Beste Föhn met diffuser (Beoordeeld in 2023)

grey hair blower near pink hair combs and scrunchies
Photo by Element5 Digital on Pexels.com

Best beoordeelde Föhn met diffuser – onze nummer 1 van 2023

Zoek je een föhn met een diffuser die er daadwerkelijk voor zorgt dat je haar natuurlijke krullen behoudt? Schaf dan de föhn met diffuser van Raveg aan. De ionentechnologie maakt dat je haar niet gaat pluizen, stralend en glanzend blijft én dat je haar gezond en gevoed blijft. Voor een scherpe prijs wordt je bijna met zekerheid gegarandeerd dat je haar mooier wordt dan ooit tevoren.

Introductie

Geen geld voor een Dyson Airwrap, waarbij je verschillende opzetstukken, zoals een diffuser, ook nog niet eens bij de aanschaf erbij krijgt? Geen probleem, er zijn namelijk talloze föhns met diffusers die voor een degelijke prijs worden verkocht. Het mag dan wel niet zo ‘fancy’ zijn als een Dyson, maar als het werkt, dan werkt het toch? Bovendien hoef je niet moeilijk te doen met het samenvoegen van eindeloze spaarpotjes en proberen te verantwoorden aan je partner waarom je écht zoiets duurs nodig hebt.

In dit artikel presenteren wij de vijf beste föhns met diffuser, waarmee jij je krullen het beste tot zijn recht laat komen. Aan de hand van de kooptips, die je allereerst zal tegenkomen, weet jij je eigen eisenpakket op te stellen. Zo kan je, na het lezen van de veelgestelde vragen, waarmee deze blog eindigt, een definitieve keuze maken. We zeggen maar zo: als je iets graag wil kan je het nog beter vandaag dan morgen aanschaffen. Want, waarom nog langer uitstellen dan nodig is?

Kooptips: 5 belangrijke dingen om naar te kijken bij het aanschaffen van een goede Föhn met diffuser

De volgende kooptips zullen je helpen bij het opstellen van een ‘eisenpakket’ voor de aanschaf van je nieuwe föhn met diffuser. Zie de tips echt als tips, niet als zaken die je per se moet opvolgen. Het ene haar is namelijk het andere niet en je zal dus ongetwijfeld op andere dingen letten dan iemand anders.

 1. Vermogen en warmte
  Het vermogen, dat wordt uitgedrukt in watt, zegt iets over de kracht van de motor. Hoe hoger de kracht, hoe harder de föhn kan blazen en hoe sneller je haar droogt is. De instelbare temperaturen zullen eveneens aan het droogproces bijdragen. Je zoekt dus eigenlijk een föhn met meerdere instellingen, zodat je de luchtstroom kan aanpassen naar je haartype en stylingbehoeften.
 2. Gewicht
  Overweeg het gewicht van de föhn, vooral als je langdurig krullen wilt drogen. Een lichte föhn is gemakkelijker vast te houden en te manoeuvreren. Kijk ook naar de ergonomie van de handgreep en de knoppen voor comfortabel gebruik. Een lang snoer zal eveneens bijdragen aan de beweeglijkheid van de föhn.
 3. Ionic technologie
  De zogeheten ionische technologie maakt dat je haar minder gaat pluizen en een stralende gloed krijgt. Dat komt omdat de technologie de negatief en positief geladen deeltjes weer in balans blijft. Je haaraanzet blijft gehydrateerd, terwijl je nog steeds je haar ‘droogmaakt’ om zo de dag te kunnen beginnen.
 4. Accessoires
  Sommige föhns worden geleverd met extra accessoires, zoals verschillende opzetstukken of reistasjes. Dit kan de waarde van je aankoop vergroten. Eén ding dat je zeker weet, is dat je in dit geval te maken hebt met een diffuser als accessoire.
 5. Prijs
  Als laatste: Er zijn verschillende merken die föhns met diffusers aanbieden. Vergelijk prijzen en lees beoordelingen om te bepalen welk merk en model het beste aan je behoeften voldoet.

5 Beste Producten

#1 Föhn met Diffuser Krullen Ionische Haardroger Haarföhn Krullen

Prijs: €59,99

+ uitstekende prijs/kwaliteitverhouding
+ zou je haar glanzend en gevoed houden
– maar twee snelheidsstanden

Voor slechts zes tientjes heb je een föhn in handen die op zowel nat als droog haar werkt. Je föhnt met alle plezier je dikke, krullende haar droog, mede omdat het gaat om een lichtgewicht. Het maakt dat het apparaat lekker in de hand ligt en je niet al na een vijf minuten föhnen, last hebt van je armen en schouders. Dankzij de muur bevestiging ruim je de föhn weer netjes op. Maar, voor het tijd is dat je de föhn weer gaat opbergen, vertellen we je graag nog over alle andere voordelen van deze föhn.

