Slimme machines voor slimme klussen: ontdek de voordelen van machineverhuur

yellow and black crane under white clouds and blue sky during daytime

Voor veel bedrijven in de bouw en tuinbouw is een belangrijke vraag welke machines nodig zijn voor de gemiddelde klus, en of deze machines beter gekocht of gehuurd kunnen worden. In dit artikel bespreken we een aantal redenen waarom het huren van een machine waarschijnlijk een betere oplossing is. Zeker als je nog een jong bedrijf bent zonder grote financiële reserves. Klik hier voor meer informatie over machineverhuur

Snel beschikbaar

Heb je een klus die al binnenkort begint. Het internet en beurzen afstruinen op zoek naar de juiste machine kost veel tijd. Daarnaast moet de machine nog gekeurd, getest en geleverd worden. Wanneer je kiest voor machineverhuur, kun je vaak al binnen 24 uur de machine in gebruik nemen. Ook als iets kapot gaat dan kan bij machineverhuur vaak iets zeer snel vervangen worden. Soms zelfs in de nacht zodat je de volgende dag weer verder kunt met de klus.   

Nieuw materiaal

Wanneer je een machine koopt, zul je vaak genoodzaakt zijn een tweedehands of oudere machine te kopen. Bouwmachines zijn niet goedkoop en zeker jongere bedrijven hebben vaak niet de financiële ruimte voor investeringen in het nieuwste materiaal. Maar wanneer je kiest voor bouwmachines huren, dan kun je altijd over het nieuwste materiaal beschikken. Ook moet je elk jaar eigen machines keuren. Wanneer je een machine huurt wordt dit voor je gedaan.

De perfecte machine voor elke klus

Niet elke klus heeft exact dezelfde machine nodig. Voor de ene klus heb je een hoogwerker van 5 of 10 meter nodig, voor de andere klus misschien een hoogwerker van 20 meter. Wanneer je machines huurt kun je altijd de juiste hoogwerker kiezen. Als je zelf investeert in een machine kom je er later mogelijk achter dat de hoogwerker te laag is voor een bepaalde klus. Of je investeert meer in een hoogwerker die een veel groter bereik heeft zonder het ooit te gebruiken. Ook met andere machines zoals een vrachtwagen huren of een opslagcontainer huren kun je voor maatwerk kiezen .

Wanneer kopen

De vraag is dan misschien, wanneer koop je een machine? Het omslagpunt om over te gaan op kopen hangt af van een aantal aspecten. Denk bijvoorbeeld aan de bezettingsgraad van de machine. Heb je een machine het hele jaar door nodig of bijvoorbeeld 8 maanden per jaar? Dan is kopen de betere optie. Maar als je een machine alleen nodig hebt tijdens bepaalde piekmomenten gedurende het jaar dan is huren de betere optie.