Technische snufjes die je écht wilt hebben!

We leven in een tijd dat de ene innovatie de andere in rap tempo opvolgt. We zijn nog maar net aan die nieuwe functie op onze telefoons gewend, of de volgende innovatie dient zich alweer aan. Het is dan soms ook lastig om dit allemaal te volgen en bij te houden. Nu is het ook zo dat je niet op ieder voorbij rijdende trein hoeft te springen. Er zijn ook daadwerkelijk technische innovaties en snufjes die je aan je voorbij kunt laten gaan. Welke zaken je wél heel graag zou willen? Lees snel verder.  

Chromecast 

Tv kijken via Chromecast is zo’n technische ontwikkeling waar je enorm blij van wordt, maar die ook wat uitleg vergt. Het is zo innovatief en slim vormgegeven dat het nog niet altijd in één keer duidelijk is wat je er precies mee kunt. In een notendop leggen we het uit. Je hebt tv’s met een ingebouwde Chromecast, maar je hebt ook losse Chromecasts die je tussen het stopcontact en je televisie in plaatst. Deze maken verbinding met het Wifi netwerk bij je thuis. Het is belangrijk dat dit hetzelfde netwerk is als waar vanaf jouw tablet, telefoon of desktop zijn internet haalt. Wanneer je vervolgens via één van deze bronnen een tv serie of een tv-programma aanzet door middel van een app of site én vervolgens op het kleine vierkantje onderin drukt, zal dit direct ook op je tv-scherm verschijnen. Hiermee hoef je dus geen regulier tv abonnement meer te hebben, maar kun je alles direct streamen van je device naar je tv. Net zoals we zeiden zijn er ook al tv’s die zo’n Chromecast ingebouwd hebben. Een innovatie waar je superblij van wordt én veel gedoe met abonnementen scheelt! 

Slim huis 

Een compleet slim huis is niet iets wat iedereen wil of nodig heeft, maar op een paar slimme trucjes zijn we stiekem allemaal wel dol. Een voorbeeld hiervan is een slimme deurbel. Wie bestelt er immers niet zeer regelmatig een pakketje? Dan is het heel fijn wanneer dit ook daadwerkelijk geleverd wordt én direct door jou ontvangen kan worden. Met een slimme deurbel kun je via je telefoon communiceren met de bezorger, en bijvoorbeeld aangeven dat hij het bij de achterdeur kan neerzetten of bij de buren kan afleveren. Ook een slimme thermostaat kan ontzettende winst opleveren, dit kan je veel energie besparen en dus een daling in de kosten veroorzaken. Daarnaast kan slimme verlichting ontzettend fijn zijn, ook op het gebied van veiligheid. Eén van de grootste vijanden van dieven is namelijk nog steeds licht. Door verlichting slim in te zetten, kun je hen eenvoudig in de spotlights zetten en je eigen veiligheid laten toenemen. Ook wanneer je niet thuis bent! Kortom, niet iedere technische innovatie hoef je direct in je huis te verwerken, maar er zijn een aantal opties die je best kan overwegen. Deze kunnen je moeite, geld en veel gedoe besparen. Iets waar iedereen blij van wordt. Sommige innovaties kun je ook simpelweg gewoon niet omheen omdat het de toekomst is, denk aan het bankieren via een app of het aanvragen van zaken als een DigiD.