Zo komt de föhn met meerdere opzetstukken, waaronder dus een diffuser. Met die diffuser droog je de mooiste krullen en wordt je haar tegelijkertijd ook nog eens gestyld. Er bestaat een grote kans dat je dat met de warme stand van de föhn doet, gezien je haar met de extreem krachtige motor van 2000Watt dit zo is geklaard. Tenminste, dit zal natuurlijk ook liggen aan de dikte, textuur en structuur van je haar. In ieder geval zal je na een lekkere douchebeurt je haar kunnen omtoveren naar het kapsel van je dromen. Verder is er ook een mogelijkheid tot föhnen met koude lucht: het maakt de föhn voor iedereen aantrekkelijk.

Verder zou de föhn een aantal verzorgende functies hebben, waarmee je je haar niet statisch, maar juist glanzend en niet-pluizend maakt. Het komt onder andere door de ionentechnologie, waarop de föhn werkt. Het bewaart namelijk den natuurlijke vochtigheid in het haar. Haarwortels worden niet aangetast, maar juist gevoed. Hoe waarheidsgetrouw dit is, tja, dat vragen wij ons ook af. Helaas is de Föhn met Diffuser Krullen Ionische Haardroger Haarföhn Krullen, maar uitgerust met twee snelheidsstanden. Je kan hier genoegen mee nemen, maar als je kampt met ontzettend dik haar, dan kan je wellicht baat hebben bij meerder standen. Niet elk deel van je haar is namelijk zo dik en met meerdere snelheidsstanden zal je voor elke greep haar een juiste manier van drogen hebben.

#2 BaByliss Hydro-Fusion 2100W Föhn D773DE – Advanced Plasma Technologie

Prijs: €49,99

+ voor het creëren van natuurlijke krullen met een luxueuze look
+ krachtige motor van 2100 watt
– kwaliteit van diffuser valt volgens sommigen wat tegen

Niet te verwarren met de ‘Babylips’ lipbalsem, die jarengeleden ineens ontzettend populair werd, hebben we een föhn van BaByliss. Het merk is een bekend merk dat veel beautyproducten aanbiedt, waaronder een heel scala aan föhns. De BaByliss Hydro-Fusion 2100W Föhn D773DE – Advanced Plasma Technologie is een föhn van degelijke prijs, dat zorgt voor een snelle droging van je haar. Bovendien zal je haar er super glad van worden, afgetipt met een stralende glans. Dat super gladde, dat is wellicht niet iets dat je wil met een krullend kapsel. In ieder geval zal een diffuser, die hierbij wordt geleverd, het wat tegenhouden.

De diffuser is namelijk niet zo maar een diffuser: het is een plasma-flow diffuser. Deze zorgt ervoor dat je natuurlijke krullen creëert, waar een luxueuze, zachte en natuurlijke afwerking op zit. Bovendien leidt het tot een goede verspreiding van positieve en negatieve ionen. Over die ionen gesproken: die soort technologie zorgt ervoor dat de vochtbalans in je haar wordt hersteld. Met andere woorden: je haar blijft gehydrateerd, terwijl je het aan het drogen bent. Dat pluisvrije resultaat is het gevolg daarvan.

In zijn totaliteit kan je met de 2100W krachtige motor, op 3 temperaturen en in 2 snelheden föhnen. Als toevoeging op dat, bestaat er ook een zogeheten ‘coolshot’. Dat houdt in dat je gedurende een korte tijd je haar met koude lucht wordt geföhnd. Dit klinkt allemaal geweldig, maar we begrijpen natuurlijk ook wel dat er een ‘maar’ bij dit soort apparaten aanwezig is. In dit geval is het dat je haar niet heel erg snel zou drogen. Verder valt voor sommigen de kwaliteit van de diffuser wat tegen en dat is jammer, juist omdat dat de reden is waarom je waarschijnlijk deze föhn aanschaft.

