5 voordelen van een waterontharder voor je gezondheid

We willen er natuurlijk niet alleen goed uitzien, maar we willen ons ook goed voelen. In zekere zin staat dit altijd in verhouding tot elkaar. Hoe beter je je voelt, hoe beter je eruit ziet. Je kunt wel een fantastische selfcare routine hebben, maar als je niet lekker in je vel zit dan laat je dit zien. Weet je dat je je beter kunt voelen én er beter uit kunt zien door gebruik te maken van een waterontharder in je woning? Wij vertellen je alles over de belangrijkste gezondheidsvoordelen van de waterontharder.

1. Verzachting voor huid en haar

Het meest direct merkbare voordeel van een waterontharder is de positieve invloed op je huid en haar. Hard water, ook wel water waar veel kalk in zit, kan de huid droog en geïrriteerd maken. Je haar kan dof en futloos worden door hard water. Dit komt doordat de mineralen in hard water een laagje vormen dat vocht inbrengende producten blokkeert. Zacht water, ook wel kalkvrij water genoemd, spoelt schoon weg zonder residu, waardoor je huid en haar hun natuurlijke zachtheid en glans behouden. Dit kan heel voordelig zijn voor mensen met huidaandoeningen zoals eczeem of psoriasis. Je merkt gewoon dat de kwaliteit van je huid verbetert. Niet alleen huid en haar gaan er beter uitzien, maar je merkt ook dat je nagels steeds sterker en mooier worden!

2. Minder risico op huidirritaties

De mineralen in hard water kunnen niet alleen de huid uitdrogen, maar ook bijdragen aan irritaties en ontstekingen. Door over te schakelen op zacht water verminder je dit risico. Het zachtere water is vriendelijker voor je huid en kan helpen bij het verminderen van bestaande irritaties, waardoor je huid gezonder en comfortabeler aanvoelt. Hoe langer je gebruik maakt van zacht water in huis, hoe zachter je huid aan gaat voelen.

3. Verbeterde hydratatie

Het gebruik van zacht water kan de hydratatie van je lichaam ten goede komen. Zacht water is makkelijker te drinken en kan het lichaam efficiënter hydrateren. Een goede hydratatie is belangrijk voor allerlei lichaamsfuncties, waaronder de regulatie van de lichaamstemperatuur, het bevorderen van een gezonde spijsvertering en het ondersteunen van de nierfunctie. Heb jij moeite met het drinken van water uit de kraan? Dan is het goed om te weten dat kalkvrij water ook een stuk beter smaakt.

4. Vermindering van chemische blootstelling

Waterontharders helpen bij het verminderen van de hoeveelheid zeep en schoonmaakmiddelen die je nodig hebt. Dit betekent dat je minder blootgesteld wordt aan potentieel schadelijke chemicaliën, die in sommige van deze producten aanwezig kunnen zijn. Minder chemicaliën in je water betekent een gezonder leven voor jou en je gezin. Natuurlijk is het dan wel belangrijk dat je echt een goede waterontharder hebt, dus eerst even een waterontharder vergelijken kan zeker geen kwaad. Je haalt er dan het beste uit voor jezelf.

5. Ondersteuning voor je spijsvertering

Eén van de minst bekende voordelen, maar zeker niet minder belangrijk, is het positieve effect op je spijsvertering. Hard water bevat hoge concentraties mineralen die in sommige gevallen de spijsvertering negatief kunnen beïnvloeden. Het overstappen op zacht water kan helpen bij het verminderen van maag- en spijsverteringsproblemen. Belangrijk om te weten is wel dat deze effecten heel persoonlijk zijn en van mens tot mens verschillen.