Beste Anti pigment crème (Beoordeeld in 2023)

Best beoordeelde Anti pigment crème – onze nummer 1 van 2023

Wil je van je pigmentvlekken af en een gezonde huid creëren? Kies dan voor het SIMIA™ Original Active Retinol Serum. Het mag dan wel geen ‘echte’ crème zijn, maar de werking is fantastisch. Een gladde, egale huid zónder vlekken is wat je zal bewerkstelligen met dit serum. Het klinkt niet alleen goed, het is ook goed.

Introductie

Al vanaf het moment dat mensen in de puberteit komen, hopen ze ooit weer terug te keren naar een egale, stralende huid. Want door acne, de zon en natuurlijk het leven (lees: rimpels), is de kans maar klein dat je überhaupt naar die staat zal terugkeren. Althans, er bestaat zeker wel een kans, maar die is lang niet iedereen gegund.

Een probleem waar een enkeling tegenaan loopt, is het hebben van pigmentvlekken. Deze ontstaan door een overproductie van melanine en zijn vaak het gevolg van een te grote blootstelling aan de zon. In andere gevallen heeft het bijvoorbeeld te maken met hormonen, vervuiling of ontstekingen. Lees in deze blog over de vijf beste producten om pigmentvlekken tegen te gaan. Met zo veel verschillende opties op de markt, begrijpen we dat het moeilijk kan zijn om het beste anti-pigment product te vinden. Je zal een weloverwogen keuze maken, om een vlekkeloze en stralende huid te creëren.

Kooptips: 5 belangrijke dingen om naar te kijken bij het aanschaffen van een goede Anti pigment crème

Lees de volgende kooptips door en je zal voorkomen dat je een verkeerd product aanschaft.

 1. Zonbescherming
  Als er iets fataal is voor je huid, dan is het de zon wel. Laat het dan ook net hetgeen zijn dat bij veel mensen tot pigmentvlekken leidt. Een crème of serum mét zonbeschermingsfactoren, ook wel als SPF herkenbaar, zal je huid goed doen. Wees het probleem vóór en weet, hoe hoger de SPF, hoe meer bescherming.
 2. Parfum
  Parfum is één van de ingrediënten in een crème dat alleen maar tot meer irritaties kan leiden. Je gezicht ruikt dan wel naar madeliefjes, het zal wellicht ook een rode gloed achterlaten. Als het kan, lekker vermijden. Better be safe than sorry, gezien je toch wel zo’n twintig euro aan het product zal uitgeven.
 3. Huidtype
  Heb je een hele droge huid, dan is het fijn als het product je huid goed zal hydrateren. Bijvoorbeeld hyaluronzuur is een ingrediënt dat hier goed aan bijdraagt. Andere crèmes zijn juist specifiek geformuleerd voor een gevoelige of juist vette huid. Kies een juist product, om eventuele bijwerkingen te voorkomen.
 4. Ingrediëntenlijst
  Wéét wat je koopt, weet wat je op je gezicht smeert. Ingrediënten als retinol, vitamine C en melkzuur zijn redelijk positief voor je huid, maar dat geldt niet voor iedereen. Om jezelf te beschermen tegen huidbeschadiging, is het verstandig een professional in te schakelen. Deze kan je een beste en juist advies geven.
 5. Gebruik
  Van een serum heb je doorgaans veel minder nodig dan van een crème. Houd je niet van veel product op je huid, kies dan voor een serum. Een serum is niet per se makkelijker aan te brengen dan een crème, maar wel degelijk in mindere mate aan te brengen. Zie het als een paar druppels in tegenstelling tot een klodder crème.

5 Beste Producten

#1 SIMIA™ Original Active Retinol Serum

Prijs: €19,49

+ ingrediënten die elkaar versterken
+ naast verminderen van pigmentvlekken nog veel meer voordelen
– werkt niet voor iedereen
– substantie wat waterig

Yes, we know. Deze anti-pigment crème is geen eigenlijk geen crème, maar een serum. Hoewel het misschien niet is wat je verwachtte, denk je na het lezen van deze beschrijving wel anders. In het serum zitten namelijk ontzettend veel verschillende ingrediënten, ieder met een nog ‘betere’ werking dan de ander. We beginnen bij retinol, het ingrediënten dat het meeste je pigmentvlekjes zal tegengaan. Het zorgt er namelijk voor dat er een boost plaatsvindt in de celvernieuwing. Schade aan de huid zal worden hersteld en de huid is hierdoor gladder, maar ook zeker egaler.

