Tips voor een veilige en geborgen omgeving voor je hond

golden retriever puppy on green grass field during daytime

Jouw trouwe viervoeter is niet alleen een huisdier, maar een volwaardig lid van het gezin. De hond deelt zijn liefde en vreugde met zijn huisgenoten en is loyaal. Als bewoner van het huis verdient hij of zij dan ook zeker een heerlijke plek om te ontspannen. Terwijl we zelf ontspannen op de bank of in een stoel, verdient onze harige vriend ook een comfortabel plekje om te rusten. 

Gezellig samen relaxen

Met een hondenkussen geef je jouw hond de ideale plek om zich even terug te trekken of uit te rusten. Het voordeel van een hondenkussen is ook dat hij makkelijk te verplaatsen is, ben jij dus in de keuken dan kun je hem daar neerleggen. Ga je op de bank zitten dan is het wel zo gezellig dat het kussen ook ergens in de woonkamer ligt zodat je trouwe viervoeter erbij kan zijn.

Welk hondenkussen heb je nodig?

Er zijn hondenkussens in verschillende vormen, kleuren en maten. Wil je jouw hond een eigen plekje geven en een hondenkussen aanschaffen? Let dan bij het kiezen op onderstaande punten:

  • De maat van het hondenkussen

Wanneer je zelf een bed hebt dat niet lang genoeg is, dan lig je ook niet lekker. Hetzelfde geldt voor je hond. De juiste maat van een hondenkussen is essentieel. Een te klein kussen ligt niet lekker, maar bij een te groot kussen mist het gevoel van geborgenheid. In beide gevallen zal je hond er niet op willen gaan liggen, zonde! Kijk ook goed naar je hond zijn gedrag voordat je een kussen aanschaft. Ligt hij of zij graag languit of rolt hij zich eerder op? 

  • Gewicht en leeftijd

Net als bij mensen, hebben oudere honden wat meer hulp of ondersteuning nodig. Er zijn speciale orthopedische hondenkussens die extra steun geven wat bijdraagt aan het comfort en de gezondheid van je harige vriend. Ook het gewicht speelt mee, een kussen met een slappe vulling zal perfect zijn voor een kleine chiwawa, maar biedt geen lekkere ondergrond voor een bulldog.

  • Wasmogelijkheden

Een derde punt om bij stil te staan is de mate waarin het kussen gewassen kan worden. Kan het hele kussen in de wasmachine of enkel de hoes? Wanneer je een enthousiaste hond hebt die geen genoeg kan krijgen van ravotten buiten dan is een waterafstotend hondenkussen wellicht een goed idee. Deze kun je makkelijk af poetsen wanneer je hond weer eens een modderbad genomen heeft. Door het kussen of de hoes regelmatig te wassen draag je bij aan een schone en gezonde slaapomgeving voor je hond.

Gezondheid voorop

Een geborgen en veilig plekje voor je hond is belangrijk. Het geeft hem de mogelijkheid lekker uit te kunnen rusten, wat bijdraagt aan de gezondheid van de hond. Een schone slaapplek is niet alleen in het belang van je hond zijn comfort, maar vermindert ook het risico op parasieten. Je hond ontwormen is daarnaast ook cruciaal voor een gezonde en veilige omgeving. Ontworming zorgt ervoor dat honden geen worminfectie krijgen waar ze heel ziek van worden. Het ontwormen van je hond moet je regelmatig doen zodat je veilig en gezond kunt samenleven met je huisdier. 

Combineer een comfortabele slaapomgeving regelmatig met een ontwormingsprogramma. Hierdoor creëer je een gezonde en liefdevolle omgeving voor je hond.