Zes geweldige dingen die je moet doen in Londen

Londen staat bekend als een van de meest bruisende hoofdsteden van wereldklasse. De kans krijgen om deze prachtige stad te bezoeken kan op zichzelf al een geweldig gevoel zijn. Met meer dan 170 musea en 3500 pubs is de enige angst die een reiziger hier heeft het missen van plaatsen en ervaringen. 

De stad is te groot, ongeacht hoeveel tijd je hebt om haar te verkennen. Het is gemakkelijk om overweldigd te worden door wat je moet doen en wat je moet laten voor de volgende keer. Als jij ook met hetzelfde aspect worstelt, kan het heel nuttig zijn om een lijst te maken van dingen die je moet doen.

Lees verder wat je moet doen als je in Londen bent.

Bezoek de Harry Potter Studios 

Ben je een hardcore Harry Potter fan? Zo ja, dan heb je misschien al gehoord over de Harry Potter Studios in Londen. Deze locatie is een must voor iedereen die zichzelf een fan van de J.K. Rowling Saga noemt. Het is een park gebaseerd op het succesvol bewaren van de sets en voorwerpen die gebruikt werden tijdens de Harry Potter opnames.

Omdat het een grote toeristische attractie is, kan het er op elk moment van de dag erg druk zijn. Als je van plan bent om het te bezoeken, kun je het beste je kaartjes van tevoren reserveren. 

Er wordt geschat dat je het hele Harry Potter Studios Park in ongeveer 3 uur kunt zien. Het kan een lange dag worden. Je kunt je het beste comfortabel kleden en snacks bij je houden om ten volle van de rondleiding te genieten.

Bekijk de Tower of London

De Tower of London werd in 1066 gebouwd door Willem de Veroveraar. Deze plek staat vooral bekend als de plek waar Hendrik VIII twee van zijn vrouwen liet executeren. Het heden is echter niet zo bloederig als het verleden.

De Toren herbergt nu de kroonjuwelen en is een populaire toeristische bestemming. Je kunt een rondleiding krijgen van een Beefeater om de fonkelende collectie te bekijken. De rondleiding is een geweldige kans om in contact te komen met de geschiedenis van Londen en meer te leren over de geschiedenis van het gebouw en de kroonjuwelen.

Kew tuinen

Kew is een prachtige tuin in het westen van Londen. Het is gevestigd op meer dan 500 hectare grond. Het heeft de meest gevarieerde plantencollecties ter wereld en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO met meer dan 50.000 planten. Het is een ideale plek om de drukte achter je te laten en in contact te komen met de natuur. Je kunt hier gemakkelijk een hele dag doorbrengen.  

Als je op zoek bent naar rust en kalmte, kun je het beste op een schooldag langskomen. Houd hier rekening mee, want tijdens schoolvakanties kan het erg druk en lawaaierig zijn in de Kew Gardens. De prachtige speeltuinen zijn een ideale plek voor kinderen om zich te vermaken.

Victoria and Albert Museum

Het Victoria and Albert Museum is een van de grootste musea op het gebied van kunst en design. Sommigen noemen het zelfs een van de meest glamoureuze bestemmingen in Londen dat iets heeft voor een liefhebber van elk onderwerp, waaronder mode, theater, meubels, architectuur en nog veel meer.

Als je besluit het te bezoeken, kun je je het beste richten op slechts één of twee galerie per bezoek. Elk onderwerp dat in dit museum aan bod komt, heeft honderden jaren te gaan. In plaats van je door de kunst te haasten, kun je beter de seizoensgebonden tentoonstelling bekijken of je bezoek in secties verdelen.

Prince Hall in Greenwich

De Painted Hall in het Old Royal Naval College in Greenwich is een prachtig voorbeeld van Engelse barokkunst. Het is een kunstwerk dat je niet mag missen, zeker niet als je van goede kunst houdt. Sir James Thornhill begon met het schilderen van de hal in 1707 en voltooide het 19 jaar later.

Met 40.000 vierkante meter aan verbazingwekkende muren en plafonds en 200 figuren uit mythes, de geschiedenis en hedendaagse tijden kan een bezoek aan de Prince Hall van het Old Royal Naval College een unieke ervaring op zich zijn. Het kan uren duren voordat je je ogen van deze muren kunt afhouden.

Borough Markt

Borough Market is een populaire bestemming voor fijnproevers. De markt bestaat al sinds 1756 en is nog steeds een toevluchtsoord voor fijnproevers. Deze markt biedt een grote verscheidenheid aan zowel Britse als internationale producten in de verschillende kraampjes, stalletjes en restaurants. 

Het is de oudste voedselmarkt van Londen, met een gevarieerd aanbod aan smaken die je smaakpapillen kunnen bevredigen na een lange dag Londen verkennen.