Een tweede, actief ingrediënt is vitamine E. Je kan het zien als een soort legertje dat de een barrière op je huid aanlegt. Zo wordt in principe gestreefd naar bestrijding van verdere beschadiging. Hyaluronzuur, het derde main ingredient, houdt vocht vast: je huid wordt langere tijd gehydrateerd. Hierdoor wordt onder andere de huidbarrière hersteld en het laat je er ook nog eens jonger uitzien. Voordeel na voordeel stapelen zich bij het SIMIA™ Original Active Retinol Serum op. Houd er wel rekening mee dat aan het begin van het gebruik je huid alleen maar slechter zal worden. Dit is omdat het serum alles in je huis gaat opruimen: het is dan ook niet gek dat verstopte poriën ineens omhoog komen.

Of er ook een nadeel aan het serum is? Nee, niet echt. Althans, er bestaat altijd een kans dat het serum voor jouw huid niet werkt. De huid is een complex orgaan, dat veel onderhoud en de juiste verzorging verdiend. Heb je een hele lastige huid, dan is het aan te raden een dermatoloog te bezoeken. Verder zouden we zeggen, vermijd de zon en áls je in de zon zit, smeer je dan regelmatig met een hoge factor SPF in. Daarnaast zou je overigens kunnen ervaren dat het serum wat waterig is en dus snel van je handen glijdt. Zonde, want heel goedkoop is het niet.

#2 Vicius® – Dagcrème voor vrouwen

Prijs: €18,99

+ herstellende eigenschappen
+ voor mensen met huidveroudering
– minder geschikt voor mensen met vettige huid

Op de nummer twee in deze lijst, wel echt een crème. Geen crème waar vanaf wordt geschreeuwd dat het werkt tegen pigmentvlekken, maar wel degelijk die werking heeft. Het bevat verschillende ingrediënten, die door een combinatie daarvan, een herstellende werking bewerkstelligen. Zo is het kurkuma, dat je misschien wel kent als een kruid uit de keuken, die de huid helpt te herstellen. De antioxidanten vertragen celbeschadiging. Geen permanente oplossing, maar wel tegen het verergeren. Voor een goede, volledige herstelling, past de aloë vera haar werking toe.

Bij pigmentvlekken gaan ook vaak beginnende rimpels gepaard. Dankzij vitamine A, E en B5 worden deze vervaagd. Gezien het allemaal best een indringende werking heeft, is het fijn om te weten dat er een ingrediënt is dat de huid over het algemeen balanceert. Zie daar shea butter, dat de huid voedt. De Vicius® – Dagcrème voor vrouwen is er eentje die door de herstellende werking, je pigmentvlekken aanzienlijk zal vervagen. Weg zullen ze wellicht niet gaan, maar verergering voorkomen en ze zelfs minder laten opvallen, kan zeker.

Afgezien van de ingrediënten biedt de crème ook het voordeel dat het vegan, dierproefvrij en vrij van parfum is. Het gaat om een vrij natuurlijk product, dat op een eerlijke manier tot stand gekomen is. In principe zijn bijna alle ervaringen met het product ontzettend positief. De werking is goed, de crème voelt niet plakkerig aan en in combinatie met andere producten lijkt het bijna perfect. Echter is er toch wel iets van het product te zeggen en dat is dat het niet voor iedere huid zo goed werkt. Mensen met een, van zichzelf, vrij vettige/ vochtige huid, zullen niet alles aan het product erg fijn vinden. Als je huid namelijk al goed hydrateert is, is het niet altijd nodig hier nog eens de nadruk op te leggen. Ga na welk soort huid je hebt en stel je voorkeuren vast.

#3 SkinTone® Vitamine C 20% Serum Booster

Prijs: €19,95

+ combinatie van hyaluronzuur, vitamine E en vitamine C
+ verstevigt huid en maakt het meer elastisch
– minder geschikt voor personen met een droge huid

Het serum is geurloos. Hoewel je dat wellicht weinig kan interesseren, zullen anderen dit wel fijn vinden. In plaats van dat er een walm van de volgende, zogenaamd frisse en bloemachtige geur de neus van je gesprekspartner bereikt, ruikt diegene nu gewoon je parfum of frisse tandpasta. En ja, het gaat wederom om een product dat bestaat uit hyaluronzuur en vitamine E. In combinatie met vitamine C, dat de productie van collageen stimuleert, zal het veroudering van de huid tegengaan. Daaronder vallen ook pigmentvlekken en andere donkere vlekken, die als gevolg van overmatig zonnen of verslechtering van de huid, ontstaan. Het maakt de SkinTone® Vitamine C 20% Serum Booster een goed product om je problemen te verhelpen. Al zou je kunnen stellen dat in dit geval voorkomen een stuk beter had gewerkt dan genezen.

