Verlovingsringen

Solitaire Verlovingsringen

Wat zijn solitaire verlovingsringen?

Solitaire verlovingsringen zijn klassieke en veelzijdige ringen geschikt voor elke smaak. Het ontwerp mogelijkheden voor deze stijl zijn eindeloos. De solitair stijl wordt beschouwd als de ultieme klassieke stijl voor verlovingsringen.

Zoals de naam al zegt, een solitaire verlovingsring is een ring met één steen. En zolang er één steen op de ring zit, is het een solitaire ring. Voor de meest mensen een solitaire verlovingsring is een klassieke ring. De ring hoeft niet per se eenvoudig ontwerp te hebben. Bij Elnora maken we solitaire ringen met ingewikkelde ontwerpen, evenals de strakke, fijne klassiekers horen ook in onze collectie.

Ontwerp stijlen van solitaire ringen

Ontwerpen voor een solitaire ring zijn bijna eindeloos. Je kunt zo veel verschillende ontwerpen tegenkomen. Zelfs de zetting van de steen is verschillend. Je kunt vier tanden of prongs zetting hebben of zes prongs zetting. En bovendien de vorm van de steen speelt een grote rol. Je kunt de populaire ronde vorm, de vierkant vorm, de peer, het hartje, rechthoekige vorm hebben. Ook de band ontwerp is verschillend. Je kunt klassieke fijne ontwerpen hebben. Of je kunt wat rechthoekige en bredere ontwerpen hebben. Het hangt allemaal van je eigen smaak en wat je wilt hebben.

Zijn solitaire ringen goedkoop?

In het algemeen zijn de solitaire verlovingsringen goedkoper dan andere stijl van ringen. Als de hoofdsteen groter wordt en als het gaat om een diamant, dan zal het natuurlijk heel wat duurder worden. Hoe groter de steen hoe duurder de ring. Maar als we de solitaire stijl zouden vergelijken met halo stijlen dan ga je een prijsverschil zien. De halo stijl heeft altijd meer diamantjes aan de zijkanten en weegt meestal ook zwaarder.

Waarom zou je voor solitaire verlovingsring kiezen?

Solitaire verlovingsringen zijn veelzijdig en kunnen in verschillende ontwerpstijlen gemaakt worden. Voor elke smaak ga je zeker een solitaire ontwerp kunnen vinden. Heb je een limiet in je budget dan ga je zeker een solitaire verlovingsring kunnen veroorloven. Als je meer flexibiliteit hebt in je budget dan kun je een solitaire ring met een grotere steen hebben. Deze klassieke stijl zal nooit uit de mode vallen.

Solitaire Collectie Bekijken

Solitaire Verlovingsring

Klassieke Verlovingsringen

Wat is een klassieke ring voor jou?

We hoeven niet te herhalen hoe belangrijk is om een verlovingsring te kopen. Dat weet je al. Een huwelijksaanzoek doen is geen makkelijk zaak en één ding dat je absoluut goed wilt doen, is het de juiste verlovingsring kiezen. Een van de eerste stappen bij het kopen van de verlovingsring is zoeken en nog eens zoeken. Je bent er duidelijk goed in en dat is waarschijnlijk de reden waarom je hier bent. Je hebt ongetwijfeld veel ringen tegengekomen. Je hebt verschillende stijlen en ontwerpen gezien. Een stijl genaamd de klassieke stijl. Maar wat is een klassieke verlovingsring?

De klassieke stijlen

De klassieke verlovingsringen bestaan uit een reeks van verschillende stijlen. De meest bekendste stijl is de solitaire klassieke ring. Deze ringen bestaan sinds het begin en hebben nog steeds enorme populariteit bij vele dames. De solitaire stijl komt meestal met een eenvoudige en elegante ontwerp en heeft altijd één grote diamant.

Een andere variant van klassiek ringen zijn dan de klassieke verlovingsringen die een solitair ontwerp hebben, maar komen altijd met kleine zijstenen. Een solitaire ring kan gemakkelijk met een bredere band kleine diamanten hebben.

De drie stenen ringen worden ook heel vaak als klassieke ringen beschouwd. Ze hebben hun eigen ontwerp stijl, maar de klassieke ontwerp van deze ringen geniet ook een grote waardering bij vele mensen. De drie stenen bestaan uit specifiek uit drie diamanten met een klassiek ontwerp band.

