De eigenschappen van een ergonomische bureaustoel

a desk with a computer on top of it

Het kantoorleven kan soms een echte uitdaging zijn, vooral als je urenlang aan je bureau moet zitten. En dit geldt natuurlijk ook voor mensen die thuiswerken. Het goede nieuws is dat een ergonomische bureaustoel je beste vriend kan worden als het gaat om comfort en de gezondheid van je rug. Maar wat maakt deze bureaustoelen eigenlijk ‘ergonomisch’? In dit artikel bespreken we de eigenschappen van een ergonomische bureaustoel. Meer weten? Lees dan verder!

Verstelbare zithoogte

Een ergonomische bureaustoel heeft als handige eigenschap dat je de zithoogte kunt verstellen. Hierdoor kun je je stoel perfect afstemmen op de hoogte van je bureau. Zo kun je ervoor zorgen dat je ellebogen in een prettige hoek van 90 graden blijven terwijl je aan het typen bent.

Lendensteun

Een goede lendensteun is superbelangrijk voor je rug. Ergonomische stoelen hebben meestal een lendensteun die je kunt instellen, zodat hij precies past bij de bolling van je onderrug. Dat is geweldig, want zo heb je minder last van de rug en raak je minder snel vermoeid.

Verstelbare armleuningen

Verstelbare armleuningen zijn echt noodzakelijk. Ze laten je je armen op de goede hoogte ondersteunen, wat de spanning in je schouders en nek vermindert. Belangrijk is dat de armleuningen breed genoeg zijn, zodat je je armen comfortabel kunt laten rusten. Dat maakt je werkdag een stuk prettiger.

Ademend materiaal

Niemand zit graag met een bezwete rug na een lange dag werken. Ergonomische stoelen hebben meestal een bekleding van ademend materiaal, zoals mesh. Dat zorgt voor luchtcirculatie, houdt je lekker koel en voorkomt dat je aan de stoel plakt.

Verstelbare rugleuning

Een verstelbare rugleuning maakt echt een groot verschil in comfort. Hiermee kun je de hoek van de rugleuning aanpassen zoals jij dat wilt. Of je nu lekker rechtop wilt zitten of even achterover wilt leunen voor een korte pauze, met deze functie kun je je stoel helemaal op maat maken voor wat jij nodig hebt. Het geeft je de vrijheid om je stoel aan te passen aan jouw wensen.

Ergonomische stoelen en productiviteit

Je vraagt je misschien af: “Het is toch gewoon een stoel, hoe kan dat mijn werk beïnvloeden?” Het antwoord is eigenlijk vrij simpel. Allereerst verminderen ergonomische stoelen afleiding doordat je je niet voortdurend hoeft te verplaatsen of je houding moet corrigeren vanwege ongemak.  Dankzij de comfortabele ondersteuning van je rug, kun je langer werken zonder last te krijgen van rugpijn. Hierdoor ben je extra productief op kantoor. Daarnaast behoud je een goede zithouding, waardoor je minder kans hebt op vervelende gewoonten zoals voorovergebogen zitten. Dit komt op de lange termijn ten goede aan het verminderen van rug- en nekklachten. Deze stoel is dus echt ideaal!