Collageen is een eiwit, dat overal in je lichaam voorkomt. In je gezicht, of eigenlijk in je huid, zorgt het voor stevigheid. Deze stevigheid houdt je huid in vorm. Bovendien geeft collageen ook een soort elasticiteit aan de huid, wat op zichzelf weer zorgt voor een ‘werkbare’ huid. Je huid zal tegen een stootje kunnen en niet bij elke aanraking veel moeite in herstel hoeven te steken.

De ene persoon zal het serum wat vaker in gebruik nemen dan de ander, maar in principe zou je het elke dag in de ochtend en avond kunnen gebruiken. Twee tot drie druppels masseer je dan zachtjes in. Gelukkig laat het géén vettig gevoel achter en zal je al snel resultaat zien/ voelen. Je huid is zachter en ziet er egaler uit. Niet alleen vrouwen, maar ook mannen mogen genieten van het product. Tenminste, in sommige gevallen zullen personen, man of vrouw, niet tevreden zijn. Dit zijn geregeld de mensen met een (extreem) droge huid. Of het serum in dat geval dus ook voor jou werkt, zal je zelf uit moeten proberen. Anderzijds kan je ook gewoon een ander product aanschaffen.

#4 Biodermal Pigmentvlekken crème

Prijs: €24,-

+ madelief extract tegen ophoping van melanine
+ melkzuur draagt bij aan vernieuwing van de huid
– aan de wat prijzige kant
– uiteenlopende resultaten

Laat de zon nou de meest verraderlijke werking hebben op je huid. Niet alleen wanneer je weer eens verbrandde en je het voor jezelf goed praatte onder het mom van ‘vandaag een tomaatje, morgen een chocolaatje’. Wellicht heb je je toen niet goed ingesmeerd of ben je nog van de generatie waar zonnebrand geen ding was. Maar goed, de zon is altijd verraderlijk, zélfs in de winter. Het is daarom eigenlijk belangrijk dat je in ieder geval je gezicht elke dag insmeert. Laat deze anti pigmentvlekken crème nu net zijn ‘uitgerust’ met SPF 15. SPF 15 is niet een hele hoge zonbeschermingsfactor, maar dat kan je natuurlijk altijd nog uitbreiden met een zonnebrandcrème.

Met SPF zal je in ieder geval proberen verdere vlekken op te lopen, maar we begrijpen dat je er natuurlijk ook gewoon vanaf wil. Ook daar zou deze crème aan moeten bijdragen. Het zal je vlekken niet doen verdwijnen, maar zeker wel verminderen. Na zes tot acht weken zal je al resultaat zien. Tenminste, als je de crème elke dag en op een intensieve manier hebt gebruikt. Het melanine, dat door een ophoping de vlekken veroorzaakt, wordt tegengegaan met madelief extract. Uiteindelijk zal het melkzuur bijdragen aan de vernieuwing van de huid, wat natuurlijk ook erg fijn is.

Maar goed, heel goedkoop is de Biodermal Pigmentvlekken crème niet. Dan kan je denken: alles in deze lijst is ongeveer even duur, maar dat is niet helemaal waar. Met een serum kan je over het algemeen namelijk een stuk langer doen dan met een crème, omdat je er simpelweg veel minder van nodig hebt. Verder zijn de meningen over de werking ontzettend verdeeld. Zelfs in combinatie met andere producten levert het bij een aantal geen verbetering op, terwijl anderen nooit meer anders willen. Ieders huid is verschillend en dat maakt het moeilijk om iets toe te schrijven als ‘de beste’ van iets.

#5 NIVEA CELLular Luminous Anti-Pigment Corrigerend Serum

Prijs: €20,50

+ serum van een gerenommeerd merk
+ ligt niet vettig op je huid
– gewenst effect duurt vaak langer dan vermeld
– veel niet-natuurlijke ingrediënten

Last but not least, een serum van een merk dat we allemaal wel kennen. Al sinds jaar en dag is Nivea bekend in Nederland. Iedereen is er immers mee opgegroeid. Daar zit zeker een grote kern van waarheid in, gezien het merk al in 1911 (!) is opgericht. Sinds enige tijd verkopen ze ook het NIVEA CELLular Luminous Anti-Pigment Corrigerend Serum. Het serum is er voor iedereen die last heeft van pigmentvlekken. Een aantal vrouwen loopt dit kwaaltje op als gevolg van de zwangerschap. Je noemt het dan ook wel een zwangerschapsmasker, dat is ontstaan door fluctuaties in hormonen, die normaal gesproken wat genuanceerd zijn. In combinatie met de zon is het krijgen van pigmentvlekken bijna onvermijdelijk.