Als laatst hebben we het over de klassiek halo ringen. Het gaat specifiek om de klassieke solitaire halo stijl. Hier hebben de ringen geen zijzetting op de banden. De band heeft een eenvoudig, klassiek ontwerp.

Waarom zou je voor een klassieke stijl kiezen?

Klassieke verlovingsring stijlen zijn een traditionele keuze. Deze tijdloze ontwerpen zijn de perfecte mix van stijl en elegantie en vormen een perfect symbool van je tijdloze liefde. Naast hun stijlvolle allure zijn klassieke verlovingsringen over het algemeen ook meer betaalbaar.

Klassieke Collectie Bekijken

Klassieke Verlovingsring

Verlovingsringen met drie stenen


Wat zijn de drie stenen verlovingsringen?

Wil je een elegant aanzoek doen en de kost van de verlovingsring binnen bepaalde prijsklasse houden? Dan zijn de drie diamanten verlovingsringen de juiste keuze voor jou. Deze stijl van ringen zijn heel populair en veel dames geven voorkeur aan de drie stenen ringen.

De drie stenen ringen zijn ringen meestal met drie stenen. Het is een ring waarbij de middensteen wordt begeleid door twee gelijkaardige of kleiner stenen aan de zijkanten. De type diamanten dat we voor deze stijl gebruiken zijn voornamelijk de ronde en de vierkante diamanten. De grootte van de midden steen is 0.30ct en de twee zijstenen hebben elk een grootte van 0.10ct. Dit is natuurlijk de standaard grootte van de steen. Als je opzoek bent naar een grotere steen dan kunnen we deze aangepaste aanmaken voor jou.

Het ontwerp van de drie stenen

De stijl van de drie stenen wordt beschouwd als een klassieke stijl. Echter, er kunnen ook moderne ringen gemaakt worden. Zo hebben we ook drie stenen ontwerp met meer zijdiamanten. Hierdoor krijg je meer schittering en totaal andere look van de ring. Als de band toelaat, worden er dan kleine diamanten van 0.02ct ingezet. Deze type ontwerpen zijn in het algemeen duurder dan de klassieke stijlen.

De symboliek van de stenen

Voor sommigen staan de drie stenen als een symbool van verleden, heden en toekomst. Voor anderen symboliseren ze vriendschap, liefde en trouw. Anderen geloven dat de verlovingsring met drie stenen staan voor gisteren, vandaag en morgen.

Welke metaal is de beste?

In principe kan je drie stenen ringen met elke type metaal maken. Maar als het gaat om diamanten dan de beste keuze is de 18k goud en de platina. Dit zijn sterke metalen die een goede veiligheid aan je diamant gaan bieden. Je wilt zeker geen risico nemen met een zilveren ring. Deze zijn niet zo sterk en kunnen makkelijk afbreken aan de tand zetting.

Heb je een budget die toelaat om een drie stenen ring te kopen voor je geliefde? Dan zal ze zeker jouw keuze waarderen. Er is niks beter dan mooie symbolische en romantische betekenis van drie stenen verlovingsring.

3 Stenen Collectie Bekijken

3 Stenen Verlovingsring

Moderne verlovingsringen

Mensen die opzoek zijn naar verlovingsringen hebben hun eigen stijl en ontwerp voorkeuren. Er zijn eenvoudige ontwerpen maar modern van stijl. Er zijn ook verschillende unieke ontwerpen en stijlen om uit te kiezen. Moderne ringen zullen nooit uit de mode raken zolang ze gemaakt zijn van hoge kwaliteit.

Hoe kies je een moderne verlovingsring?

Er zijn aantal belangrijke factoren waarbij je rekening dient te houden als je voor een moderne verlovingsring gaat kiezen.

De stijl van je partner is de voornaamste factor. Houdt ze van extra schittering? Misschien kan je stiekem een kijkje nemen in haar sieraden doos. Zo heb je alvast een idee van haar smaak.

Welke diamant vorm ga je kiezen? Zal de populair ronde briljant worden of ga je toch voor de moderne vierkante stenen.

