Zo organiseer je het perfecte vrijgezellenfeest voor je vriendin

group of people tossing wine glass

Als je vriendin gaat trouwen dan is dat natuurlijk reden voor een feestje. Een mooie bruiloft, maar daaraan voorafgaand moet er uiteraard ook nog een onvergetelijk vrijgezellenfeest komen. Je vriendin zal weten hoe haar leven was voordat ze haar jawoord gaf. Je kunt dit feest op alle mogelijke manieren organiseren. Van gezellig tot een wilde avond.

Samen herinneringen ophalen

Het vrijgezellenfeest is hét moment om herinneringen op te halen met vriendinnen. Stapavonden tot diep in de nacht of zelfs vroeg in de morgen. Meidenvakanties naar de Spaanse Costa en de knappe mannen die dol waren op de Hollandse dames. Jullie eerste baan na je opleiding, zelfstandig gaan wonen en wie weet wat nog meer. Het is leuk om dat soort herinneringen ook op te schrijven. In de webshop van Invulboekjes.nl vind je leuke dagboeken en andere producten die je daarvoor kunt gebruiken. Het is voor de aanstaande bruid natuurlijk hartstikke leuk als alle vriendinnen een stukje schrijven met hun persoonlijke herinneringen aan jullie tijd als vrijgezel.

Zorg dat iedereen erbij kan zijn

De datum voor een huwelijk is vaak al ver van tevoren bekend. Zodra de datum staat kun je ook het vrijgezellenfeest plannen. Zorg er dus zo snel mogelijk voor dat alle vriendinnen de datum blokken in hun agenda. De bruid mag natuurlijk van niets weten. Om te voorkomen dat zij op de dag iets anders plant kun je haar laten afspreken met één van de meiden die ook bij het vrijgezellenfeest is. Zij kan de bride-to-be dan ontvoeren naar het feest zonder dat ze ruim van tevoren al argwaan heeft.

Wat voor feest gaat het worden?

Het is gebruikelijk om de aanstaande bruid op haar vrijgezellenfeest een beetje te plagen, bijvoorbeeld met een gekke outfit die ze moet dragen. Maak het niet te gek, jullie willen tenslotte allemaal een leuke avond hebben, ook de bruid. Let daarom ook een beetje op wat je organiseert. Als een mannelijke stripper echt niet bij de bruid past, laat die dan liever achterwege. Jullie kunnen ook gezellig uit eten gaan. Het is ook geen must dat de bruid zo dronken wordt dat ze de volgende morgen niet meer weet hoe ze thuis is gekomen.

Plan de vrijgezellenavond ruim voor de bruiloft

Het is echt geen goed idee om de bruid de avond voor haar huwelijk te ontvoeren voor haar vrijgezellenavond. Dat kun je echt beter minstens een paar dagen voor het huwelijk doen. De huwelijksdag is een enerverende dag en de bruid en bruidegom willen stralen en het middelpunt zijn. Dat lukt niet als de bruid op de ochtend van haar huwelijksdag met een stevige kater wakker wordt. Dit geldt uiteraard ook voor de bruidegom. Nog één keer de beest uithangen met je vrienden in de kroeg is prima, maar doe dit niet als de bruidegom de volgende dag voor de ambtenaar van de Burgerlijke Stand staat om het jawoord te geven.