Dé tips om urine uit jouw bank te krijgen

Een ongelukje zit natuurlijk in een klein hoekje. Hoewel het makkelijk is om je kleding in de was te gooien is dit een stuk minder makkelijk bij je bank. Gelukkig zijn er een aantal handige tips en tricks die wij je mee kunnen geven om je bank binnen no time weer fris te krijgen. In dit artikel laten wij je precies zien wat jij eenvoudig thuis kunt doen tegen de stank. Zo krijg je urine vlekken en geur uit je bank, zonder dat je allerlei rare fratsen hoeft uit te halen. Voor je het weet is je bank weer helemaal hersteld!

Wees er zo snel mogelijk bij

De sleutel tot succes bij het verwijderen van urinevlekken is om zo snel mogelijk te handelen. Hoe eerder je begint met schoonmaken, hoe groter de kans op succes. Verse urine is veel gemakkelijker te verwijderen dan oude vlekken. Het is daarom echt super belangrijk om gelijk aan de slag te gaan. Hierbij raden wij je aan om te deppen en niet te wrijven. Dit kan de urine namelijk alleen maar dieper in de stof duwen.

Gebruik een natuurlijk middel

Veel mensen grijpen naar allerlei chemische middeltjes maar dit is helemaal niet nodig. Je kunt namelijk veel beter kiezen voor een natuurlijk middel als azijn. Meng gelijke delen water en azijn en breng dit aan op de vlek. Azijn is een natuurlijke stof die geuren verwijdert en die kan helpen bij het neutraliseren van de geur.

Geef baking soda een kans

Je kunt er ook voor kiezen om baking soda een kans te geven. Strooi een royale hoeveelheid baking soda over de vochtige plek. Laat het een paar uur intrekken om vocht en geur te absorberen. Daarna kun je het voorzichtig wegzuigen. Als het goed is dan is de vlek al een stuk minder dan voorheen. Je kunt baking soda gewoon vinden bij de supermarkt bij jou in de buurt.

Ga voor een enzymatische reiniger

Een enzymatische reiniger is speciaal ontworpen om organische vlekken zoals urine af te breken. Volg de instructies op de verpakking om de beste resultaten te behalen. Als je bank een verwijderbare bekleding heeft kan je er ook voor kiezen om hem te laten stomen. Dit kan net even wat dieper tot de stof doordringen en eventuele resterende geuren verwijderen. Op die manier wordt je bank pas echt weer goed schoon.

We hopen dat je dankzij de info uit dit artikel precies weet wat je moet doen als je jouw bank weer zo schoon mogelijk wil krijgen. Zoals je wel hebt kunnen zien is het echt niet zo lastig als je zou denken. Met behulp van een paar eenvoudige stappen is het onderhouden van je bank een fluitje van een cent. Blijf zeker even hangen op de site als je nog veel meer te weten wilt komen over het reinigen van jouw bank. Ontdek hoe je stift uit de bank krijgt en hoe je van andere nare problemen afkomt!