Ga je voor een gouden of voor een platina ring? Gouden ringen komen in verschillende kleuren voor. Je kan witgouden, de geelgouden en de roségouden ringen hebben. Voor de moderne look ga je waarschijnlijk voor de witgouden of de rosé gouden look kiezen. De platina wordt gezien als de standaard voor de moderne ringen. Je kan zeker niet in de mis gaan met een platina ring.

De prijs van de moderne verlovingsringen

De prijs van moderne verlovingsringen kunnen variëren van 1500 euro tot 2500 euro of meer. De prijzen zijn voornamelijk afhankelijk van het type model, aantal diamanten en type metal. Een gouden ring zal wat minder kosten dan de platina. Het hangt ook van de diamantkwaliteit. Bij platina selectie heb je nog hoge kwaliteit diamanten. Je kunt ook aangepaste ringen laten ontwerpen waarbij de diamant nog groter kan worden.

Moderne Collectie Bekijken

Moderne Verlovingsring

Halo verlovingsringen

Wat zijn halo verlovingsringen?

Een halo verlovingsring is er een waarbij de grote steen is omgeven door een rand dat bezet is met kleinere stenen. De halo stijl heeft veel variaties en deze ontwerpstijl wordt gebruikt om ringen te creëren met exclusieve looks. Er zijn veel mogelijkheden om een ontwerp te creëren dat voor je smaakt valt.

Het doel van de halo verlovingsring is om de midden diamant te benadrukken. En hier speelt de kracht van de omringende randje een grote rol. De rand kan zowel rechthoekig, rond en ovale vormen voorkomen. De vorm van de rand heeft een grote invloed op het ontwerp van de halo ring. Bij halo stijl gebruiken we voornamelijk ronde en vierkante diamanten. De kleine zijstenen komen altijd in ronde vorm.

De ontwerpstijl van de halo verlovingsring

De halo ringen komen in verschillende ontwerpen voor. Bij ons onderscheiden we drie belangrijke ontwerpstijlen:

De klassieke halo: de ring heeft een eenvoudige band en kan met of zonder zij diamanten bezet worden. De klassiek halo's zijn heel populair. Zowel de klassieke look als de prijs spelen een grote rol.

Split halo: Bij de split halo gaan de banden uit elkaar vandaar de naam split halo. Deze ontwerpstijl is in het algemeen duurder dan de gewone halo stijl aangezien de ringen zijn veel zwaarder en hebben meer diamanten op de banden.

Twist halo: de twist ontwerp heeft een kruisende band. Qua prijs zijn ze minder duur dan de split halo's, maar hebben nog steeds dat moderne en luxe look.

Is halo een juiste keuze voor haar?

Wel, het komt beetje neer op wat voor smaak en stijl ze heeft. Houdt ze van opvallende juwelen en vooral met veel schittering? Dan een halo is een juiste keuze. De diamant schittering van halo is heel opvallend in vergelijking met een klassieke ring model. Zowel, de hoofdsteen als de kleine stenen geven dat extra schittering dat bijna nergens te vinden is.

Halo Verlovingsring

Witgouden verlovingsringen

De moderne witgouden verlovingsringen

Als je opzoek gaat naar een verlovingsring voor je dame dan ga je ongetwijfeld ringen tegenkomen die van witgoud gemaakt zijn. Witgouden verlovingsringen zijn zeker een ideale keuze om een aanzoek te doen. Ze zijn nog steeds in de populaire trend van moderne ringen en hebben meer voordelen dan nadelen.

Een huwelijksaanzoek te plannen of te doen kan zenuwslopende momenten hebben. En een juiste ring bij de hand te hebben, zal zeker voor een “yes” zorgen. Het kiezen en vinden van juiste verlovingsring kan wel vrij ontmoedigend of overweldigend worden. Er bestaan tegenwoordig zoveel soorten en stijlen ringen.

Hoe worden witgouden ringen gemaakt?

Witgouden verlovingsringen zijn nog steeds een populaire keuze voor dames die van tijdloze moderne look houden. Witgoud ontstaat door het mengen van puur goud met verschillende metalen zoals nikkel, palladium en zilver. De uiteindelijke witte glans wordt verkregen door deze in te dompelen in een coatinglaag genaamd rhodium.

