt naar een helm die flexibel en stijlvol is. Deze helm combineert de voordelen van integraalhelmen en jethelmen. Het opvallende kenmerk is het kindeel dat omhoog kan. Hierdoor kun je praten zonder je helm af te zetten, en even stoppen om bijvoorbeeld een foto te maken. Vooral handig als je onderweg wilt socializen of van het uitzicht wilt genieten. Ook als je een bril draagt, is deze helm handig omdat je je bril gemakkelijker op en af kunt zetten. Let wel op dat de helm goed past, vooral het kindeel, om je volledig te beschermen wanneer het gesloten is. Probeer de helm goed voordat je hem koopt.

De jethelm

De jethelm is de perfecte keuze als je op zoek bent naar ultieme vrijheid en een klassieke uitstraling tijdens het motorrijden. Het is een helm die je hoofd bedekt, maar je gezicht vrij laat. Dit maakt hem ideaal voor ontspannen ritten door mooie landschappen of stadsavonturen. Wat echt opvalt aan deze helm, is het gevoel van vrijheid omdat de wind vrij over je gezicht waait, waardoor je je echt één voelt met de omgeving. Jethelmen zijn ook geliefd bij scooterrijders vanwege hun lichte gewicht en compact ontwerp. Maar onthoud wel dat je gezicht blootgesteld is aan de elementen, dus het is slim om een beschermend vizier toe te voegen om je ogen te beschermen tegen wind en stof. Er zijn dus talloze helmen waar je uit kunt kiezen. Kies de helm die het beste past bij jouw stijl en behoeften.