Sharon Hilgers: vermogen, leeftijd, vriend, huis en My Jewellery

Het is een droom van eenieder die een fashion merk opstart. In meer dan een decennia uitgroeien tot een van de bekendste ketens in Nederland. Om te blijven bestaan naast al die andere grote spelers en in zekere zin nog steeds uniek en relevant te blijven. De winkel? Dat is natuurlijk My Jewellery. Het meesterbrein achter die winkel? Sharon Hilgers.

Waarschijnlijk ken je de winkel wel, maar de naam niet. Om die reden zullen we deze blog dan ook met name wijden aan Sharon Hilgers. We vertellen natuurlijk over haar bedrijf, maar ook over een vermeend vermogen en zaken uit haar meer persoonlijke leven. Net zo nieuwsgierig als wij initieel waren? Mooi, dan kan je gauw verder lezen.

Van docent naar ondernemer

Anders dan je misschien zou vermoeden, begon Hilgers initieel niet eens met ondernemen. Sterker nog, ze deed écht heel wat anders. Op haar LinkedIn pagina zien we dat ze haar tweede graad licentie heeft behaald voor een docent Frans. Dat betekent dat ze in ieder geval alle onderbouwkassen van de middelbare school Frans mocht geven. Twee jaar na het afronden van haar studie, in 2011, begon ze met My Jewellery.

Terwijl ze tijdens het doceren de overige dagen van de week bezig is met haar uit de hand gelopen hobby (My Jewellery). Op een gegeven moment is ze bezig met het verkopen van producten op een beurs, vergeet een ouderavond op school en kiest er nog geen week later voor om te stoppen met het doceren. Uiteindelijk kan ze een jaar later echt stoppen en richt zich vanaf dan volledig op haar sieradenbedrijf.

Veel vermogen door My Jewellery

Die sieraden, die zijn tegenwoordig uitgebreid tot een assortiment aan accessoires (zonnebrillen, handtassen) en kleding. Er wordt elk jaar tientallen miljoenen aan omzet gedraaid en onder de streep blijft er telkens ook nog een aantal miljoenen aan winst over. Tegenwoordig vind je in elke grote stap wel een vestiging van dit concern, waar bij elke opening trouwens rijen tot om de hoek stonden. Een ontzettend sterke marketing in combinatie met het juist benaderen van de doelgroep, heeft geleidt tot een enorm succes.

Er zijn genoeg websites die het hele ontstaan van My Jewellery uitgebreid beschrijven. Ben je daar benieuwd naar, neem dan eens een kijkje. Wij richten ons voor nu alleen nog op het eigen vermogen van Hilgers. Want, hoeveel verdien je zelf eigen aan zo’n succes. Nou, in 2023 schatte de Quote 500 Hilgers’ vermogen nog op zo’n 45 miljoen euro. Wauw, gezien ze helemaal geen hulp heeft gehad van investeerders along the way, is Hilgers echt de definitie van een selfmade miljonair.

Een fijn thuis

Maar goed, hoe succesvol iemand ook is, vaak schuilt daar ook een stevige thuisbasis achter. Eerst begon dat bij haar ouders thuis, waar ze veel steun kreeg voor haar ideeen. Zo werd de kelder in de tienerjaren van Hilgers omgebouwd tot een mini-atelier en schreven haar ouders zich, voor Hilgers, in die tijd ook al in bij de Kvk. Tegenwoordig voelt ze zich helemaal thuis bij haar vriend en inmiddels ook een lief kindje.

Vriend en kindje

De vriend van Hilgers, over wie trouwens zelf niet heel veel te vinden, is, is sinds een klein decennium ook actief in het bedrijf. In een interview gaf creative director Hilgers aan dat hij mede-eigenaar is en zich met name focust op de zakelijke kant van het bedrijf. Er is nog een derde speler, de General manager, en met z’n drieën runnen ze met veel plezier het bedrijf.

Maar goed, als de liefde tussen twee mensen opbloeit, vermenigvuldigt dat af en toe in de vorm van een nieuw leven. In het geval van Hilgers en haar vriend heeft dat leven de naam ‘Yves’ gekregen. Op onderstaande foto zie je een foto van het zoete stel samen:

Huis

Naast het feit dat ze dankzij haar werk een mooi vermogen heeft opgebouwd, verwachten we ergens wel dat ze ook in een mooi huis woont. Volgens bepaalde bronnen heeft Hilgers zich al jaren gevestigd in Den Bosch. Helaas is het ons niet bekend in welk huis ze woont of waar dat dan precies in Den Bosch moet zijn. Ergens jammer, maar ergens ook fijn dat ze een deel van haar privacy kan behouden. Wil je écht heel graag weten waar ze woont, dan zou je daar via omslachtige manieren wel achter kunnen komen, maar wij laten het hierbij. Jij wil toch ook niet dat een onbekend iemand zich in jouw privésferen gaat begeven, do you?

Conclusie

Al met al kunnen we concluderen dat Sharon Hilgers iets heeft gedaan waar veel mensen van dromen: je hobby omzetten naar een miljoenenimperium. We zijn gebiologeerd door haar verhaal en zijn erg blij dat My Jewellery bestaat. Want, eerlijk is eerlijk, en we worden niet betaald om dit te zeggen, maar ze verkopen gewoon heel veel hele mooi dingen. Hoe fijn is dat.