Goud wordt gekenmerkt door zijn karaatgehalte. Er bestaan voornamelijk twee type karaat gehaltes voor gouden ringen. We hebben het over 14 karaat en 18 karaat. Puur goud is te zacht en moet gemengd worden met andere metalen om het duurzamer en sterker materiaal te worden. In geval van witgouden ringen wordt er zilver, nikkel en palladium gebruikt. In 14 karaat ringen wordt er maar 58% puur goud gebruikt en in 18 karaat wordt er 75% puur goud gebruikt. Daarom de 18 karaat gouden ringen zijn duurder.

Onderhoud voor witgouden ringen

In vergelijking met andere gouden kleuren heeft witgoud meer onderhoud nodig. Want de rhodium laag zal na verloop van tijd en afhankelijk van de draagwijze wat vervagen en een doffe kleur vertonen. Bij Elnora heb je een optie om een kosteloos onderhoud te laten doen. Na het rhodineren zal de ring zijn witte glans terug verkrijgen.

Wit goud is een fascinerend metaal. Het heeft een gelijkaardige uiterlijk als en platina of zilver. In vergelijking met zilver is het veel duurzamer en sterker, maar ook veel duurder. In vergelijking met platina is het veel goedkoper dan platina, maar niet zo sterk als duurzamer dan platina.

Witgouden Verlovingsring

Roségouden verlovingsringen

Roségoud verlovingsringen zijn een van de meest populaire keuzes voor kiezen van verlovingsringen. De rosé look onderscheidt zich van alle stijlen en ontwerpen. Bovendien ziet het schitterend uit met diamanten, waardoor roségouden verlovingsringen zeer gewild zijn.

Hoe worden roségouden ringen gemaakt?

Zoals je al weet, puur goud is heel zacht en ook voor roségouden ringen dient men een vermenging doen om een gouden metaal type te verkijken van 14 karaat of 18 karaat. In geval van roségoud wordt er en combinatie van puur goud met koper en soms zilver of zink gebruikt. De koper is verantwoordelijk voor dat mooie rose tint dat je overal ziet.

Waarom is roségoud zo uniek?

Het valt niet te ontkennen dat roségoud een uniek metaal is. En de eigenschappen van deze metal maken de roségoud vrij uniek.

De kleur van roségoud

Het is de kleur dat roségoud zo uniek maakt. De roze tint kan zowel heel moderne als in vintage stijlen voorkomen. Voor mensen die opzoek zijn naar alternatieve gouden kleur dan is de roségoud de kleur dat je moet hebben.

De symbolische betekenis van roségoud

De symboliek van roségoud is ook uniek. Zoals alle goud staat ook roségoud voor elegantie en rijkdom. Het straalt passie, verfijning en liefde.

Kan je roségoud combineren met andere kleuren?

Als je geïnteresseerd bent in het combineren van roségouden ringen dan weet je dat deze kleur is de juiste kleur voor jou. Roségoud kan heel makkelijk met andere goud kleuren gedragen worden. Roségoud past niet alleen goed bij andere metalen kleuren, maar het past ook goed bij alle huidskleuren.

Duurzaamheid van roségoud

Duurzaamheid van een verlovingsring is een belangrijke eigenschap. Je wilt zeker een ring hebben dat niet zo makkelijk beschadigd of gebogen kan worden. Door de aanwezigheid van koper is de roségoud veel sterkere goud type dan bijvoorbeeld geelgoud of witgoud. Nog belangrijker is dat je de rosé gouden verlovingsringen niet zo vaak moet onderhouden als witgouden verlovingsringen.


De keuze voor een verlovingsring van rosé goud is helemaal aan jou. Er bestaan verschillende stijlen van voor deze goud kleur. Bij Elnora kan elke model ontworpen worden met een rosegouden kleur.

Rose Gouden Verlovingsring

Geelgouden verlovingsringen

Wat is geelgoud?

In zijn natuurlijke vorm is goud een zacht metaal. Zijn heldere, glanzende gele kleur maakt het een perfecte accessoire om juwelen te creëren. Toch is puur geel goud veel te zacht om dagelijkse gebruik te weerstaan. Daarom gaat men goud vermengen met gelegeerde metalen zoals zilver, zink, koper of nikkel om te versterken.