#3 Carmen HD2195 – Föhn – 2000 Watt – Coolshot – 2,5 meter snoer

Prijs: €24,99

+ zeer geschikt als budget optie
+ lang snoer van 2,5 meter lang
– blaasstand en materiaal niet van de hoogste kwaliteit

We geloven het zelf bijna niet, maar het is dus echt waar! Deze haardroger met diffuser schaf je aan voor een schamele prijs van vijfentwintig euro. Hoewel het misschien lijkt alsof de diffuser eraan vast zit geplakt, zal je bij een beter onderzoek erachter komen dat het gewoon een los opzetstuk is. Je hebt daarmee de keuze tussen een smalle blaasmond of dus de diffuser zelf. Deze opzetstukken gebruik je door middel van een 3 warmtestanden en 2 blaasstanden. Je controleert daarmee hoe snel het drogen gaat (hoe warmer de lucht en hoe harder het blaast, hoe sneller het droogt). De lage blaasstand gebruik je bijvoorbeeld om je haar met een borstel in model te brengen.

De coolshot, die eveneens op de föhn is gemonteerd, gebruik je om het model van je haar te fixeren. Kijk je in de spiegel en ben je wel tevreden, dan druk je een keer op de knop en ben je gegarandeerd van het kapsel. Hoe lang het blijft zitten, hangt overigens af van meerdere factoren. In ieder geval zal je wel op elke plek hebben kunnen föhnen. Iets waar de fabrikant mee adverteert, is het snoer van 2,5 m. Het maakt niet alleen dat je erg beweeglijk bent, maar dus ook op veel verschillende plekken kan föhnen met je Carmen HD2195 – Föhn – 2000 Watt – Coolshot – 2,5 meter snoer.

Informatie over ionentechnologie etcetera is er niet, maar wat wil je ook voor die ruim twintig euro die je ervoor hebt betaald. Het gaat je immers om de diffuser en die doet zijn werk wel, zo zeggen velen. Eén van de grootste nadelen van deze haardroger is de tegenvallende blaaskracht en de kwaliteit van het materiaal. Al meer dan eens zijn onderdelen kapot gegaan of zijn ze zelfs gesmolten. Het lijken ons zaken waar je over moet denken, voor je deze föhn aanschaft. Of eigenlijk is het allerbelangrijkste: wees je bewust dat een lage prijs vaak ook invloed heeft op de kwaliteit van het product.

#4 Föhn – Haardroger – Föhn met diffuser – 2200W – Haarfohn

Prijs: €26,95

+ inklapbaar en dus handig om mee op reis te nemen
+ zeer goed betaalbaar
– aan de zware kant

Een wederom erg goedkope variant van een föhn is deze föhn van het werk Camry. Voor een bedrag van ruim vijfentwintig euro heb jij deze haardroger in handen. De föhn heeft een chique uiterlijk, biedt ongetwijfeld naar wat je opzoek bent (lees: haardroger mét diffuser) en zal je niet teleurstellen. Althans, zo zeggen de meeste dat. Met de diffuser of blaasmond droog je je haar binnen no time. En, als je dan klaar bent met föhnen, kan je de föhn zo opbergen door hem aan de muur op te hangen. Vergeet overigens niet af en toe het luchtstroomfilter schoon te maken, zodat het droogvermogen optimaal blijft.

Omdat de föhn erg licht in gewicht is en de vorm (zogenaamd) erg ergonomisch is, föhn je al je haar op een voordelige manier. Tenminste, vooral voordelig voor je armspieren, al zijn er ook enige geluiden over het toch wel zware gewicht. Een beetje tegenstrijdig dus. Wat voordelig is voor je haar, is dat je veel volume creëert met de diffuser. De luchtstroom uit de fissuur wordt verdeeld, waardoor het volume in je haar wordt vergroot. Je zet het liefst de diffuser bijna tegen je hoofd aan en dus zal de warmtestand iets omlaag moeten. Over die warmtestand gesproken: in totaal heb je te maken met drie temperaturen, die in twee snelheden uit de droger kunnen komen.

Een ander voordeel van de Föhn – Haardroger – Föhn met diffuser – 2200W – Haarfohn is dat deze inklapbaar is en dus een goede kans maakt als ‘reisdroger’. Een reisdroger is een haardroger die je speciaal meeneemt op reis, omdat deze compact in formaat is, maar toch enige voordelen biedt. Hoe groot of krachtig de motor in die reisdroger eigenlijk is, is ons redelijk onbekend. Dit komt omdat er meerdere hoogtes van watt worden benoemd: namelijk 2200 en 2500. In beide gevallen resulteert het in ieder geval in een redelijke kracht, waarmee onder andere de coolshot functie wordt geactiveerd.

