6x Originele en leuke date ideeën

man wearing black collared top sitting on chair in front of table and woman wearing multicolored top

Ervaren jullie op het moment de seven-year itch? Misschien is het tijd om weer op wat originele dates te gaan. Wellicht ontdekken jullie hierdoor wel een nieuwe, gezamenlijke hobby of geven jullie op een andere manier een verfrissende boost aan jullie relatie. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat nog steeds alles koek en ei in jullie relatie is, maar dat je simpelweg zoekt naar een originele date.

In elk geval ben je hier aan het goede adres, want in deze blog vind je 6 verfrissende, leuke en met name originele date ideeën. Lees daarom gauw verder om te ontdekken wat voor wonderlijke ideeën er wel niet bestaan!

#1 Sterrenkijken

Ga naar een afgelegen plek met minimale lichtvervuiling en bewonder samen de sterrenhemel. Neem een deken en wat snacks mee voor een romantische avond. By the way, misschien is het wel handig om van te voren even het weer te checken. Het zou namelijk zonde zijn als het avondje (letterlijk en) figuurlijk in het water valt omdat er geen sterren te zien zijn.

#2 Kookavond

Kies een exotisch recept dat jullie allebei willen proberen en kook het samen. Dit kan zowel leuk als heerlijk zijn! Aan de andere kant geldt wel dat samen koken zoiets is als het samen bouwen van een Ikea kast: als het mislukt, zal het mogelijk veel spanning opleveren.

#3 Rondvaart

Een rondvaart? Jazeker, een rondvaart Rotterdam. Ga naar een stad waar jullie nog niet (vaak) zijn geweest en plan een rondvaart in. Je ziet de stad vanaf een heel ander punt en ontdekt de geheimen van de stad. Het geeft je de gelegenheid te praten, maar het is tegelijkertijd ook niet erg als het even stilvalt, omdat je dan kan luisteren naar wat de schipper te vertellen heeft.

#4 Vintage winkelen

Misschien klinkt het wat oubollig, maar toch is vintage shoppen bij uitstek dé manier om herinneringen te creëren. Je ontdekt de leukste en grappigste dingen en kan lekker een beetje ‘aanrommelen’. Drink als afsluiter ergens een lekker drankje en ga misschien wel met een nieuwe aanwinst (snap je?) naar huis.

#5 Workshop volgen

Schrijf je in voor een korte workshop, zoals pottenbakken, dansen of koken en leer samen iets nieuws. Misschien vinden jullie het salsadansen wel fantastisch en hebben jullie een nieuwe maandagavond-activiteit. Het biedt dé structuur in jullie relatie waarvan jullie niet wisten dat jullie het nodig hadden.

#6 Geocaching

Misschien iets wat inmiddels wat minder ‘populair’ is geworden, maar wél iets waardoor je uit je luie stoel komt. We hebben het over niets minder dan geocaching. Hierbij ga je op een soort ‘schattenjacht’ met behulp van GPS-coördinaten. Hebben jullie een punt gevonden, dan kan je daar zelf een leuke beloning aan hangen. Wat de invulling daarvan is, laten we aan jullie…

We hopen dat we je hebben geïnspireerd met alle leuke date ideeën. We zouden zeggen, plan binnenkort al wat in en geniet vooral van elkaar! Ook zoiets als die leuke rondvaart Amsterdam kan je verhelderende inzichten opleveren, evenals een avondje turen naar de sterren. Alvast veel plezier en we horen graag of het een geslaagde avond was.