3 tips om de kleur van je ogen te laten stralen

Het is je vast weleens opgevallen dat je ogen soms meer stralen dan anders. Ben je erg moe, dan verraden je ogen dat als eerste. Maar als je vrolijk en energiek bent, dan stralen je ogen dat ook uit. Het heeft dus te maken met hoe je je voelt, maar er zijn ook trucs om de uitstraling van je ogen te beïnvloeden. Je kunt op verschillende manieren je oogkleur accentueren of zelfs kijken hoe een andere oogkleur bij je staat. In deze blog geven we 3 tips waarmee jij je ogen laat stralen! 

#1 Kleding en accessoires

De kleur van je kleding heeft veel invloed op je ogen. En dan natuurlijk vooral je tops en truien, die dicht bij je gezicht zitten. Maar ook met accessoires als sjaals, oorbellen en kettingen bereik je dit effect. Er zijn twee manieren om je oogkleur te accentueren met kleding en accessoires:

1: Draag kleding in de complementaire kleur van je ogen. Dat is de kleur die in de kleurencirkel recht tegenover jouw oogkleur staart. Dit contrast versterkt de kleur van je ogen. Blauwe ogen worden versterkt door oranje. Groene ogen gaan stralen door rood en paars. En heb je bruine ogen? Dan ga je voor contrasterende blauwe, groene of paarse kleuren. 

2: Draag kleding in dezelfde kleur als je ogen. De kleuren match zorgt voor een versterkend effect. Door ongeveer dezelfde kleur als je ogen te dragen lijken je ogen helderder. Grote kans dat deze kleur ook nog eens prachtig staat bij je huid en haar. De kleuren die je van nature bij je draagt in je haarkleur, lipkleur, huidskleur of oogkleur zijn namelijk jouw karakteristieke kleuren en passen dus erg goed bij je. 

#2 Make-up

Voor je oogmake-up kun je dezelfde adviezen opvolgen als voor je kleding: contrasterend of dezelfde kleur. Zelfs je lippenstift accentueert je ogen: een complementaire kleur zal je ogen nog intenser laten lijken. Wat betreft kleur ga je dus los met oogschaduw en lippenstift. 

Maar er zijn nog een aantal trucs om je ogen te laten stralen. Zo breng je met concealer onder je oog en je binnenste ooghoek meer frisheid naar het hele oog-gebied, als je je wenkbrauwen omhoog kamt creëer je een lift in je gezicht en met oogpotlood langs je wimperrand benadrukt je ogen. 

#3 Kleurlenzen

Altijd al benieuwd geweest hoe een andere oogkleur bij je staat? Of wil je je eigen oogkleur meer accentueren of extra glans aan je ogen toevoegen? Dat kan allemaal met kleurlenzen. Mooi voor een avondje uit, maar het kan ook voor elke dag. Draag je contactlenzen op sterkte? Ook dan kun je kiezen voor kleurlenzen!

Er is veel mogelijk met kleurlenzen. Zo zijn er lenzen waarbij het lijkt alsof je ogen extra glanzen. Of zelfs kleurlenzen met glitters; leuk voor een feestje! Ook zijn er gekleurde lenzen die je eigen oogkleur extra intens maken. Maar je kunt ook voor een andere oogkleur gaan. Heb je blauwe ogen en wil je eens kijken hoe bruine ogen je staan? Dan kun je daarvoor gekleurde lenzen kiezen. Echt donkere ogen krijg je helaas niet lichter met gekleurde contactlenzen. Er zijn wel lenzen met een heel sterke kleuropdruk, maar die komen erg onnatuurlijk over. En dat effect wil je waarschijnlijk niet in het dagelijks leven. 

Conclusie

Met deze tips heb je een goede basis om de kleur van je ogen te accentueren en te laten stralen. De juiste kleuren van je kleding en make-up maken je oogkleur intenser. En met gekleurde lenzen kijk je hoe een andere oogkleur bij je staat. En zo worden je ogen echte ‘eye-catchers’!