#5 Purelab Föhn met Diffuser – Ionische Haardroger – 3 Standen

Prijs: €36,99

+ mét ionentechnologie uitgerust
+ dun haar toch volumineus krijgen
– ligt zwaar in de hand
– wordt exclusief standaard/ ophangbeugel geleverd

Als laatste in de lijst een föhn die verdacht veel op de nummer één uit deze lijkt, maar toch wel degelijk anders is. Althans, het is er eentje van een ander merk en als je goed kijkt, komen alleen de kleuren en de vormen wat overeen. Natuurlijke blijven het twee haardrogers en zijn de overeenkomsten eindeloos, maar toch, toch staat deze op nummer vijf in de lijst en torent dus niet bovenaan. Nu moeten we sowieso eerlijk bekennen dat de selectie in dit geval erg dicht bij elkaar ligt en elke haardroger van degelijke kwaliteit is.

De Purelab Föhn met Diffuser – Ionische Haardroger – 3 Standen ‘onderscheidt’ zich in ieder geval met die prachtige ionentechnologie, waar we al wel eerder van hebben gehoord. Het maakt dat je haar niet gaat pluizen, zelfs wanneer je met de diffuser aan de gang bent geweest. In plaats van dat de diffuser de lucht centreert, verspreidt het zich over een groter oppervlakte. Je krullen drogen zonder hun vorm te verliezen en zijn eveneens pluisvrij (door die ionentechnologie). Het is bijna alsof je je haar net zo mooi kan föhnen, zoals de kapper dat altijd bij je doet. Tenminste, dat is wat de verkopers van deze föhn je vertellen. Al vergeten ze daarbij wel te vermelden dat het zeker een kunst is, dat föhnen. Je haar drogen is 1, het daadwerkelijk in vorm föhnen is een heel ander verhaal.

De recensies over deze haardroger zijn overwegend positief. Dat is maar goed ook, anders had het namelijk nooit deze lijst gehaald. De reacties variëren in ieder geval: mensen met dun haar zijn in staat volume te creëren, je haar droogt snel en de föhn is uitgerust met een lang snoer. Waar mensen alleen nog naar opzoek lijken te zijn, is er een standaard voor de föhn aanwezig is. De afwezigheid hiervan maakt dat je hem eigenlijk niet mooi kan opbergen en hij altijd ergens ‘rondslingert’. Daarnaast ligt hij wat zwaarder in de hand, máár word je wel verblijd met een coolshot functie. Het is geven en nemen, denken we maar zo (jij stelt een relatief krap budget op, de fabrikant kan niet alles in dat budget verwerken).

Conclusie

We kunnen met trots concluderen dat dit artikel is gevuld met een hoop goede föhns met diffuser. De diffuser maakt dat je krullende haar op een niet verstorende manier droogt. Met bepaalde technologieën kan je er zelfs voor zorgen dat je huis minder gaat pluizen en gezond en gehydrateerd blijft.

In de kooptips heb je een aantal kunnen zaken waar je op zou moeten letten, bij de aanschaf van de föhn met diffuser. In de veelgestelde vragen, die nog volgen, lees je antwoorden op vragen die wellicht ook nog in je hoofd rondspeelden. Hierbij worden je laatste twijfels weggenomen.

Veelgestelde vragen

Wat is een diffuser voor een föhn en waarvoor wordt het gebruikt?

Een diffuser is een opzetstuk dat je op een föhn plaatst. Het wordt voornamelijk gebruikt voor het drogen van krullend haar zonder de natuurlijke textuur te verstoren. De diffuser verspreidt de lucht gelijkmatig en zachtjes, wat helpt om krullen te behouden en pluizen te verminderen. Een echte must have voor alle krullenbollen onder ons, dachten wij zo.

Kan ik een diffuser gebruiken voor steil haar?

Hoewel diffusers vaak worden geassocieerd met krullend haar, zal je ze ook kunnen gebruiken voor steil haar. Het kan helpen om extra volume en textuur aan steil haar toe te voegen. Maar, verwacht niet ineens dat je ook de natuurlijke krullen in je haar krijgt, zoals je vriendin met natuurlijke krullen dat heeft.

Hoe gebruik ik een diffuser correct?

Plaats de diffuser op de föhn en schakel de föhn in op een lage warmte- en snelheidsinstelling. Breng je krullen in de diffuser en beweeg deze richting je hoofdhuid. Laat de diffuser op en neer bewegen om de krullen zachtjes te drogen zonder ze te verpesten.

Kan ik mijn haar te vaak met een diffuser drogen?

Het is belangrijk om je haar niet te vaak aan warmte bloot te stellen, omdat dit kan leiden tot beschadiging. Probeer het gebruik van een föhn met diffuser te beperken tot wanneer het echt nodig is en gebruik eventueel een hittebeschermend product voordat je begint met drogen.