Zo maak je van jouw huis een smart home!

Wil je jouw huis slimmer maken? Dat kan met de opkomst van technologieën zoals kunstmatige intelligentie. Het is nu makkelijker dan ooit om je huis te automatiseren en alles onder controle te hebben met één druk op de knop, en dat zelfs op afstand!

Slimme verlichting

Stel je voor: je komt thuis na een lange dag werken en wilt direct ontspannen. Met slimme verlichting hoef je nooit meer handmatig je lichten aan of uit te doen. Je kunt eenvoudig instellen dat je lampen automatisch aangaan zodra je thuis bent. Maar dat is nog niet alles. Je kunt ook de helderheid en kleur van de verlichting aanpassen naar jouw wensen. Een romantische sfeer creëren met gedimd rood licht? Met slimme verlichting heb je volledige controle over de sfeer in je huis.

Slimme thermostaten in huis

Een slimme thermostaat zoals de Honeywell thermostaat is een fantastische manier om de temperatuur in je huis te reguleren én energie te besparen. Deze apparaten leren van jouw voorkeuren en passen automatisch de temperatuur aan wanneer je thuis bent of weggaat. Je kunt de temperatuur ook op afstand bedienen via een app, wat handig is als je vergeten bent de verwarming lager te zetten toen je van huis vertrok. Ook bieden slimme thermostaten inzicht in je energieverbruik!

Kies voor slimme gordijnen!

Met behulp van speciale apps of spraakassistenten kun je je gordijnen eenvoudig openen en sluiten zonder uit je luie stoel te komen. Wil je ’s ochtends genieten van natuurlijk licht in je slaapkamer of ’s avonds privacy creëren in de woonkamer? Met slechts één tik op je smartphone zijn deze gordijnen open of dicht. Bovendien kunnen slimme gordijnen zelfs automatisch worden ingesteld op basis van het tijdstip van de dag of via sensoren die reageren op veranderingen in het lichtniveau. 

Een simpele of slimme prullenbak?

Terwijl je waarschijnlijk nooit hebt nagedacht over het upgraden van je prullenbak tot een slimme versie, is het een geweldige manier om gebruik te maken van moderne technologie. Slimme prullenbakken zijn uitgerust met bewegingssensoren. Met behulp van deze sensoren wordt de deksel automatisch geopend zodra je je hand dichterbij brengt. 

Een spraakgestuurde assistent voor een extra slim huis

Met een spraakgestuurde assistent heb je een persoonlijke hulp in huis die al je commando’s begrijpt. Normaal zou je je telefoon moeten pakken en de weersvoorspelling moeten opzoeken als je wilt weten wat voor weer het wordt. Maar met een spraakgestuurde assistent kun je gewoon vragen: “hoe wordt het weer morgen?” en krijg je direct antwoord. Ook kun je met een spraakgestuurde assistent andere slimme apparaten in huis bedienen, zoals je deurbel, thermostaat en tv. Het maakt ons leven een stuk makkelijker.

Slimme beveiliging

Veiligheid staat voorop. Met slimme beveiligingssystemen hoef je je nooit meer zorgen te maken over de veiligheid van je huis. Je kunt je huis in de gaten houden met behulp van bewakingscamera’s die je via je smartphone kunt bekijken. Daarnaast kun je notificaties ontvangen wanneer er beweging wordt gedetecteerd in of rondom je huis. En als er echt iets mis is, kun je direct de politie bellen vanaf je telefoon. Met slimme beveiliging heb je altijd gemoedsrust, vanuit huis of wanneer je op vakantie of op werk bent!

Zijn slimme apparaten moeilijk te installeren?

De meeste slimme apparaten zijn ontworpen om eenvoudig te installeren en gebruiken. Ze worden geleverd met duidelijke instructies en kunnen meestal binnen enkele minuten worden ingesteld.

Je hebt ook geen speciale technische vaardigheden nodig voor een slim huis. De meeste slimme apparaten zijn ontworpen voor gebruiksgemak en vereisen geen diepgaande technische kennis. Begin vandaag nog met het transformeren van je huis in een slim huis!