Zo blijf je altijd op de hoogte van de nieuwste beautytrends

Ben jij graag op de hoogte van de nieuwste beautytrends? Je kunt natuurlijk alle bladen kopen, alle weblogs over dit onderwerp volgen en alle relevante programma’s bekijken, maar het kan simpeler. Want wie weten altijd als eerste welke noviteiten er zijn op dit gebied? De professionals in branche! En als je weet waar deze mensen hun spullen inkopen, hoef je alleen maar die route te volgen om zelf ook goed geïnformeerd te blijven.

Innovaties in de beautybranche

Fabrikanten van  beautyproducten zitten niet stil. Vrijwel wekelijks verschijnen nieuwe producten op de markt, het een nog meer revolutionair dan het ander. Al sinds het begin van deze eeuw vinden de beautyproducten van Nagelgroothandel hun weg naar professionals op het gebied van manicure en pedicure, maar ook op het gebied van wimpers en wenkbrauwen. Als je geïnteresseerd bent in de beautybranche en weten wilt welke producten momenteel populair zijn, hoef je eigenlijk alleen maar het huidige assortiment van dit bedrijf te bekijken. Je ziet dan direct waar de experts voor kiezen.

Trends in nagelstyling

Steeds meer mensen laten hun nagels professioneel verzorgen en verfraaien. Het aantal nagelstudio’s in Nederland is in de afgelopen vijf jaar met maar liefst 44 procent, zo blijkt uit cijfers van de Kamer van Koophandel. In 2018 stonden 7837 nagelstylisten ingeschreven in het handelsregister, in 2023 zijn dat er maar liefst 11.298. Mogelijk komt dit mede doordat online steeds meer aandacht is voor de nieuwste trends op dit gebied. Tal van prominenten laten in vlogs zien hoe je gellak kleuren voor elke gelegenheid kunt krijgen en hoe je die zelf aanbrengt op je nagels. Naast gellak heb je inmiddels ook de BIAB (Builder in a Bottle), een product dat een fraai, maar vooral zeer stevig eindresultaat oplevert.

Zelfstandig ondernemers

De grote toename van bedrijven in de beautybranche valt voor een deel te verklaren door de vrijheid van werken die dit biedt. Wanneer je bijvoorbeeld als nagelstylist aan het werk wilt, hoef je niet veel te investeren. Je moet allereerst zorgen voor een goede opleiding en je hebt natuurlijk wel wat spullen nodig, maar de kosten hiervan zijn te overzien. Bovendien kun je gemakkelijk in deeltijd werken en heb je geen groot pand nodig. Als je eenmaal in deze branche aan het werk bent, is het uiteraard ook zaak om zelf alle trends op de voet te blijven volgen.