Wat is een refurbished product?

Meer en meer webshops beginnen met het aanbieden van refurbished producten, een van deze webshops is Fixje.nl welke refurbished iPhones verkoopt. We vertellen je graag meer over wat een refurbished product is en waar ze vandaan komen. Een refurbished product is een product dat eerder verkocht is geweest. Op dit moment is dit voornamelijk consumentelektronica waaronder de iPhone enorm populair is. Deze refurbished iPhones zijn dus eerder verkocht geweest aan een consument of aan het bedrijfsleven. Vervolgens worden deze toestellen weer ingeruild bij een bedrijf, soms al na enkele weken of maanden. Ingeruilde toestellen worden na het inleveren vervolgens helemaal gecontroleerd. De controle vindt zowel plaats aan de buitenkant van het toestel (op cosmetisch vlak) als de binnenkant van het toestel (technisch vlak). Toestellen die niet door de keuring komen worden gerepareerd indien dit mogelijk is, toestellen die wel door de keuring komen worden vervolgens helemaal gereinigd om vervolgens klaargemaakt te worden voor verkoop.

Hoe wordt een refurbished product gecontroleerd?

Refurbished producten worden na binnenkomst direct gecontroleerd. De controle van de buitenkant wordt voornamelijk gedaan met de ogen. Voor de controle van de binnenkant is speciale testapparatuur aanwezig is. Op deze manier wordt elk onderdeel van een toestel gecontroleerd op de juiste werking. Zo wordt elk toestel op ruim 50 punten gecontroleerd. Punten die bijvoorbeeld worden gecontroleerd zijn: alle camera’s, de luidspreker, oorspeaker, de connector die verantwoordelijk is voor het opladen en niet te vergeten de batterij. De batterij van het toestel is voor veel mensen erg belangrijk, daarom wordt deze altijd gecontroleerd of deze nog een goede conditie heeft en klaar is voor een tweede leven.

Hoe zit het met garantie en bedenktermijn?

Wanneer je veel geld uitgeeft aan een refurbished is het belangrijk dat je een goed product ontvangt waar je ook echt blij mee bent. Een standaard bedenktermijn van 14 dagen zorgt ervoor dat je altijd de mogelijkheid hebt om het toestel te retourneren wanneer je er niet tevreden mee bent of misschien wel liever een ander wilt. De garantie op een refurbished product kan enorm verschillen per aanbieder. Enkele aanbieders leveren net als Apple uit met 1 jaar garantie, veel aanbieders geven standaard 2 jaar garantie en er is zelfs een groep die maar liefst 3 jaar garantie geeft op een refurbished product. Bekijk bij het kopen van een product wel goed waar de garantie op zit. Zo geven enkele bedrijven weer 3 jaar op het gehele toestel, maar slechts 1 jaar op de batterij, controleer daarom altijd de kleine lettertjes.

Wat is nog meer belangrijk bij het kopen van een refurbished product?

De reputatie van een bedrijf is erg belangrijk. De prijs en de voorwaarden kunnen nog zo goed zijn, maar wanneer de dienstverlening slecht is, heb je alsnog een probleem. Hoe kan je nu beter de reputatie van een bedrijf inschatten dan het bekijken van de reviews? Door de reviews eens goed door te nemen en het gemiddelde cijfer te bekijken weet je of het bedrijf ook zijn belofte waarmaakt. Doe online goed onderzoek en zo weet je zeker dat je het product koopt bij een goed bedrijf.