In zijn zuivere vorm wordt puur goud gekenmerkt door 24 karaat. Maar door zijn kneedbaarheid en zachtheid is goud heel fragiel en buigzaam. Door het mixen met andere metalen gaan dan de karaat gehaltes dalen. In plaats van 24 karaat spreken we voornamelijk over 14 karaat en 18 karaat gouden ringen of juwelen.

Zijn geelgouden verlovingsringen nog populair?

Sinds het begin heeft geelgoud gedomineerd sieraden wereld. Maar door het komt van witgoud en platina heeft geelgoud voor een zekere periode zijn populariteit verloren. Pas de laatste jaren is geelgoud terug in de mode. Het heeft tot een zeker niveau zijn populariteit terug gekregen. Tegenwoordig bieden de meeste juweliers gouden verlovingsringen in drie variaties nl geelgoud, witgoud en roségoud.

Duurzaamheid van geelgouden verlovingsringen

De duurzaamheid van geelgouden verlovingsringen wordt voornamelijk vergeleken met die van witgouden verlovingsringen. Zoals je al weet, geelgoud is een sterk metaal door het vermengen met andere legeringen. Zo hebben we de 14 karaat en 18 karaat geelgouden verlovingsringen. Echter, het witgoud heeft een extra voordeel dat deze wordt nog eens gerhodineerd. Deze extra coatinglaag biedt een zekere weerstand tegen slijtage. Dit vraagt wel extra kosten voor onderhoud en dat heb je voor een geelgouden verlovingsring niet nodig. Maar dan ga je wat meer draag krasjes bij geelgoud ontdekken.

Wat past er bij mijn huidskleur?

Bij het kopen van verlovingsring is het belangrijk om te overwegen welke metaalkleur bij je huidskleur past. Geelgoud past best bij een warme en donkere huidkleur. Voor een koele of witte huidskleur zal de witgouden kleur best passen. Als je twijfelt, is het best om de beide metaal kleuren te passen en te vergelijken.

Is geelgoud geschikt voor mij?

Op het einde zal het afhankelijk van je eigen keuze zijn. En die keuze gaat beïnvloed worden wat een geelgouden verlovingsring voor jou en de dame in kwestie kan betekenen. Is het de klassieke, traditionele flair? Of gaat het om de duurzaamheid en de moderne uitstraling?

Witgouden Verlovingsring

Platina verlovingsringen

Platina, de sterkste en de duurste


De witte glans, kracht, zeldzaamheid en duurzaamheid van platina verlovingsringen zijn moeilijk te weerstaan. Voor vele zijn deze de beste keuze voor hun verlovingsringen. De platina kan en zal voor een heel lange tijd meegaan. Het is een heel populair metal bij verlovingsringen.
Een platina verlovingsring is de belangrijkste aankoop voor elke man. Het is het begin van een verbintenis tussen twee personen. Het heeft veel emotionele waarde, vooral voor de vrouwen. De platina ringen komen in vele stijlen en ontwerpen.

Waarom is deze type metaal zo populair?

Wel, hier zijn enkele belangrijke reden om toch voor de platina ring te kiezen.
Platina is een edelmetaal. Het bestaat voor 95% uit zuiver platina. De glans van platina blijft een lange tijd aan. De witte glans en gladheid komen niet in andere metalen. De zuiverheid van platina is een extra voordeel ten opzichte van andere metalen.
De dichtheid van platina is heel groot. Het is veel zwaarder dan andere metalen. Je gaat zeker de ring goed aanvoelen om je vinger.
Veel mensen lijden aan allergieën voor metalen. Hierdoor krijg je veel huiduitslag. Platina is een hypoallergeen metaal. Het is heel geschikt voor het dragen om je vinger. En het bezorgt geen last aan je huid. En zoals bij goud of zilver ga je soms wat last krijgen.
Het is een zeer zeldzame metaal. Het is een heel goede investering en blijft zijn waarde goed behouden. Deze ringen zijn veel duurder dan gouden ringen.
Het onderhoud van deze ringen is minimum. Door zijn sterke eigenschappen zijn de platina ringen beter krasbestendig dan de gouden ringen.
Met platina verlovingsring kun je niet mis gaan. Het is een heel exclusieve metal en er zijn geen gelijkaardige metaalsoorten zoals platina.

Platina Verlovingsring