Je brengt het serum dagelijks, in de ochtend en avond, aan om een zo groot mogelijk effect te creëren. Het serum is een toevoeging op je huidroutine, ook omdat het niet veel andere werkingen heeft. Pigmentvlekken zullen met name verkleinen en lichter worden. Een extra zonnenbrandcrème of dagcrème zijn geen overbodige luxe. Gelukkig kan ook hier Nivea je in voorzien, gezien het een ontzettend groot aanbod in huidproducten heeft.

Het serum blijft niet vettig op de huid liggen en heeft een heerlijk zachte geur. Het geeft een extra boost aan je huid en zal dus bijdragen aan het tegengaan van pigmentvlekken. Daarmee maakt het een perfect product voor deze lijst. Echter is er een aantal nadelen aan het serum toe te schrijven. Zo zitten er ingrediënten in die niet heel goed voor je huid zijn, waaronder alcohol. Weet dat het niet gaat om een ‘natuurlijk’ product. Bovendien zal het product bij lange na niet al na vier weken gewenst resultaat leveren, zoals op de verpakking wordt vermeld. De aanhouder wint, laten we maar zeggen.

Conclusie

Last van pigmentvlekken door de zon, ouderdom, hormonen of huidbeschadiging? Dan heb je dit artikel waarschijnlijk als ontzettend prettig ervaren. Het is namelijk mogelijk om pigmentvlekken zelf aan te pakken. Althans, helemaal verdwijnen zullen ze waarschijnlijk niet. Met het juiste serum of de juiste crème zal je de vlekken wat kunnen verkleinen en met name lichter maken. Wees niet verlegen en stel je aankoop nog even uit om de juiste keuze te maken. In de veelgestelde vragen, die nu zullen volgen, vindt je wellicht nog antwoord op je laatste vragen om je te overtuigen van een aankoop. Laat je inspireren en probeer uit!

Veelgestelde vragen

Hoelang duurt het voordat ik resultaten zie bij het gebruik van een anti-pigmentcrème?

De resultaten van het gebruik van een anti-pigmentcrème kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de ernst van de pigmentvlekken en de consistentie van het gebruik. Over het algemeen kan het enkele weken tot enkele maanden duren voordat zichtbare resultaten worden waargenomen. Het is belangrijk om geduldig te zijn en de crème regelmatig volgens de instructies te blijven gebruiken voor optimale resultaten. Er zijn overigens ook genoeg mensen die het sporadisch of op veel minder regelmatige basis gebruiken en nog steeds resultaat zien.

Is het noodzakelijk om een dermatoloog te raadplegen voordat ik een anti-pigmentcrème gebruik?

Hoewel het niet noodzakelijk is om een dermatoloog te raadplegen, kan het toch verstandig zijn om dit te overwegen. Een dermatoloog kan je huid onderzoeken, de ernst van de pigmentvlekken beoordelen en je adviseren over de beste behandelingsopties, inclusief het gebruik van anti-pigmentcrèmes. Ze kunnen ook eventuele onderliggende huidaandoeningen identificeren die mogelijk behandeling vereisen. Een dermatoloog kan waardevol advies geven dat is afgestemd op jouw specifieke situatie, waardoor je de beste resultaten kunt behalen. Maar, omdat je het gewoon zelf kan aanschaffen online of in de drogisterij, kan je het ook lekker gaan uitproberen.

Zijn er bijwerkingen verbonden aan het gebruik van anti-pigmentcrème?

Bij het gebruik van anti-pigmentcrèmes kunnen enkele bijwerkingen optreden, hoewel ze over het algemeen mild van aard zijn. Dit kan onder andere bestaan uit tijdelijke roodheid, irritatie, droogheid of een lichte tinteling van de huid. Sommige mensen kunnen ook een lichte gevoeligheid voor de zon ervaren. Anderen zullen juist merken dat de staat van hun huid juist verergert, maar in veel gevallen is dit tijdelijk en alleen maar omdat je huid zichzelf aan het herstellen/ reinigen is.