De Beste glazen en servies voor een bruiloft

people raising wine glass in selective focus photography

Bij het plannen van jullie bruiloft is elk detail belangrijk, en dat geldt zeker ook voor het servies en glaswerk. De juiste keuze kan een gewone tafelsetting transformeren in een betoverende eetervaring. Wil je weten hoe je dit doet? lees dan verder.

Tip: Churchill servies voor elegantie en kwaliteit

Een uitstekende keuze is Churchill servies, bekend om zijn kwaliteit en elegantie. Dit merk combineert moeiteloos traditie met een moderne uitstraling, waardoor ze zowel klassieke als eigentijdse collecties aanbieden die bij jullie stijl passen. Bijzonder populair is de Stonecast collectie, geïnspireerd door de natuurlijke kleuren en texturen van het Engelse platteland. Elk stuk is handgeschilderd, wat zorgt voor een unieke uitstraling. Het assortiment omvat niet alleen borden, maar ook schalen, kommen en koffiekopjes, waardoor het perfect is voor al het servies voor jullie bruiloft.

Horeca glazen: Voor elke drank de juiste keuze

Voor glaswerk is het essentieel om een verscheidenheid aan opties te hebben die passen bij de verschillende dranken die tijdens jouw bruiloft worden geserveerd. Een tip: goede horeca glazen. Van elegante wijnglazen tot robuuste bierglazen, en van verfijnde champagneflutes tot stijlvolle cocktailglazen: ze zijn niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook stevig en ontworpen om de smaak en ervaring van de drank te verbeteren.

Consistentie in stijl

Zorg ervoor dat jouw servies en glazen aansluiten bij het thema en de kleurenschema’s van jullie bruiloft. Dit creëert een harmonieuze uitstraling en versterkt de algehele esthetiek van jullie speciale dag.

Variatie voor functionaliteit

Houd rekening met de verscheidenheid aan dranken die worden geserveerd. Zorg voor verschillende soorten glazen voor bijvoorbeeld wijn, water, champagne, fris en cocktails.

Duurzaamheid en kwaliteit

Kies voor servies en glazen van hoge kwaliteit die duurzaam zijn. Dit is vooral belangrijk voor een evenement met veel gasten, waarbij de kans op ongelukjes groter is.

Personalisatie kan heel mooi zijn

Overweeg het toevoegen van een persoonlijk tintje, zoals initialen of een trouwdatum, aan het servies of glazen. Dit maakt niet alleen jullie tafelschikking uniek, maar dient ook als een blijvende herinnering aan een prachtige dag.

Huur versus koop

Afhankelijk van jullie budget en behoeften kun je ervoor kiezen om servies en glazen te huren in plaats van te kopen. Dit kan een kosteneffectieve optie zijn, vooral als je op zoek bent naar iets bijzonders dat je waarschijnlijk niet opnieuw zult gebruiken.

Test met een proefopstelling

Maak vooraf een proefopstelling van de tafelschikking. Dit geeft een goed beeld van hoe alles er samen uitziet en stelt je in staat om eventuele aanpassingen te maken voordat de grote dag aanbreekt.

Opbergen en transporteren

Denk (indien van toepassing) na over hoe je het servies en glaswerk veilig opbergt en transporteert naar de locatie. Zorg voor voldoende bescherming om breuk te voorkomen.