Tuinieren met kinderen: leuke activiteiten om de kleintjes buiten te krijgen

person in blue long sleeve shirt holding brown and black bird

Als ouder, grootouder, oom of tante ben je maar al te graag op een verantwoorde manier met de opvoeding van de kids bezig. De eerste drie jaar in het leven bepaalt voor een erg groot deel de ontwikkeling van het karakter en het toekomstbeeld van de kinderen. Maar ook op latere leeftijd is het enorm belangrijk om veel tijd in de opvoeding te investeren. Een erg leuke activiteiten voor iedere leeftijd, is tuinieren. Het is het perfecte moment om de kinderen vaker buiten te krijgen en het is natuurlijk ook reuze leuk.

De kinderen leren meer over de oorsprong van groenten en fruit

Is de grond helemaal op orde, bijvoorbeeld door te kiezen voor kalk kopen bij welkoop.nl? En heb je een tijd geleden al de nodige zaadjes voor groenten en fruit geplant? Op het moment dat het seizoen volop in gang is, kun je de kinderen alles leren over waar groenten en fruit nu precies vandaan komen. Ook leren de kinderen om voor iets te zorgen en zijn meteen erg enthousiast op het moment dat de groenten of het fruit mogen worden geoogst. Zo leren ze ook meteen om te koken met de producten van het seizoen. En dat is vandaag de dag belangrijker dan ooit om te weten.

Lekker veel frisse buitenlucht voor een voldaan gevoel op het einde van de dag

Niets is er zo fijn dan veel tijd in de buitenlucht door te brengen. Het tuinieren is daar dan ook de perfecte activiteit voor. Lekker ploeteren met je handen in het zand, onkruid wieden en de planten voldoende bewateren. De kans is groot dat zowel jij als de kids de uren op de klok voorbij zien vliegen. Op het einde van de dag heb je dan ook vast en zeker een voldaan gevoel en kun je niet wachten op het volgende moment dat je kunt gaan tuinieren.

Investeer in handige hulpmiddelen om het tuinieren makkelijker en leuker te maken

Om het tuinieren net even wat makkelijker en leuker te maken, is het een goed idee om meteen in de juiste tools te investeren. Denk daarbij aan een gieter en een erg handige schop. Zo leren de kinderen ook meteen om daar goed mee om te gaan en de taken kunnen veel makkelijker uit worden gevoerd. Spring je binnenkort met de kinderen in de tuin voor – misschien wel – jullie nieuwe favoriete activiteit?